fbpx

Vasastan

Upplandsgatan 54E, 3 tr

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 75m2
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Enastående sekelskiftestrea med fungerande kakelugn och balkong mellan två lugna innergårdar. Utsikt över takåsar och föreningens vackra trädkronor som stoltserar på gården. Smakfullt renoverad i sobra färgval samt eleganta inslag av marmor. Högt belägen i huset med hiss att tillgå. Föreningen är mycket välskött och har en vacker innergård som är unik i sitt slag. Det finns praktiskt barnvagnsrum såväl som cykelparkering som nås från gården. Bästa möjliga läge för kommunikationer såväl som service- och restaurangutbud. Varmt välkomna på visning.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
75 KVM
Avgift:
3533 kr/mån inkl. Värme, Vatten & Bredband
Byggnadsår:
1905
Lägenhetsnummer:
00046
Andelstal, förening:
1.83670%
Andelstal, ägande:
1.81303%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk & Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Driftskostnader:
533 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss:
Ja

Interiör

Enastående sekelskiftestrea med balkong mellan två lugna innergårdar. Utsikt över takåsar och föreningens vackra trädkronor som stoltserar på den kulturmärkta innergården. Smakfullt renoverad i sobra färgval samt eleganta inslag av marmor. Högt belägen i huset med hiss att tillgå. Föreningen är mycket välskött och har en vacker innergård som är unik i sitt slag. Det finns praktiskt barnvagnsrum såväl som cykelparkering som nås från gården. Bästa möjliga läge för kommunikationer såväl som service- och restaurangutbud. Varmt välkomna på visning!

Hall

Ljus och inbjudande där ni finner en nyinstallerad säkerhetsdörr. Redan här möts ni av bostadens genomgående ljusa karaktär och kan hänga av er i två platsbyggda garderober. 

Kök

Välplanerat och stilrent inrett i en tidlös och klassisk färgskala. Påkostad Carrara marmor utgör arbetsytors såväl som smyckande del i köket. En tidigare dörrnisch har utrustats med vinkyl och klätts i en sober brun marmor på ett mycket elegant vis. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Invid finner ni en naturlig placering för matgrupp där ni med lätthet rymmer minst sex personer. 

Balkong

För härliga morgonstunder finns balkongen i östläge där ni kan njuta av morgonsolen. Ni blickar ut över innergårdar och har sol fram till lunch.

Vardagsrum

De trivsamma sällskapsytorna har ett härligt ljusspel och utsikt över föreningens innergårds ståtliga trädkronor. Det finns även en kakelugn som fungerar (Tillfälligt eldningsförbud i väntan på översyn på styrelsens begäran). 

Sovrum 1

Intill vardagsrummet finner ni ett väl tilltaget sovrum som rymmer dubbelsäng såväl som förvaringsmöbel. Garderoberna är platsbyggda längst två väggar. 

Sovrum 2

Utmärkt rum med plats för enkelsäng samt förvaringsmöbel. Behaglig heltäckningsmatta på golvet och väggar klädda i en sober tapet. 

Badrum

Påkostat där både väggar och golv är klädda i en mycket elegant marmor samt underliggande golvvärme. Badrummet är inrett med vägghängd WC, handfat, badkar samt dusch med glasvägg. Dimmbara downlights installerade i taket.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

Område

Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Ett stenkast till de trendiga restaurangerna GrusGrus och Lilla Ego. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Ett stenkast bort finner du även Vasaparken och Hagaparken. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. Utmärkta kommunikationer med buss, pendeltåg (Nya Citybanan) och T-bana. 

Förening

Brf Kejsarkronan 7 är en äkta förening som bildades 1982. Föreningen äger Kv. Kejsarkronan 7 och består av 55 lägenheter och en lokal med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1980 - Stambyte.
2004 - Renovering av port/valvet/entrén.
2008 - Renovering av tvättstuga och nya maskiner.
2010 - Balkonger byggdes i uppgångarna E och F, tvättstugan renoverades.
2011 - Ommålning av tak.
2014 - OVK.
2015 - Renovering av byggnadernas ornament.
2016 - Renovering av hiss i A, relining av kök och badrumsstammarna.
2017 - Mindre takreparationer, ny undercentral.
2019 - Installation av säkerhetsdörrar, renovering av delar av tak.

Planerade renoveringar

Fönster- och fasadrenovering samt byte av tak.

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-05-24).

Gemensamma utrymmen

Kulturmärkt innergård med trädgårdsmöbler.
Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Det finns även en obokningsbar tvättmaskin att tillgå.
Cykelparkering i källaren samt cykelställ på gården.
Barnvagnsrum.

TV/Bredband

Levereras via Ownit där basutbud för TV och 1000/1000 Mbit/s bredband ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande, alla parter ska avse att bo i lägenheten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 1190 kr betalas av säljare.
Pantsättningsavgift om 476 kr per pantbrev.
Föreningens hemsida: www.hemsidan.com/kejsarkronan7

Karta