fbpx

Vasastan

Upplandsgatan 85A, 4tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 3 228 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 63m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

I skuldfri förening finner du denna välplanerade och ljusa bostad med härliga sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Genom pardörrar nås balkongen med många soltimmar och utsikt över vackra fastigheter från förra sekelskiftet. Lägenheten har många bevarade originaldetaljer så som stuckaturer, takrosetter, breda tiljor och nischade innerdörrar. Högt i tak och stora fönsterpartier ger luftiga och lättmöblerade rum. Fullt utrustat kök från Kvik, gott om förvaring och badrum med tvättmaskin skapar ett praktiskt boende på omåttligt populära Upplandsgatan. Välkommen att ta kontakt för privatvisning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
63 KVM
Avgift:
3228 kr/mån inkl. värme, VA & TV. Tillkommer obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån för bredband & 75 kr/mån balkongunderhåll
Byggnadsår:
1902
Lägenhetsnummer:
816
Andelstal, förening:
2,60679%
Andelstal, ägande:
2,66441%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Våningsplan:
4
Hiss:
Ja

Interiör

I skuldfri förening finner du denna välplanerade och ljusa bostad med härliga sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Genom pardörrar nås balkongen med många soltimmar och utsikt över vackra fastigheter från förra sekelskiftet. Lägenheten har många bevarade originaldetaljer så som stuckaturer, takrosetter, breda tiljor och nischade innerdörrar. Högt i tak och stora fönsterpartier ger luftiga och lättmöblerade rum.  Fullt utrustat kök från Kvik, gott om förvaring och badrum med tvättmaskin skapar  ett praktiskt boende på omåttligt populära Upplandsgatan. Välkommen att ta kontakt för privatvisning! 

Hall

Välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg och i klädkammare bakom nischad originaldörr med tidstypiskt nyckelbeslag.

WC

Från hallen nås en separat wc utrustat med toalett, handfat och spegel. 

Kök

Från både hall och vardagsrum nås det gemytliga köket med gott om förvaring i köksskåp med vita luckor från Kvik och goda arbetsytor på mörk bänkskiva med stänkskydd i glas. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, häll, fläkt och ugn. Plats för matgrupp invid det stora fönstret med djupa nischer.

Vardagsrum

Socialt disponerat vardagsrum i delvis öppen planlösning med köket. Gott om ljusinsläpp genom pardörrarna mot balkongen och kökets stora fönsterparti. Ljust målade väggar och breda plankgolv. Möbleras ledigt med soffgrupp och tv-möblemang. Utgång till lägenhetens soliga balkong med vy över takåsarna. Balkongen har plats för möblemang och växtligheter.
 

Sovrum

Fantastiskt sovrum med högt i tak och gott om ljusinsläpp genom två stora fönster mot tyst innergård. Plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och annan önskvärd möblering. Optimala förvaringsmöjligheter i garderob med vita skjutdörrar. Väggarna är sobert färgsatta och på golvet ligger samma ljust behandlade plankgolv som i hall och vardagsrum.

Badrum

Helkaklat badrum med spotlights och golvvärme. Badrummet är utrustat med duschhörna, handfat med kommod, handdukstork och tvättmaskin med vikyta.

Övrigt

Duschrum och kök är stambytt i denna lägenhet, ej WC.
Lägenheten disponerar förråd.
Lägenheten är 57 kvm enligt ekonomisk plan och 63 kvm enligt faktisk uppmätning.
All omfattande renovering måste godkännas av föreningen.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 0 kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2023.

Område

Kvarteret karaktäriseras av sina välkända restauranger och välbesökta antikaffärer. Ett boende med största närhet till utmärkta kommunikationer genom tunnelbanans gröna linje liksom citybanan och flertalet busslinjer som smidigt tar dig till stadens alla hörn. Området kantas av gemytliga bagerier, fina caféer och välrenommerade restauranger, systembolag och välsorterade matvarubutiker. Stadsdelens grönskande oas Hagaparken med vidsträcktade rekreationsområden, bad och löparspår ligger i direkt närhet och på bekvämt promenadavstånd Vasaparken, Observartorielunden och Tegnérlunden. 

Förening

Brf Sleipner 13 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1999. Föreningen äger kv. Sleipner 13 med tillhörande mark och består av 32 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen är skuldfri.

Genomförda renoveringar

2023 - Gårdsrenovering.
2016 - Fasadrenovering, främre sidan.
2013 - Renovering av hiss i gårdshus.
2008 - Ventilationsrenovering.
2005 - Hissrenovering gatuhuset.
2004 - Balkongrenovering samt renovering av trapphus.
2002 - Fasadrenovering, bakre sidan.
1995/2000 - Renovering av tak.
1990 - Renovering av tvättstuga.
1980 - Stambyte samt byte av elstigar. Partiella stambyten är utfört i flertalet lägenheter.

Planerade renoveringar

Föreningen diskuterar att sälja soprummet och bygga en ny sophantering. Finansiering klar.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri.
Föreningen planerar att höja avgifterna i linje med inflationen årligen (kontrollerat 2024-06-11).

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två stycken tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.
Innergård med utemöbler och grill.
Cykelställ på gården.

TV/Bredband

TV via Tele2 där basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Telenor mot ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering råder i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande, minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köpare.

Karta