Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 09 augusti
    12:30 - 13:15
  • 10 augusti
    18:30 - 19:00

Vitalisvägen 6, 3tr

Kungsholmen / Fredhäll

2 795 000 kr
utgångspris
2048 kr
Avgift
2
Rum
38.5
Boa

Välkommen på visning av detta välplanerade boende i populära och naturnära Fredhäll. Här bor du insynsskyddat högst upp i huset med stora fönsterpartier som blickar ut över en trädkrona och innergården. Välbevarade originaldetaljer så som plankgolv, spanjoletter och massiva fönsterbrädor i sten. Ljusa materialval i kombination med stora fönster och generös takhöjd ger ett ljust och luftigt hem. Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar härliga sällskapsytor. Praktiskt boende med gott om förvaring, kök med diskmaskin, helkaklat badrum och separat sovrum. Stor bostadsrättsförening med välordnad ekonomi.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
38.5m2
Avgift:
2048 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud), Bredband (1000 Mbit/s) & Bostadsrättstillägg
Byggnadsår:
1931
Lägenhetsnummer:
68444-03-01-0259
Andelstal, förening:
0.001130300 %
Andelstal, ägande:
0.000011300 %
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Driftskostnader:
507 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss
Nej

Interiör

Välkommen på visning av detta välplanerade boende i populära och naturnära Fredhäll. Här bor du insynsskyddat högst upp i huset med stora fönsterpartier som blickar ut över en trädkrona och innergården. Välbevarade originaldetaljer så som plankgolv, spanjoletter och massiva fönsterbrädor i sten. Ljusa materialval i kombination med stora fönster och generös takhöjd ger ett ljust och luftigt hem. Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar härliga sällskapsytor. Praktiskt boende med gott om förvaring, kök med diskmaskin, helkaklat badrum och separat sovrum. Stor bostadsrättsförening med välordnad ekonomi. 

Hall
Genom säkerhetsdörr nås en välkomnande hall med lägenhetens stora fönsterparti i blickfånget. Goda möjligheter att hänga av sig ytterkläder samt att ställa skor. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med ett stort fyrdelat fönsterparti mot lummig grönska. Vackra och välbevarade originaldetaljer så som fönsterbräda i sten, spanjoletter och plankgolv ger stor charm. Här finns gott om plats att placera soffa, tv-möblemang och kontorshörna. En platsbyggd bokhylla är pricken över i:et och ger stora inredningsalternativ med hemtrevlig känsla. 

Kök
Härligt kök med goda arbetsytor bänkskiva i trä med kaklat stänkskydd och gott om förvaring i köksskåp med speglade luckor i vitt och vitrin. Här finner du gashäll, ugn, fläkt, micro, diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Den delvis öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar naturlig plats att ställa matsalsmöblemang. 

Sovrum
Välplanerat och insynsskyddat sovrum med gott om plats att placera stor säng samt tillhörande nattduksbord. Vackert fönsterparti ut mot lugn innergård med tidstypiska attribut som spanjoletter och fönsterbräda i sten med klassisk ventil. Fyra garderober med vita dörrar ger gott om förvaring. På golvet löper samma vackra plankgolv som i vardagsrummet.  

Badrum
Fräscht badrum med klinkergolv i ljus ton och vitkalkade väggar med en bård i samma ton som golvet. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat, spegel, badrumsskåp samt handdukstork. 

Övrigt
Tillhörande lägenheten hör ett stort och rymligt vindsförråd. Förrådet är smidigt beläget endast en halv trappa upp från bostaden. 

Område
Fredhäll utgör med sin stora närhet till vatten och härliga grönområden en mycket omtyckt del av Kungsholmen. Området bebyggdes från 1930 och karaktäriseras av sin vackra funkisarkitektur. Här bor du i ett naturskönt läge med löparspår, promenadstråk och populära Fredhälls klippbad runt hörnet. Flertalet fik och mindre restauranger är belägna i närområdet, likaså daglivaruhandel med matbutiker och Solstugan med sin välbesökta terrass. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Kristineberg på några minuters gångavstånd samt flertalet busslinjer. Du tar dig smidigt till Fridhemsplan för shopping, restauranger och ett stort serviceutbud. Dessutom nära till Hornsberg med ytterligare strandpromenad och badmöjligheter. 

Förening

HSB Brf Fredhäll i Stockholm är en äkta förening som bildades 1931. Föreningen består av 790 lägenheter och två lokaler med bostadsrätt samt 53 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar
2019 - Renovering av föreningens 8 tvättstugor inkl. nya maskiner, Renovering av uteplatsen Vitalisvägen 9.
2016-2018 - Renovering av balkonger på 4 av 5 av föreningens hus (ej hus 4), renovering av fasaderna på samtliga av föreningens 5 hus, renovering av fönstren på samtliga av föreningens 5 hus, renovering av taken på samtliga av föreningens 5 hus.
2013 - Samtliga 27 portar i föreningen renoverades med nya portar och glassektioner.
2010 - Högtrycksspolning av samtliga badrumsstammar.
2010-2013 - Relining av samtliga köksstammar.
2007 - Installation av sopsug.
1990-1992 - Samtliga badrumsstammar byttes och samtliga badrum renoverade, Samtliga elledningar (stigarledningar) byttes ut med nya dragningar fram till lägenhet, Renovering av föreningens tvättstugor.
1960-talet – Samtliga köksstammar byttes.

Planerade renoveringar
Under 2020 har styrelsen avsatt medel för att göra investeringar och styrningar av värmesystemet. Medel har också avsats för renovering av föreningslokalen Victoria, där arbetsplatser ska gå att hyra för föreningens medlemmar. Arbetet med solceller samt utredning av vindsutbyggnad fortsätter. Ombyggnation av maskinisternas f.d. personalrum med målsättning att bygga om denna till en lägenhet och sälja, alternativt omvandla till lokal och hyras ut.

Ekonomi
Inga avgiftsförändringar är planerade (kontrollerat 2020-07-30).

Gemensamma utrymmen
- Mysig innergård med mycket träd och buskar samt grill- och utemöbler.
- 8 gemensamma tvättstugor. (Varav en är belägen i huset)
- Nyrenoverad och rymlig bastu med plats för ca 10-12 personer. Utanför bastun finns två duschar och ett motionsrum. I motionsrummet finns även en musikanläggning.
- Fest-/föreningslokal som rymmer max 50 personer inkluderat porslin och stolar för ca 30 personer.
- Fotolabb.
- Två gästlägenheter placerade på Frödingsvägen 3 och Frödingsvägen 9.
- Snickarbod.
- Cykelrum.
- Barnvagnsrum.

TV/Bredband
Kabel-TV via ComHem där det analoga grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Bahnhof med hastighet 1 Gbit (1000 Mbit) till respektive lägenhet med ett obligatoriskt tillägg på 87 kr/mån.

Parkering
Föreningen tillhandahåller fem parkeringsplatser där tre av dessa hyrs av lokalhyresgäster och två laddstationer för el- och hybridbilar. För att bruka laddstationerna ligger kostnaden på 39 kr/mån och för närvarande 2 kr/kWh. För parkeringstider och regler, se hemsidan.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande, dock minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningens hemsida www.brffredhall.se

Karta