fbpx

Vasastan

Västmannagatan 39

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 1 564 kr
Antal rum: 1 rum och kök
Storlek: 35m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Ytoptimerad sekelskiftesbostad i skuldfri förening med balkong i västläge. Välkommen till denna möjliga minitvåa i kulturhistorisk fastighet anno 1881 med väl tilltagen takhöjd och generöst ljusinsläpp. Bostaden är belägen över lugn innergård precis invid Vasaparken och Odenplan med goda kommunikationer ett stenkast från porten. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
35 KVM
Avgift:
1564 kr/mån inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV (grundutbud). Tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 249kr /mån för bredband.
Byggnadsår:
1881
Lägenhetsnummer:
99-2718-1-11-2
Andelstal, förening:
1.47833%
Andelstal, ägande:
1.47866%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag & mekanisk frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

Ytoptimerad sekelskiftesbostad i skuldfri förening med balkong i västläge. Välkommen till denna möjliga minitvåa i kulturhistorisk fastighet anno 1881 med väl tilltagen takhöjd och generöst ljusinsläpp. Bostaden är belägen över lugn innergård precis invid Vasaparken och Odenplan med goda kommunikationer ett stenkast från porten. Välkommen på visning!

Område

Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. I området finns också flera gym och träningsanläggningar. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Vid Sankt Eriksplan har du även utmärkta kommunikationer. I närheten finns även härliga grönområden så som Vasaparken, Hagaparken, Vanadislunden, Observatorielunden och Enkehusparken. 

Förening

BF Nebulosan 1 u.p.a är en äkta bostadsförening som bildades 1920 och äger fastigheten Nebulosan 1 med adresserna Västmannagatan 39 samt Observatoriegatan 16. Föreningen upplåter 28 lägenheter med andelsrätt.

Genomförda renoveringar

2020 - Stambyte etapp 1.
2016 - Byte av torktumlare och torkskåp.
2014 - Byte av fönster mot gården.
2012 - Renovering av yttertak, fönster mot gata, gatufasad, trapphus, hissar samt byte av elstigar, nybyggnation av vindslägenheter.
2007 - Ny fjärrvärmepanna.
2002 - Byggnation av balkonger.

Planerade renoveringar

Föreningen planerar att fortsätta med partiella stambyten där föreningen står för kostnaden för stambytet när lägenhetsinnehavaren renoverar badrum och kök. Det pågår just nu ett arbete inom styrelsen att se över detaljer och tidsplan för detta. Styrelsen skall vid stämman i vår lämna ett förslag i ärendet.
Inom 3-5 år planerar föreningen att renovera fasaden och måla fönstren.

Ekonomi

BF Nebulosan 1 u.p.a är en skuldfri förening. Styrelsen ser att föreningens kostnader ökar och diskuterar frågan om avgiftshöjning. I dagsläget är inga beslut fattade (kontrollerat 2022-11-17).

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga och hobbyrum.
Innergård med utemöbler och en sandlåda.
Från gården nås cykelförråd och barnvagnsförråd. 

Bredband/KabelTV

Bredband 1000/1000 Mbit genom Bahnhof. En obligatorisk avgift om 249 kr per månad tillkommer på månadsavin.

Parkering

Boendeparkering råder i området.

Övrigt

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande.
Överlåtelseavgift om 3,13% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köpare.
Pantsättningavgift om 1.25 % av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Karta