fbpx

Vasastan

Upplandsgatan 58A

Visa planlösning Visa alla bilder
Pris: 10 500 000 kr
Avgift: 3 326 kr
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 87m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Niklas Söderström
Assistent
Niklas Söderström
Fastighetsmäklarassistent

Varmt välkommen på visning av detta stilfulla och ljusa boende tack vare djupa fönsterpartier med speglade nischer både mot gata och gård. Lägenheten smyckas av tidstypiska attribut så som stuckaturer, takrosetter, höga golvlister, pardörrar, spanjoletter och fiskbensparkett. Stor balkong med förmiddagssol belägen mot föreningens lummiga innergård. Gott om förvaring, separat tvättstuga och stort kök med plats för matplats ger ett praktiskt och hemtrevligt boende på populärt läge. Matsalen är förberedd för att koppla in kök. Förening med mycket god ekonomi som äger marken.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
87 KVM
Avgift:
3326 kr/mån inkl. Värme & VA (+ 280kr/mån Bredband/TV & 40,25 kr/mån Balkong)
Byggnadsår:
1907
Lägenhetsnummer:
00033
Andelstal, förening:
3.56289%
Andelstal, ägande:
3.56289%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk & Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
550 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss:
Nej

Interiör

Varmt välkommen på visning av detta stilfulla och ljusa boende tack vare djupa fönsterpartier med speglade nischer både mot gata och gård. Lägenheten smyckas av tidstypiska attribut så som stuckaturer, takrosetter, höga golvlister, pardörrar, spanjoletter och fiskbensparkett. Stor balkong med förmiddagssol belägen mot föreningens lummiga innergård. Gott om förvaring, separat tvättstuga och stort kök med plats för matplats ger ett praktiskt och hemtrevligt boende på populärt läge. Matsalen är förberedd för att koppla in kök. Förening med mycket god ekonomi som äger marken.

Hall

Välkomnande hall som öppnar upp sig likt en solfjäder och knyter an till bostadens samtliga rum. Väggarna är målade i grönt och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. I anslutning till hallen finns två väl tilltagna klädkammare bakom nischade originaldörrar med tidstypiska nyckelbeslag.

Badrum

Från hallen nås lägenhetens stilrena badrum med vägghängd wc, handfat med kommod, stor spegel, handdukstork och regndusch med Unidrain. Såväl väggar som golv är klädda iklädda i ljus marmorkomposit med underliggande golvvärme. Badrummet lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Matsal

Genom pardörrar både från vardagsrum och hall nås den vackra matsalen med stuckaturer och stilren takrosett. Ett djupt fönster där det övre glaspartiet är klätt i småspröjs ger charm och generöst ljusinsläpp. Rummet disponeras idag som matsal men går även utmärkt att nyttja som sovrum eller kontor/ateljé. Vid stambytet 2019/2020 drogs VA/Avlopp från badrummet till matsalen för att kunna koppla in kök om så önskas. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det stora och luftiga vardagsrummet med sobert färgsatta väggar och fiskbensparkett med listband. Rummet pryds av tidstypiska detaljer så som stuckaturer, takrosett och höga golvlister. Genom två stora fönster med speglade nischer och djupa fönsterbrädor i kolmårdsmarmor blickar man ut över vackra fastigheter från förra sekelskiftet. Vardagsrummet möbleras ledigt med soffgrupp, tv, bokhylla och matsalsbord. Nischade pardörrar leder både till hall och matsal.

Kök

Charmigt kök med gott om förvaring i köksskåp bakom luckor i vitt och vitrin och goda arbetsytor på bänkskiva i trä med stänkskydd i mosaik. Köket är utrustat med diskmaskin, ugn, spishäll, fläkt, kyl/frys och skafferi. I köket finns plats att placera ett matsalsmöblemang. Glasade pardörrar leder till lägenheten stora balkong med trädäck. På balkongen finns plats att placera soffa, cafe-set och planteringar om så önskas. Ett smalt fönsterparti med speglade nischer och spanjoletter ger extra charm och ljusinsläpp.

Sovrum

Fridfullt sovrum med sober färgpalett och samma fiskbensparkett som genomgående löper genom bostaden. En garderobsvägg med takanslutning och pardörrar ger gott om förvaring. Ett stort fönsterparti med speglade nischer mot det tysta gårdsläget. 

Tvättstuga

Väl tilltagen tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, handfat, vik-yta och förvaring. Väggarna är målade och på golvet ligger marmorkomposit. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Område

Bostaden är belägen i attraktiv fastighet på omåttligt populära Upplandsgatan. Här bor du omgiven av vackra hus från förra sekelskiftet, ett stenkast från Odenplan. Vid Odenplan finns tunnelbana, pendeltåg och flertalet busslinjer. I närområdet finns allt från välsorterade matbutiker till härliga restauranger och butiker. Ifrån bostaden har du lika nära till anrika Tranan och Tennstopet som nyare GrusGrus, L'Avventura och Garba. Du har även en närhet till gym, bland annat SATS Torsplan i nya Hagastaden där du kan träna med utsikt över hela Stockholm. Parknära läge med inte långt till Vanadislunden med Vanadisbadet, Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken. Kort promenad till Brunnsviken med bad och mysiga Stallmästaregården.  

Förening

Brf Trumpetaren 26 är en äkta förening som bildades 1998. Föreningen äger Kv. Trumpetaren 26 och består av 19 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

2004 - Ny undercentral för fjärrvärme.
2006 - byggnation av tre vindslägenheter. Hissen i port 58 moderniserad. Ombyggnad av tidigare hyreslägenhet på bottenvåningen i port 58. Omläggning av taket, inklusive installation av snörasskydd samt elkablar mot snö och is i hängrännor och stuprör. Ombyggnad av källaren samt hyreslokaler med nya avloppsrör i tak och golv mot gatan, ny tvättstuga samt nya lägenhetsförråd.
2008 - Omläggning av gården, tätning och förstärkning av gårdsbjälklag samt dränering av källarväggar. Förstärkning av mur mot granngård.
2010 - Renovering av fönster (ej vindsvåningar), reparation av rötskador, ommålning av bågar och karmar samt montering av nya fönsterbleck.
2011 - Nya balkonger mot gården.
2012 - Utbyte av värmesystem, rördragningar och radiatorer (ej undercentral och vindsvåningar som har separat system).
2018 - Installation av nytt inpasseringssystem.
2019-2020 - Stambyte vatten och avlopp samt el.
2021 - Utökning passersystem.
2022 - Installation av fiber.

Planerade renoveringar

2023 - Gårdsfasaden.
Föreningen har en hiss-grupp som har gjort förstudier och brandstudier för att undersöka möjligheten till hiss.
Vid el-stambytet drogs även el fram för eventuell framtida installation av hiss. 

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-09-14).

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga.
Innergård.
Cykelförråd. 

TV/Bredband

TV basutbud via Tele2. Bredband 1000/1000 via Ownit. Tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 280 kr/mån för TV och bredband.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Karta