fbpx

Östermalm

Grev Turegatan 71

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 6 237 kr
Antal rum: 5 rum och kök
Storlek: 126m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

I högt läge över lugn gata finner ni en genomgående social sekelskiftesbostad med balkong i västerläge, fem fönster i fil och lounge såväl som matsal. Bostaden har genomgått en totalrenovering paketerat i perfektion. Välkommen till detta topprenoverade drömhem beläget i absolut bästa läge på övre Östermalm. Här möts du av en sekelskiftesbostad som varsamt renoverats med genomgående goda materialval för att skapa den perfekta symbiosen mellan sekelskifte och nyproduktion. Genomgående exklusiva materialval såsom granit och fiskbensparkett, höga bröstpaneler samt platsbyggda detaljer. Dusch en-suite. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
126 KVM
Avgift:
6237
Andelstal, förening:
8.06169%
Andelstal, ägande:
8.03331%
Våningsplan:
1tr
Hiss:
Ja

Interiör

Genomgående social sekelskiftesbostad med balkong i västerläge, fem fönster i fil och lounge såväl som matsal. Bostaden har genomgått en totalrenovering paketerat i perfektion. Välkommen till detta topprenoverade  drömhem beläget i absolut bästa läge på övre Östermalm. Här möts du av en sekelskiftesbostad som varsamt renoverats med genomgående goda materialval för att skapa den perfekta symbiosen mellan sekelskifte och nyproduktion. Genomgående exklusiva materialval såsom granit och fiskbensparkett, höga bröstpaneler samt platsbyggda detaljer. Dusch en-suite. Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning. I direkt anlslutning till hallen finner du lägenhetens gäst-wc.

Kök: 
Nyrenoverat kök med fönster över lugn innergård och i direkt anslutning till såväl lounge som matsal. Mycket bra förvaring genom en pampig serveringsgång. Köket är fullt utrustat med spis, ugn, diskmaskin, vinkyl samt kyl & frys. Bänkskiva i granit och sobra luckor. 

Lounge

Intill köket finns en platsbyggd lounge med sittplats för sex sittande gäster i cognacfärgat läder. Från rummet når du lägenhets balkong i soligt västläge.

Matsal

I fil från köket når du den pampiga matsalen, här serveras ledigt sex sittande gäster. Rummet badar i ljus från två fönster i fil över grönskande innergård. Rummet skulle kunna fungera som ytterligare ett sovrum. 

Master bedroom

Rummet möbleras ledigt med dubbelsäng och nattduksbord. Utanför rummet finns rymlig Walk-in closet. 

Badrum

En suite till master bedroom finns rymligt badrum klätt i i ljust kakel och klinker i kalksten. Duschhörna bakom glasvägg, handfat i kommod och WC. Utanför badrummet finns en inbyggd tvättpelare. 

Vardagsrum

Med tre fönster i fil finner ni detta sociala vardagsrum med platsbyggd bokhylla och väl tilltaget utrymme för större soffgrupp. Välbevarade detaljer genom stuckatur och bröstpaneler samt fiskbensparkett. 

Sovrum

Sovrum som i dagsläget disponeras som barnrum. Möbleras ledigt med säng och skrivbord eller dubbelsäng om man vill så. Duschrum en suite. 

Övrigt

Lägenheten är utrustat med Plejd. 
Lägenheten disponerar ett förråd.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 263 013 kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2021.

Förening

Brf Renen 15 är en äkta äkta bostadsrättsförening Föreningen består av 14 st lägenheter. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1984.

Genomförda renoveringar

1986 - Stambyte i kök, omfattade ej vattenledningar.
1988-1989  - Stambyte i viss omfattning i badrum och kök.
2009 Ny fjärrvärmecentral 2008 Nytt yttertak
2011 - Balkonger renoverades. Målning av fönstersnickerier
2013 - Filmning av stammar avseende gäst-wc (gott skick).
2017- Radonmätning (inom gränsvärdet), fiberinstallation, ny port och dörrautomatik.
2018 - Samtliga avlopps- och dagvattenledningar i källaren bytts.
2019- Nya fönsterventiler, omdragning av elstammar till tre lgh, OVK godkänd.
2020 - Dränering längs en del av gårdsmuren, omgjutning av vissa stenplattor på gården, lagstadgad energideklaration, reparation av en mindre del av putsen på fasaden på trapphuset
2022 - Byte av friliggande vattenledningar i källaren

Planerade renoveringar

Föreningen diskuterar stambyte av fastigheten 2023.

Ekonomi

Beroende kostnad för stambyte kan detta komma att påverka avgifterna. Inget beslutat. 

Gemensamma utrymmen

Innergård med möbler.
Cykelparkering på gård samt i källare.
Tvättstuga..

Övriga

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Karta