fbpx

Vasastan / Atlas

Vulcanusgatan 1, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
utgångspris: 4 200 000 kr
Avgift: 2 026 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 41m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av detta välplanerade hem med härliga sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bostaden har generös takhöjd, genomgående ljust behandlat golv, stilren färgpalett och målade snickerier. Tidstypiskt spröjsade fönsterpartier med djupa fönsterbrädor i trä och marmor. Gott om förvaring, separat sovrum med fönster, fullt utrustat kök och helkaklat badrum ger ett optimalt boende i populära Atlasområdet! Förening med mycket god ekonomi som äger marken.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
41 KVM
Avgift:
2026 kr/mån inkl. Värme & Vatten. Tillkommer en obligatorisk avgift om 150 kr/mån för bredband.
Byggnadsår:
1928
Lägenhetsnummer:
29
Andelstal, förening:
1.759%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
742 kr/mån
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av detta välplanerade hem med härliga sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bostaden har generös takhöjd, genomgående ljust behandlat golv, stilren färgpalett och målade snickerier. Tidstypiskt spröjsade fönsterpartier med djupa fönsterbrädor i trä och marmor. Gott om förvaring, separat sovrum med fönster, fullt utrustat kök och helkaklat badrum ger ett optimalt boende i populära Atlasområdet! Förening med mycket god ekonomi som äger marken.

Hall

Genom säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen med det öppna köket i blickfånget. Gott om förvaring i klädkammare med nischad originaldörr och möjlighet att hänga kläder på hatthylla samt att ställa skor. 

Kök

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett socialt kök med gott om förvaring i köksskåp med luckor i vitt och vitrin samt goda arbetsytor på bänkskiva i trä med kaklat stänkskydd. Köket är utrustat med ugn, fläkt, spishäll, diskmaskin, mikro, kyl/frys och dubbelho med stilren blandare. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med ett djupt fönster som blickar ut över lummig grönska och vackra tjugotalsfastigheter. Vardagsrummet möbleras ledigt med soffa, tv, kontorsmöblemang och den öppna planlösningen mot köket skapar naturlig plats att ställa matsalsbord för flera gäster.

Sovrum

Genom nischad skjutdörr från vardagsrummet nås det fridfulla sovrummet med väggar målade i en sobert grön ton och mörkt plankgolv. Här finns ett stort fönster med tidstypisk spröjs och djup fönsterbräda i marmor. En stor garderob/klädkammare med spegel-skjutdörrar ger gott om förvaring. 

Badrum

Badrum med kaklade väggar i vitt och klinkergolv i grått. I badrummet finns dusch, handdukstork, spegel, handfat och toalett och tvättmaskin. Badrummet lyses upp av flertalet spotlights. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Område

Bostaden är belägen i omåttligt populära Atlas, ett kvarter som karaktäriseras av färgglada tjugotalsfastigheter och lummiga trädgårdar. Här bor du lugnt och ostört med Vasastans breda utbud precis runt knuten. Sankt Eriksplan med Birkastan och Atlasområdet tillhör Stockholms mest attraktiva områden och har förstklassiga kommunikationer tack vare grön tunnelbanelinje, stadsbussar och flygbussar och på 5 minuters gångavstånd har du Odenplan och Citybanan. Här finns ett stort och varierande utbud av restauranger, caféer och små bagerier. Atlasområdet kallas ofta för "lilla Paris" för dess pittoreska och charmiga atmosfär. Här möts det bästa av två världar med ett stort utbud av mysiga barer, butiker och restauranger invid Rörstrandsgatan och det lugna och grönskande omgivningarna i Atlas. För den som längtar efter vackra grönområden finns promenadslingorna längs Karlbergskanalen, liksom grönskande Vasaparken.

Förening

Brf Loket 34 är en äkta bostadsrättsförening som sedan 2001 äger fastigheten Loket 34 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 41 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt tre hyresrättslokaler. Föreningen hyr även ut 6 stycken extra förråd. 

Genomförda renoveringar

2002 - Fasadrenovering mot gården. 
2003 - Byte till fjärrvärme.
2004 - Stambyte samt byte av elstigar.
2006 - Renovering av tak och fönster.
2008 - Målning av trapphus.
2012 - Renovering av tvättstugan. 
2013 - Byte av radiatorventiler samt stamventiler. 
2014 - Fiber installeras till samtliga lägenheter. Stamspolning. Renovering av fönster mot innergård.
2018 - Byte av hissar. Installation av bullerdämpande glas i fönster mot gatan. 
2021 - Relining utfördes i hela källarplan.

Planerade renoveringar

Under 2022 planerar föreningen att måla sockeln på fasaden samt renovera portarna. 

Ekonomi

Föreningen planerar inga avgiftsförändringar. (Kontrollerat 2022-09-16)

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelförråd, hobbyrum samt ett sällskapsrum med bordtennisbord.

KabelTV/Bredband

Anslutning till KabelTV-nätet samt till fibernätet med uppkoppling 100/100 Mbit debiteras separat med 150kr/mån.

Övrigt

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. 
Föreningen godkänner delat ägande med 10% som minsta ägarandel.

Karta