Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Erik Bysell

Biträdande Mäklare

Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Bondegatan 16A, 1,5 tr

Södermalm

1957 kr
Avgift
2
Rum
55
Boa

Underbar sekelskiftespärla, mitt i hjärtat av SOFO och med Nytorget samt kommunala transporter runt gathörnet. Lägenheten har en oerhört välplanerad samt genomgående planlösning. Njut av en lägenhet med bl.a högt i tak, bevarade sekelskiftesdetaljer och egen balkong. Lägenheten har ett väl tilltaget kök med utgång till lägenhetens rofyllda balkong mot föreningens innergård. Ett generöst sovrum mot innergården med bra utrymme för förvaring. Fantastiskt vardagsrum med dubbla djupa fönster samt fönsternischer som släpper in härligt naturligt ljus. Välkommen hem!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
55m2
Avgift:
1957 inkl. Värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband
Byggnadsår:
1906
Lägenhetsnummer:
A3
Andelstal, förening:
3.07 %
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
732 kr/mån
Våningsplan:
1,5
Hiss
Nej

Interiör

Hall
Välkomnande hall med generösa möjligheter för avhängning av ytterkläder. Hallen har infällda spotlights som takbelysning, valnötsfärgat enstavsparkett (genomgående i lägenheten) och ljusa ytskikt på väggarna (genomgående i lägenheten.) 

Kök
Ljust kök med matchande skiva till golvet. Utgång är via köket till lägenhetens balkong som vetter mot föreningens innergård. Köket är utrustad med gashäll, intergrerad ugn och micro samt inbyggd diskmaskin samt kyl/frys. Ytterligare plats finns för den som önskar möblera med ett litet köksbord med stolar. 

Sovrum
Rofyllt sovrum som vetter mot föreningens innergård. Sovrummet är av såpass storlek så det med enkelhet kan möbleras med linneskåp, och en stor dubbelsäng med nattduksbord.  

Badrum
Badrummet kommer stambyttas under 2017 och således vara fräscht samt i toppskick.

Vardagsrum
Underbart samt socialt vardagsrum. Njut av sekelskiftesdetaljer som dubbla speglade dörrar, djupa fönsternischer samt högt i tak. Fönsterpartiet skänker vardagsrummet generöst med naturligt ljus. Här möbleras det enkelt upp för fest med matsalsbord eller mysig hemmakväll när det så önskas och bara få ligga i soffan och läsa en härlig bok. 

Område
Här bor du mitt i Sofo vilket är ett av Södermalms mest attraktiva områden att bo i. Området erbjuder allt som går att ösnkas. Gröna områden som Vitabergsparken, Lilla och Stora Blecktornsparken.  Härlig puls kring antingen Nytorget med dess enorma utbud av mysiga cafeér och populära restauranger och / eller Medborgaplatsen med dess biograf, bibliotek, saluhall, resaturanger och all övrig service du kan tänka dig.

Norra Hammarbyhamnen finns en bit bort med härliga promenadvägar längs vattnet. Vid hamnen finns även färjan över till Hammarby Sjöstad. Inom bekvämt promenadavstånd når du även Ringens och Skrapans köpcentrum med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, här finns inget mer att önska. Eriksdalshallen erbjuder även både inomhus/utomhusbad och utegym.

Utmärkta kommunikationer med flertalet busslinjer samt tunnelbanans gröna linje från Medborgarplatsen eller Slussen med dess både gröna och röda linje. 

Kort och gott ett attraktivt boende i lugna kvarter med gångavstånd till allt vad Söder kan erbjuda!

 

 

Förening

Brf Bonden Större nr: 31 är en äkta förening bestående av 37 lägenheter alla med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Bostadsföreningen Bonden Större nr: 31 registerades 1985. Föreningen äger marken. 

Gemensamma utrymmen
-Rofylld innergård med grillmöjligheter.
-Källarlokal som finns att låna med möjlighet att ha fester i och liknande. 
Tvättstuga i källaren med två modern tvättmaskiner samt torktumlare och torkskåp.

Genomförda renoveringar
-Entre/trapphus målade och iordninggjorda ca 2003-2004
-Entreportar renoverade och utbytta ca 2003-2004
-Renovering av fönster 2008

Pågående renoveringar
Stambyte pågår just nu i föreningen och aktuell lägenhet förväntas ha klart och stambytt badrum kring årskiftet.

Ekonomi
Juridisk person godkänns inte som medlem av styrelsen. Delat ägarskap godkänns av styrelsen.  

Kabel-tv och bredband
Ownit bredband via fiber (ingår i avgiften.) Comhem levererar kabel-tv (basutbudet ingår i avgiften.)  

Parkering
Föreningen tillhanda har inga garage- eller parkeringsplatser. I området råder boendeparkering. För mer information vänligen besök www.stockholm.se

Övrigt
Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd (cirka 4 kvm.)

Karta