Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Vildapelvägen 6

Enskede / Pungpinan

6 395 000 kr
utgångspris
3023 kr
Avgift
5
Rum
131
Boa
Budgivning pågår

Budhistorik

 • Bud: 6 880 000 kr
  Tid: 2019-05-21 kl. 13:20
  Av: Budgivare 1
 • Bud: 6 860 000 kr
  Tid: 2019-05-21 kl. 13:13
  Av: Budgivare 2
 • Bud: 6 850 000 kr
  Tid: 2019-05-21 kl. 10:20
  Av: Budgivare 1
 • Bud: 6 830 000 kr
  Tid: 2019-05-21 kl. 10:15
  Av: Budgivare 2
 • Bud: 6 810 000 kr
  Tid: 2019-05-20 kl. 15:41
  Av: Budgivare 1
 • Bud: 6 780 000 kr
  Tid: 2019-05-20 kl. 15:30
  Av: Budgivare 2
 • Bud: 6 750 000 kr
  Tid: 2019-05-20 kl. 15:25
  Av: Budgivare 1
 • Bud: 6 710 000 kr
  Tid: 2019-05-20 kl. 15:22
  Av: Budgivare 2
 • Bud: 6 680 000 kr
  Tid: 2019-05-20 kl. 13:54
  Av: Budgivare 1
 • Bud: 6 630 000 kr
  Tid: 2019-05-20 kl. 12:22
  Av: Budgivare 2
 • Bud: 6 600 000 kr
  Tid: 2019-05-19 kl. 14:04
  Av: Budgivare 1
 • Bud: 6 530 000 kr
  Tid: 2019-05-15 kl. 15:49
  Av: Budgivare 2
 • Bud: 6 500 000 kr
  Tid: 2019-05-15 kl. 14:52
  Av: Budgivare 1
 • Bud: 6 430 000 kr
  Tid: 2019-05-15 kl. 12:21
  Av: Budgivare 2
 • Bud: 6 400 000 kr
  Tid: 2019-05-14 kl. 12:19
  Av: Budgivare 1

Här bor du med sydvästvända trädgårdstomter mot kolinilotterna med pittoreska hus omgärdade av fruktträd och prunkande grönska. Socialt disponerat boende med spektakulärt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier i två väderstreck. Insynskyddat hem med stora sällskapsytor på båda våningsplanen och rymliga sovrum ger naturlig avskiljdhet även till den stora familjen. Utmärkta förvaringsmöjligheter, stora badrum med gedigen maskinpark och fullt utrustat kök ger ett praktiskt boende i fridfullt läge. Uteplats på framsidan och tomt med stor trädäckad altan på baksidan kan nyttjas med glädje året om. Stilren markis ger svalkande skugga på baksidan med sol från förmiddag till solnedgång. Plats för två bilar på uppfart och i carport. Idyllisk område för barnfamiljer med närhet till Skogskyrkogården, vidsträckta Nackareservatet, flertalet omtyckta sjöar med både strand- och skogspromenader.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
131m2
Avgift:
3023 inkl. Drift och skötsel av den gemensamma kvartersgatan, grönytor och gästparkering (belysning, snöskottning mm).
Byggnadsår:
2010
Lägenhetsnummer:
16
Andelstal, förening:
5.55556 %
Andelstal, ägande:
5.55556 %
Byggnadstyp:
Kedjehus i två plan
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Värmepump - frånluft
Energiklass:
C
Driftskostnader:
2182 kr/mån

Interiör

Välkommen till Vildapelsvägen 6, här bor du i omåttligt populära och välplanerade radhus som ges stark karaktär av sina mörka träfasader i olika behandling. Sydvästvända trädgårdstomter mot kolinilotterna med pittoreska hus omgärdade av fruktträd och prunkande grönska. Socialt disponerat boende med spektakulärt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier i två väderstreck. Insynskyddat hem med stora sällskapsytor på båda våningsplanen och rymliga sovrum ger naturlig avskiljdhet även till den stora familjen. Utmärkta förvaringsmöjligheter, stora badrum med gedigen maskinpark och fullt utrustat kök ger ett praktiskt boende i fridfullt läge. Huset är genomgående målat i matta kulörer från Farrow & Ball och golven är slipande och vaxade i lätt vitpigmentering. Innertak i träpanel, trappa i samma utförande som golv och nya golvsocklar i hela huset ramar in varje rum och ger en gedigen helhetsbild. Uteplats på framsidan och tomt med stor trädäckad altan på baksidan kan nyttjas med glädje året om. Stilren markis ger svalkande skugga på baksidan med sol från förmiddag till solnedgång. Plats för två bilar på uppfart och i carport. Idyllisk område för barnfamiljer med närhet till Skogskyrkogården, vidsträckta Nackareservatet, flertalet omtyckta sjöar med både strand- och skogspromenader. 

Hall:
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och plats att ställa skor. Ytterligare förvaring i förråd under trappan. Sobert målade väggar och slitstarkt klinkergolv i mörk ton. 

Kök:
Fantastiskt kök med goda arbetsytor på ljus bänkskiva med glasat stänkskydd och gott om förvaring i kökskåp med vita luckor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, integrerad micro och ugn, diskmaskin, fullstor kyl och frys samt vinkyl. Invid dem stora fönsterpartierna skapas naturlig plats för ett matsalsmöblemang med sex platser. 

Badrum:
Från hallen nås det väl tilltagna badrummet utrustat med wc, handfat med kommod och överhängande spegel samt rymlig duschplats. Väggarna är klädda i vita kakelplattor och på golvet ligger svart klinker. Torktumlare och tvättmaskin med vikyta ovan och väggfast förvaring. Ytterligare förvaring på hyllplan och i ett stort skåp intill handfatet. Golvvärme för yttersta bekvämlighet. 

Vardagsrum:
Bostadens hjärta utgörs av det stora vardagsrummet med matsal och många möbleringsmöjligheter. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel, stort matsalsmöblemang och valfri inredning. De stora fönsterpartierna och den glasade altandörren fyller rummet med naturligt ljus. Ljust pigmenterad ekparkett, sobert målade väggar och innertak i träpanel. Den stilrena trappan i samma utförande som golvet leder från vardagsrummet till ovanvåningen. 

Uteplats med altan:
Från vardagsrummet nås den trädäckade altanen med gott om plats för flertalet möblemang, planteringar och stor grillyta. Den insynsskyddade trägårdstomen vätter mot det lummiga koloniområdet med ljuvlig grönska. Sol från förmiddagen till solnedgång gör att altanen såväl sommar som vintertid fungerar som den naturliga umgängesplatsen. Ljusslingor i buskagen, utomhusvärmare och markis gör altanen till en perfekt plats även för glöggfesten och nyårskalaset. Från baksidan nås det väl tilltagna förrådet med platsbyggd förvaring. 

Sovrum 1:
Direkt till höger från trappan nås ett av bostadens sovrum, med insynsfri utsikt över kolonilotterna och bort mot Skogskyrkogården. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Här placeras med enkelhet dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.

Sovrum 2:
Ytterligare ett sovrum som blickar ut över kolonilotterna genom två fönster i vinkel. Rummet nyttjas idag som ett härligt barnrum med säng och rymliga lekytor. Möjlighet till förvaring. 

Sovrum 3: 
Mysigt sovrum i vacker färgsättning med hel garderobsvägg. Rummet kan möbleras med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord, nyttjas idag som gästrum/kontor. 

Allrum:
Ett väl tilltaget allrum är den naturliga samlingsplatsen för hela familjen. Två stora fönsterpartier i vinkel ger ett härligt ljusinsläpp. Mysigt allrum med vinklat fönsterparti som idag disponeras som vardagsrum med tv-hörna. Rummet möbleras enkelt med soffgrupp, tv-möbler och arbetshörna om så önskas.

Badrum:
På ovanvåningen finns ett stort badrum utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, badkar och elektrisk handdukstork. Väggarna är även här klädda i vitt och på golvet ligger svart klinker med golvvärme. 

Carport:
Intill huset finns den rymliga carporten som kan nyttjas som förvaring eller parkering. Diskussioner pågår i föreningen om möjlighet att bygga om carporten till garage. Möjlighet att placera två bilar, en i carport och en på uppfarten. Nuvarande ägare har satt upp en skiljevägg, som tas bort med enkelhet, för att nyttja carporten till ytterligare förvaring. Gästparkeringarna utanför huset och längst med gatan kan användas fritt av både medlemmar och gäster.

Område:
Bostaden är belägen i direkt anslutning till vackra Skogskyrkogården som är upptaget som värdefullt naturminne på UNESCOs världsarvslista. Inte långt bort ligger även vidsträckta Nacka Naturreservat med stora rekreaktionsområden. Lekparker och naturområden med promenadsstråk och joggingspår på mycket nära avstånd. Drevviken, Flaten och Ältasjön erbjuder bad. Ljuvligt närområde som karaktäriseras av vacker blandbebyggelse, allt från moderna radhus som detta till ståtliga sekelskiftesfasaden. Gamla Enskede erbjuder vacker miljö, populära Gamla Enskede Bageri och Matateljén. Omtalade Centran i Bagarmossen är inte långt bort och precis över gatan ligger det mysiga fiket Karl & Kristina. I Enskededalen finns välsorterade matbutiker, restauranger med mat från världens alla hörn, service, butiker, kulturhus och bibliotek. Flertalet skolor och förskolor nås på gångavstånd, varav bl.a populära förskolan Barnasinnet. Goda kommunikationer med busshållplatsen "Skarpnäcks koloniområde" med busslinjer både söderöver och mot stan, linje 180, 181, 8016 och 801. Tunnelbanans gröna linje nås på gångavstånd från både Skogskyrkogården och Kärrtorp. En trivsam cykeltur in till stan görs med enkelhet. 

Förening

BRF Strävsamheten är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2008. Föreningen består av 18 modernt planerade kedjehus i två plan, fördelade i tre längor. Lågt belånad förening med god ekonomi. 

Genomförda renoveringar:
Husen stod färdiga 2010. 

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar inga renoveringar. I föreningen finns en garagegrupp som diskuterar möjligheten att installera garageportar för att omvandla carporten till garage. 

Parkering:
Varje kedjehus är utrustat med carport och plats för bil på uppfarten, plats för två bilar. På den för föreningen privata enkelriktade gatan utmed husen finns ett antal avgiftsfria p-platser som kan nyttjas fritt både av medlemmar och gäster.  Flertalet medlemmar har i sina carports satt upp skiljeväggar för att skapa dold förvaring, så även ägarna. I stadgarna står det att endast fordon får förvaras i carporten, så lämnas inga garantier att liknande lösning kan kvarstå. 

Gemensamma ytor:
Samtliga boende ansvarar för sina egna hus och tillhörande uteplatser. 

TV/Internet:
På månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för Kabel-TV om 299 kr/mån, detta är inräknad i den annonserade månadsavgiften. 

Ekonomi:
Föreningen planerar att höja avgifterna årligen fram till 2023 för att möta den nya tomträttsavgälden. Avgiften kommer att 2023 vara ökad med 537 kr från nuvarande avgift.
På månadsavin tillkommer ett obligatoriskt tillägg för vatten om 275 kr/mån, denna kostnad justeras sedan efter faktisk förbrukning. Varje bostad har en egen vattenmätare.

Övrigt:
Säljaren är öppen för att sälja larmsystem, måttanpassade gardiner, tv med väggfäste etc.

Karta