fbpx

Birkastan

Rörstrandsgatan 16, 3tr

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 4 rum och kök (tre enligt föreningens uppgift)
Storlek: 97m2
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

I högt och ljust läge över myllrande Rörstrandsgatan finner ni denna topprenoverade genomgående sekelskiftesfyra med balkong och kakelugn. Välkommen till detta sociala drömhem som blandar det bästa från sekelskifte och nyproduktion, här finns en social lägenhet med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre sovrum, två badrum, balkong över lugn innergård allt paketerat i en armada av smakfulla exklusiva materielval. Stuckaturer, bröstpanel, vardagsrum i burspråk, chevronparkett, pardörrar, platsbyggd badkar i Carraramarmor. Stabil förening med mycket låg belåning. Välkommen visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
4 rum och kök (tre enligt föreningens uppgift)
Boarea:
97 KVM
Avgift:
3748 kr/mån inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV (grundutbud) + 89kr/mån Bredband
Byggnadsår:
1913
Lägenhetsnummer:
8
Andelstal, förening:
4.25%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
F-system
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
G
Driftskostnader:
458 kr/mån
Våningsplan:
3tr
Hiss:
Ja

Interiör

I högt och ljust läge över myllrande Rörstrandsgatan finner ni denna topprenoverade genomgående sekelskiftesfyra med balkong och kakelugn. Välkommen till detta sociala drömhem som blandar det bästa från sekelskifte och nyproduktion, här finns en social lägenhet med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre sovrum, två badrum, balkong över lugn innergård allt paketerat i en armada av smakfulla exklusiva materielval. Stuckaturer, bröstpanel, vardagsrum i burspråk, chevonparkett, pardörrar, platsbyggd badkar i Carraramarmor. Välkommen visning!

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaring genom platsbyggd garderobsvägg.

Kök

Exklusivt kök med snickeriklädda luckor i ekfanér och smakfulla mässingsbeslag. Köket är utrustat med varmluftsugn, integrerad kyl och frys, micro, diskmaskin samt induktionshäll med underminerad fläkt från Elicia. Bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor. Blandare och diskho i mattsvart från Tapwell. Matplats för flertalet personer och större middagsbjudningar ryms enkelt. Halvöppen planlösning mot vardagsrum genom skjutdörrar i glas skapar en social känsla.

Vardagsrum

Genom spröjsade skjutdörrar i glas når man det pampiga vardagsrummet. Fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier i burspråk. Platsbyggd bokhylla längs väggen mot köket och öppna möbleringsmöjligheter. En praktfull vacker kakelugn ger ytterligare karaktär till rummet.

Master bedroom

Rogivande master bedroom med balkong mot lugn och lummig innergård. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och annan önskvärd möblering. Platsbyggd förvaring genom garderobsvägg ger mycket bra förvaring, centrerat finns en platsbygd bänk gläd i cognacsfärgat läder. Väggarna är målade i en modern beige nyans och på golvet ligger heltäckningsmatta för yttersta komfort.

WC

Tillhörande master bedroom finns WC med väggar och golv i Carrarmarmor. Utrustat med vägghängd WC, stilrent handfat med blandare i mattsvart och stor spegel. Blandare från Tapwell.

Sovrum

I dagsläget disponeras bostadens andra rum som barnrum. Mycket mysigt sovrum med ljus heltäckningsmatta. Sovrummet möbleras enkelt med säng och nattduksbord eller annan möblering om så önskas. Förvaring genom platsbyggd garderob i grått med mässingbeslag.

Arbetsrum/sovrum 3

Lägenhetens tredje sovrum används idag som arbetsrum. Möbleras med enkelhet med både säng, nattduksbord och annan möblering om så önskas.

Balkong

Genom glasade pardörrar nås från master bedroom balkong i gårdsläge. Här finns gott om plats för utemöbler.

Badrum

Lägenhetens större badrum kröns av ett platsbyggt badkar helt klätt Carraramaror och infälld takdusch från Tapwell. Vägghängd WC, handfat i kommod. Den kombinerade tvätt/torkmaskinen finns bakom stilrena luckor i ekfaner. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Område

Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. I området finns också flera gym och träningsanläggningar. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Vid Sankt Eriksplan har du även utmärkta kommunikationer. I närheten finns även härliga grönområden så som Hagaparken, Vanadislunden, Observatorielunden och Enkehusparken. 

Förening

Brf Eldaren 13 är en äkta förening som bildades 1978. Föreningen äger Kv. Eldaren 13 och består av 29 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätter.

Genomförda renoveringar

1978 - Avloppsstammar, byte av elledningar.
2001 - Nya utemöbler.
2003 - Fasadrenovering.
2008 - Mangel och torkskåp, ommålning av trapphus.
2010 - Målning yttertak, fasadrenovering, nya balkonger.
2017 - Stamspolning.
2018 - Nya tvättmaskiner i tvättstugan, fasadrenovering av gårdshuset samt gathusets fasad mot gården.

Planerade renoveringar

Inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-01-25).

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar över barnvagnsrum, en fullt utrustad tvättstuga finns att boka i entréplan i gatuhuset, gemensam innergård med uteplats, utemöbler och grill, cykelställ med tak finns på gården, gemensamhetslokal belägen på vinden i gårdshuset. Här finns bord och stolar för stora sällskap.

TV/Bredband

Bredband/telefon från Stockholms stadsnät med hastighet 200/200 Mbit/s fiber.
Föreningen har avtal med ComHem avseende kabel-tv.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande, dock minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av aktuellt prisbasbelopp betalas av pantsättaren.

Karta