fbpx

Vasastan

Västmannagatan 55, 4 tr

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 102m2
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Sensationellt sekelskifte på attraktiv adress - möjlig fyra rum och kök! Högst upp i huset finner ni detta enastående hem med fönster i två väderstreck som bjuder på vackert ljusspel. De ljuvliga sällskapsytorna omges av högresta fotlister, bevarad stuckatur och högresta fönster med vackra listverk. Båda sovrummen vetter mot innergården och har vy över vasastans vackra takåsar. Föreningen har en oerhört låg skuldsättning, generösa förrådsutrymmen, lummig och välskött innergård samt rymlig hiss.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
102 KVM
Avgift:
4658 kr/mån inkl. Värme, vatten + obligatoriskt tillägg om 186kr för bredband
Byggnadsår:
1887
Lägenhetsnummer:
11
Andelstal, förening:
7.37230%
Andelstal, ägande:
7.37%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
496 kr/mån
Våningsplan:
4 tr
Hiss:
Ja

Interiör

Sensationellt sekelskifte på attraktiv adress - möjlig fyra rum och kök! Högst upp i huset finner ni detta enastående hem med fönster i två väderstreck som bjuder på vackert ljusspel. De ljuvliga sällskapsytorna omges av högresta fotlister, bevarad stuckatur och högresta fönster med vackra listverk. Båda sovrummen vetter mot innergården och har vy över vasastans vackra takåsar. Föreningen har en oerhört låg skuldsättning, generösa förrådsutrymmen, lummig och välskött innergård samt rymlig hiss.

Hall

Vackra brädgolv och målade väggar. Utmärkta möjligheter att hänga av sig ytterkläderna. I direkt anslutning till entrédörren som utgörs av en säkerhetsdörr finns ett extra förråd som med fördel kan nyttjas till ytterkläder, resväskor eller golfbagen.

Vardagsrum

Vidare in finner ni de ljuvliga sällskapsytorna med plats för större sällskap. Rummet omges av vackra detaljer med höga fotlister, stuckatur samt fina snickerier som ramar in de högresta fönsterna. Pampiga spegelpardörrar sammanlänkar hallen såväl som matsal och kök. Golvet kläs av en fiskbensmönstrad ekparkett och väggarna målade i en sober kulör.

Matsal

I fil med vardagsrummet har ni plats för en gedigen matgrupp. Matsalen är i öppen planlösning mot köket. På golvet pryds det en fin ekparkett och väggarna är målade i en ljus kulör.

Kök

Ett kök där funktion och design kommit till sin rätt. En gedigen köksö bjuder på bra arbetsytor, förvaring inryms i flertal lådor och skåp. Köket är utrustat med spishäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, diskho samt en integrerad kyl och en integrerad frys i fullhöjd. Luckor från Järfälla i en elegant grön färg. Klassisk Carrara marmor pryder arbetsytorna.

Inre hall

Planlösningen ger möjlighet att skärma av bostadens sovrum från sällskapsytorna. Den inre hallen leder er till sovrummen och badrummet. Här finner ni även tre inbyggda garderober.

Sovrum 1

Master bedroom har ett målat brädgolv och målade väggar. Här ryms det såväl en dubbelsäng, förvaringsmöbel samt arbetshörna intill fönstret. Rummet har även en oerhört tacksam walk in closet för generösa förvaringsmöjligheter. Det unika med sovrummet är den vackra vyn över takåsar och himmel.

Sovrum 2

Yteffektiva kvadrat som blir ett strålande gästrum/barnrum med plats för enkelsäng och förvaringsmöbel. Även här får ni den härliga utsikten att njuta av.

Badrum

Renoverat i samband med stambyte. Ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar. Badrummet är inrett med handlat med kommod, WC, högskåp, dusch med glasväggar samt tvättmaskin och torktumlare för optimal vardagskomfort.

Övrigt

Till bostaden hör ett rymligt vindsförråd om ca 16 kvm och ett källarförråd om ca 6-8 kvm.

Område

Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Ett stenkast till de trendiga restaurangerna GrusGrus och Lilla Ego. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Ett stenkast bort finner du även Vasaparken och Hagaparken. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. Utmärkta kommunikationer med buss, pendeltåg (Nya Citybanan) och T-bana i direkt närhet till bostaden. 

Förening

Bf Rosen UPA är en äkta förening som bildades 1912. Föreningen äger Kv. Nebulosan 13 och består av 24 lägenheter med andel i bostadsförening och två lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

2006 - Ny fjärrvärmeanläggning.
2008 - Gårdsrenovering.
2011 - Fönsterrenovering.
2014 - Nya elstigar, stambyte.
2019 - El i trapphusen och entréportal byttes ut.
2020 - Ommålning trapphus, uppgradering av porttelefon och inpasseringssystem.

Ekonomi

Föreningens två vindar är oexploaterade, vilket kan ses som en dold tillgång.

Gemensamma utrymmen

Innergård med utemöbler och grill.
Kombinerat barnvagns- och redskapshjul.
Separat tvätthus med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Plats för cyklar under tak finns på gården. Det går även att ställa cyklar i ett särskilt utrymme i gårdshusets källare.

TV/Bredband

TV och bredband via Bahnhof. Föreningen har ett gruppabbonemang med hastigheten 1000 Mbit/s ingår i avgiften med ett obligatoriskt tillägg om 186 kr/mån.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering råder i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande, dock minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
De medlemmar som har balkong betalar en särskild årsavgift som ska täcka framtida service och underhåll av balkonger. Årsavgiften motsvarar 1 procent av prisbasbeloppet.
Överlåtelseavgift utgår med 3,5% av aktuellt prisbasbelopp som betalas av köparen.
Pantsättningsavgift utgård med 1,5% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Karta