Ellen Lindar

Ansvarig Mäklare

Ellen Lindar
Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Wargentinsgatan 7

Kungsholmen

2291 kr
Avgift
2
Rum
40
Boa

Välkomna till denna otroligt välplanerade och smakfullt renoverade 2:a om 40 kvm belägen på en av Kungsholmens mest attraktiva adresser. En bostad för dig som värdesätter funktion och bekvämlighet, men också vill bo i ett hem med mycket karaktär och tidstypisk charm. Här bor du på ett lugnt läge samtidigt som du har stadens puls inom kort räckhåll, både via utmärkta kommunikationer och en kort promenad. Helt enkelt ett boende för er som värdesätter riktig bostadskvalitet.

– Mycket stabil och välskött förening.
– Tillgång till gemensam föreningslokal, bastu, ett flertal grillplatser och en stor gemensam tvättstuga.
– Extremt bra kommunikationer via buss (bl.a. 1:ans buss) och tunnelbana (Fridhemsplan/Rådhuset)
– Kort promenad till det vackra promenadstråket längs med Norr Mälarstrand och till området kring Kungsholmstorg med sitt stora utbud av restauranger, barer och caféer
– Nära till T-Centralen och Cityterminalen.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
40m2
Avgift:
2291 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggnadsår:
1932-1933
Lägenhetsnummer:
91
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Våningsplan:
5
Hiss
Ja

Interiör

Välkomna till denna ytterst välplanerade och vackra 30-tals 2:a om 40 kvm med tidstypiska detaljer såsom spröjsade fönster, furutiljor i original och speglade dörrar. Bostaden har generöst med fönster vilket tillsammans med sitt eftertraktade läge högst upp i huset ger ett väldigt ljust och trivsamt boende. En bostad för er som värdesätter funktion och bekvämlighet, men som också vill bo i ett hem med mycket karaktär och tidstypisk charm. Byggnaden som ritades av Sven Wallander uppfördes år 1932 och är en av de tidiga representanterna för funktionalismen där resultatet blev en perfekt kombination av det gamla och det nya. 

Hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. 

Vardagsrum
Luftigt och trivsamt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från rummets tilltagna fönsterparti. Här finns utrymme för både en sällskapsdel samt en matplats för ett större sällskap. Förvaring finns här via en garderob vilken försluts av en vacker tidstypisk spegeldörr. 

Sovrum
Roingivnade sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Väggarna är målade i en djup turkos färg vilket skänker en extra fin karaktär till rummet. Här finns gott om förvaring via en garderob som även här försluts av en nishad dörr samt en snygg platsbyggd garberobsvägg. 

Kök
Mycket stilrent och funktionellt kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Mellan kök och sovrum finns en glasvägg i original bevarad vilket ger ett fint ljusinsläpp. Denna typ av planlösning är ett av den tidiga funktionalismens tydligaste signum. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt som en stor diskmaskin. 

Badrum
Stilrent och rymligt badrum med kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, badkar, dusch samt en handdukstork. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd. 

Område
Wargentinsgatan ligger i hjärtat av Kungsholmen och har ett lugnt och naturnära läge samtidigt som stadens puls och city finns inom ett kort promenadavstånd. Till T-centralen tar du dig på bara fem minuter. Här bor du i ett av Stockholms vackraste områden med några av stadens äldsta gator till granne där mysiga caféer och trendiga restauranger avlöser varandra. Stort utbud av shopping finns via områdets mysiga små butiker men också via Västermalmsgallerian som endast ligger några minuter bort. Här bor du även med direkt närhet till vatten och natur och har Rålamshovsparken, Kronobergsparken och Kungsholmsstrand med sina vackra promenadstråk längs med vattnet inom ett kort avstånd. Känner du för ett dopp går det även att snabbt ta sig till Hornsbergsstrand där det finns badbryggor och ännu fler restauranger att avnjuta kvällssolen på. Ett stort utbud av matbutiker och all tänkbar service finns vid Fridhemsplan men också vid Rådhuset där det bl.a. finns en stor Coop-butik. 

Goda kommunikationer via båda tunnelbana och buss. 1:ans buss tar dig in mot city med stopp vid bl.a. Hötorget och Stureplan, men även till Lilla- och Stora Essingen med stopp vid bl.a. Fridhemsplan. Tunnelbana finns 2 minuter bort vid Rådhuset (blålinje) samt vid Fridhemsplan (grön- och blålinje) Från Fridhemsplan går även ett flertal bussar. För den som vill ha lite extra motion finns det hyrcyklar direkt runt hörnet.

Förening

Brf Järnvägsmannen är en äkta bostadsrättsförening som äger fyra fastigheter i kvarteret Smultronet 3, 4 och 5 och består av 416 lägenheter med bostadsrätt samt 23 lokaler med hyresrätt. Fastigheten på Kungsholmgatan uppfördes 1901.

Genomförda renoveringar:
2012/2013 - Renovering av gårdsbjälklag och tätskikt
2009/2011 - Renovering av fasader och balkonger på funkishusen.
2008 - Tvättstugorna renoverades med nya maskiner
2006/2007 - Avloppsstammar spolades, målning av fönster
2005 - Sophus köptes in som ersättare till den gamla sophanteringen
2001 - Bredbandsinstallation via Bredbandsbolaget
2000 - Nya värmeväxlare på fjärrvärmeanläggningen
1999 - Målning av fönster mot gården
1999/1996 - Samtliga tak renoverades
1996 - Installation av säkerhetsdörrar
1993/1991 - byte av köks- och badrumsstammar, byte av el-stigar, renovering av ventilationsanläggningarna
1989/1987 - Renovering av kungsbalkongerna

Kommande renoveringar:
Renovering av trapphus och hissar
Fönsterrenovering

ÖVRIGA UTRYMMEN
- Bastu
- Cykel- och barnvagnsrum
- Föreningslokal
- Förråd och extraförråd
- Trevlig innergård med grillar
- Mattpiskrum
- 5 stycken bokningsbara tvättstugor med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp
- 2 stycken ej bokningsbara tvättstugor med 3 tvättmaskiner, 3 torktumlare, 1 respektive 2 torkskåp, 1 mangel

EKONOMI
Föreningen sänkte avgifterna med 5 % i april 2015.
En överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp debiteras säljaren.
Pantsättningsavgift om 1 % av aktuellt prisbasbelopp debiteras köparen.

PARKERING
Under gården finns ett stort garage med 130 platser. Garaget har tidigare förvaltats av HSB. Under våren 2016 tog föreningen själva över förvaltningen och kan i och med detta erbjuda föreningens medlemmar garageplatser till en mer förmånlig kostnad.

BREDBAND/TV
Lägenheterna är ansluta till ComHems nät för kabel-tv där basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit 100/100mb/s och tillkommer som en obligatorisk avgift om 65 kr/mån.

ÖVRIGT
Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.
Föreningens hemsida: www.jarnvagsmannen.org

Karta