fbpx

Birkastan

Vikingagatan 22B

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 2 103 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 55.5m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Elin Ekberg
Ansvarig Mäklare
Elin Ekberg
Reg. Fastighetsmäklare

På attraktivt läge i hjärtat av Birkastan finner du denna genomgående sekelskiftesbostad med två fungerande kakelugnar. De klassiska välbevarade sekelskiftesattributen så som väl tilltagen takhöjd, höga golvsocklar, speglade pardörrar, stuckaturer, takrosetter och djupa speglade fönsternischer möter här modern estetik och design i en perfekt symbios. Här har färgvalen gjorts med fingertoppskänsla som skapat harmoni genom hela bostaden. Bekvämligheter så som gott om förvaring i både sovrum och hall, helkaklat badrum samt stort kök med goda arbetsytor. Här bor du på ett attraktivt läge i en välskött och stabil förening med Birkastans utbud av restauranger, caféer och butiker precis utanför porten. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
55.5 KVM
Avgift:
2103 kr/mån inkl. vatten, bredband tillkommer med 69kr/mån
Byggnadsår:
1904
Lägenhetsnummer:
205
Andelstal, förening:
1.66897%
Andelstal, ägande:
1.64428%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Direktverkande el
Energiklass:
D
Driftskostnader:
887 kr/mån
Våningsplan:
1/2 tr.
Hiss:
Ja

Interiör

På attraktivt läge i hjärtat av Birkastan finner du denna genomgående sekelskiftesbostad med två fungerande kakelugnar. De klassiska välbevarade sekelskiftesattributen så som väl tilltagen takhöjd, höga golvsocklar, speglade pardörrar, stuckaturer, takrosetter och djupa speglade fönsternischer möter här modern estetik och design i en perfekt symbios. Här har färgvalen gjorts med fingertoppskänsla som skapat harmoni genom hela bostaden. Bekvämligheter så som gott om förvaring i både sovrum och hall, helkaklat badrum, samt stort kök med goda arbetsytor. Här bor du på ett attraktivt läge i en välskött och stabil förening med Birkastans utbud av restauranger, caféer och butiker precis utanför porten. Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i garderober. Här är övre delen av väggen målad i en sober nyans som smakfullt kombinerats med en grön ton nertill. På golvet ligger ljust pigmenterade furutiljor.

Kök

Mot föreningens grönskande innergård ligger bostadens kök med gott om förvaring och arbetsyta. Skåpsluckor i vitt och trä med matchande bänkskiva och täcksidor. Kökets maskinella utrustning består av spishäll med fläkt ovan, ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Här finns plats att placera ett matbord med fyra stolar.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum med fungerande kakelugn. Välbevarade sekelskiftesdetaljer så som stuckaturer, höga golvsocklar, speglade fönsternischer samt takrosett. Väggarna är målade med en kalkfärg i sober ton smakfullt kombinerat med ett ljusblått tak. På golvet ligger ljust pigmenterade furutiljor. Här finns plats att placera soffa med tillhörande bord samt annat önskvärt möblemang. 

Sovrum

Genom speglade pardörrar från både vardagsrum och hall nås bostadens sovrum. Även här finns en fungerande kakelugn. Väggarna är målade i en ljus ton som tillsammans med golvets ljusa tiljor skapar harmoni. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. God förvaring i sovrummets inbyggda garderob.

Badrum

Från hallen nås bostadens badrum. Här är väggarna helkaklade med ett vitt kakel kombinerat med ett parti av en mörkare mosaik. På golvet ligger ett mörkare klinker. Dusch bakom glasvägg, handfat, spegel, WC, handdukstork samt ett väggfast skåp för extra förvaring.

Övrigt

Lägenheten disponerar ett förråd.
All omfattande renovering måste godkännas av bostadsrättsföreningen.
Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning är 172 209 kr enligt den senaste årsredovisningen för 2023.

Område

Bostaden är belägen i omåttligt populärt läge, på härliga Vikingagatan och inbäddat i  Birkastan, ett av innerstans mest attraktiva områden. Området kantas av gemytliga bagerier, fina caféer och välrenommerade restauranger samt systembolag och välsorterade matvarubutiker. Under sommartid öppnas alla uteserveringar och området går under namnet "Lilla Paris". Kvarteret karaktäriseras av vacker bebyggelse i natur- och vattennära läge. Stadsdelens grönskande oas Hagaparken med vidsträckta rekreationsområden, bad och löparspår ligger i direkt närhet och på bekvämt promenadavstånd Vasaparken, Observartorielunden och Tegnérlunden. Goda kommunikationer med grön tunnelbanelinje från St:Eriksplan, stadsbussar, pendeltåg och flygbussar på gångavstånd.

Förening

Brf Modellen 12 och 13 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Modellen 15 år 1982. Föreningen består av 58 lägenheter med bostadsrätt. Det finns även sju stycken hyresrättslokaler.

Genomförda renoveringar

1976 - Rörstambyte
2008 - Nytt tak.
2010/2011 - Renovering av fasad och målning av fönster.
2012 - Installering av fiber.
2013 - Renovering av gemensamhetslokal.
2016/2017 - Partiellt stambyte.
2017 - Renovering av hobbyrum.
2018 - Renovering av innergården.
2019 - Renovering av trapphus, installering av säkerhetsdörrar.
2020 - Renovering av miljörum.
2021 - Källarrenovering.
2022 - Byte av varmvattenberedare.
2023 - Fönsterrenovering.

Planerade renoveringar

Föreningen planerar inga större renoveringar under 2024.
Föreningen för diskussioner gällande ett framtida stambyte. En arbetsgrupp har tillsatts som ett första steg att driva processen. För mer information, se föreningens hemsida.

Ekonomi

Föreningen höjde avgiften med 10% under 2024 och har inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.
Föreningen har tagit ställning till att övergå till mindre årliga höjningar av avgiften. Det är inte uteslutet att ett framtida stambyte kan påverka avgiften.
Under 2024 såldes en hyresrättslägenhet i föreningen vilket bidrog till att föreningen kunde amortera en stor del av lånen.

Gemensamma utrymmen

Innergård med grill, möbelgrupper och boulebana.
Tvättstuga.
Bastu.
Övernattningslokal.
Hobbyrum.

TV/Bredband

Bredband från Bahnhof.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

För ytterligare information, se gärna föreningens informativa hemsida www.varbrf.sbc.se/modellen12och13
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift om 1 % av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Karta