fbpx

Lägenheter till salu Östermalm

Östermalm med dess historiska byggnader, ståtliga arkitektur och närhet till vackra Djurgården utgör ett av Stockholms mest eftertraktade områden. 

Hos oss på Nestor finner du exklusiva bostäder till salu i Östermalm på några av innerstadens mest prestigefyllda adresser.

Utforska lediga bostäder bland våra objekt till salu och hitta ditt nya boende tillsammans med oss – vare sig det rör sig om en lägenhet på Östermalm eller i en annan attraktiv del av Stockholms kommun. Vänligen kontakta respektive mäklare om du önskar visning av den bostad du är intresserad av.

OBJEKT TILL SALU

Om Nestor Fastighetsmäkleri

Nestor Fastighetsmäkleri grundades med målet att erbjuda en fulländad mäklartjänst. Vi är ett team av erfarna mäklare som arbetar tillsammans för att du ska få det bästa bemötandet som går att få när du vill sälja eller köpa bostad. Som vår uppdragsgivare tar du del av vår samlade kunskap – allt för att ge dig högsta möjliga service i alla led.

Med oss får du en kunnig, engagerad och transparent mäklare som gör allt för att du ska känna dig trygg i den förändring det innebär att byta boende och få ut maximalt pris på din bostad.

LÄS MER OM OSS

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för ett förutsättningslöst möte och konsultation, eller för en fri värdering av din bostad.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Vanliga frågor och svar - Lägenhet till salu Östermalm

När blir ett bud bindande?

I Sverige blir ett bud på en fastighet bindande när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt. Det innebär således att muntliga avtal och accepterade bud i sig inte är juridiskt bindande, utan det är först när alla parter har signerat ett officiellt kontrakt som överenskommelsen blir juridiskt bindande. Däremot kan en muntlig överenskommelse om köp leda till bindande skyldigheter om den stöds av påtagliga handlingar som styrker att avtal ingåtts.

Vad är mäklarens ansvar vid en budgivning?

En fastighetsmäklare i Sverige har flera viktiga ansvarsområden under budgivningen. Mäklaren ska agera opartiskt och se till att processen är transparent för alla parter. Mäklarens ansvar inkluderar att informera säljaren om alla inkomna bud, se till att budgivningen sker på ett rättvist och öppet sätt, samt att informera både köpare och säljare om deras rättigheter och skyldigheter. Mäklaren ska också se till att alla bud registreras korrekt och att de som deltar i budgivningen får korrekt information om processen.

Vad är skillnaden mellan öppen och sluten budgivning?

I fastighetstransaktioner skiljer man ofta mellan två huvudtyper av budgivningsprocesser: öppen och sluten budgivning. Varje metod har sina egna regler och procedurer som kan påverka både säljarens och köparens strategier och slutresultat.

Öppen budgivning

Öppen budgivning, som ofta används i Sverige, är en transparent process där alla bud och budgivare är offentliga för de andra deltagarna. Detta innebär att alla intresserade köpare kan se vilka bud som läggs och när de läggs. Det är den vanligaste metoden vid försäljning av bostäder och fastigheter på den öppna marknaden.

Sluten budgivning

Sluten budgivning är en process där alla bud lämnas privat till mäklaren eller säljaren och där de andra budgivarna inte får information om storleken på eller antalet inkomna bud. Denna metod används ofta vid försäljning av särskilt eftertraktade eller exklusiva fastigheter.

Båda metoderna har sina för- och nackdelar, och valet mellan dem beror ofta på den specifika fastighetens natur, marknadssituationen, samt säljarens och köparens preferenser.

Vad är snittpriset på en lägenhet på Östermalm?

Då Östermalm är ett mycket eftertraktat område i Stockholm ligger kvadratmeterpriset något högre än i andra delar av huvudstaden, under senare tid omkring 114 000 kr. Det innebär att en lägenhet på 3 rum och omkring 80 kvadratmeter kan slutpriset ligga runt 9 950 000 kr, men ofta betydligt högre om lägenheten är synnerligen attraktiv, med priser runt 12 500 000 kr eller högre.

Hur länge pågår en budgivning?

Det finns ingen lagstadgad tidsgräns för hur länge en budgivning får pågå och den kan därför sträcka sig från en enda dag, 3 dagar, 4 dagar eller flera veckor.

Budgivningen anses vara avslutad just när säljaren accepterar ett bud. Efter detta, även om processen formellt är över, kan det finnas juridiska och administrativa steg som måste genomföras innan överföringen av fastigheten är helt klar. Det är viktigt att både köpare och säljare förstår att själva accepterandet av ett bud i princip binder dem till transaktionen, förutsatt att alla andra villkor i kontraktet uppfylls.