fbpx

Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 8, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 87m2
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Hänförande trea i vackert Jugend med ståtlig takhöjd om ca 3,3 meter, vacker stuckatur och genomgående brädgolv. Bostaden är genomgående med fina högresta fönster och en balkong med ljuvlig kvällssol. Kök och badrum är renoverade i sober och klassisk färgskala. Båda sovrum är väl tilltagna och har förvaringsmöjligheter. Föreningen är stabil med bra intäkter från hyreslokaler. Det finns en mycket trevlig innergård med uteplats och grill. Hissen är stor och rymmer en dubbelvagn. Här bor ni med direkt närhet till Rörstrandsgatans härliga puls såväl som kommunikationer och serviceutbud.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
87 KVM
Avgift:
3923 kr/mån inkl. Värme & Vatten + 139 kr/mån Bredband & 50 kr/mån Balkongfond
Byggnadsår:
1906
Lägenhetsnummer:
1003
Andelstal, förening:
4.77800%
Andelstal, ägande:
4.78%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
392 kr/mån
Hiss:
Ja

Interiör

Hänförande trea i vackert Jugend med ståtlig takhöjd om ca 3,3 meter, vacker stuckatur och genomgående brädgolv. Bostaden är genomgående med fina högresta fönster och en balkong med ljuvlig kvällssol. Kök och badrum är renoverade i en sober och klassisk färgskala. Båda sovrummen är väl tilltagna och har förvaringsmöjligheter. Föreningen är stabil med bra intäkter från hyreslokaler. Det finns en mycket trevlig innergård med uteplats och grill. Hissen är stor och rymmer en dubbelvagn. Här bor ni med direkt närhet till Rörstrandsgatans härliga puls såväl som kommunikationer och serviceutbud.

Hall

Inbjudande och rymlig hall som binder samman bostadens rum och ger ett fint ljusflöde. Här finner ni en inbyggd garderob som slukar det mesta i form av ytterkläder och annan önskad förvaring. Det finns plats att hänga av sig samt sätta in ytterligare en förvaringsmöbel om så önskas. Här ligger ett vitaliserat brädgolv som även återfinns i samtliga rum.

Kök

Utmärkt kök med gott om förvaring såväl som arbetsytor. Det finns även gott om plats för en matgrupp för fyra utan problem. Köket är klassiskt utformat med vita luckor, kakel och bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd som också är integrerade, induktionshäll, kolfilterfläkt samt varmluftsugn. 

Vardagsrum

Hemmets hjärta är det pampiga vardagsrummet som bjuder på härliga sociala sällskapsytor. Den ståtliga takhöjden ger rummet dess luftiga och spatiösa karaktär där två fönster med vackert listverk runt. Gott om plats för såväl soffa med tillhörande möblemang som en gedigen matgrupp.

Sovrum 1

Väl tilltaget i fil med köket mot lugn innergård. Gott om plats för en dubbelsäng såväl som sängbord. Här finner ni garderober till förvaring.

Sovrum 2

Ett utmärkt rum som gör sig lika väl som sovrum som en matsal om man önskar öppna upp mot vardagsrum. Här får ni plats med en större säng såväl som arbetshörna och två garderober. Rummet kan även delas av och disponeras som två rum om man önskar.

Badrum

Renoverat 2016 med ny golvbrunn vilket gör att badrummet inte påverkas vid ett eventuellt framtida stambyte. Sobert utförande där ett antracitgrått hexagonformat klinkergolv med underliggande golvvärme bryts mot helkaklade vita väggar. Inbyggda downlights installerade i taket och badrummet är inrett med handfat med kommod, spegel, WC, dusch, badkar, handdukstork samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. 

Förråd: Till bostaden hör ett källarförråd.

Område

Här bor du på bästa läge mitt i stadens puls. Runt husknuten från bostaden finner man Rörstrandsgatans och Karlbergsvägen utbud av välkända restauranger, mysiga caféer och butiker. Området kring Birkastans nedre del brukar ofta kallas för "Lilla Paris" med liv och rörelse samt en härlig "utomlandskänsla" på gatorna. Samtidigt som Birkastans övre del i folkmun kallas "Lilla London" där fastigheterna sammanfogas av utomhusgårdar samtidigt som kvarteren är fyllda av trevliga restauranger och barer. För den som önskar mer shopping finns Sankt Eriksplan och Odenplan en kort promenad bort. Några kvarter bort finner du promenadstråk längs med Karlbergskanalen nedanför Karlbergs slott eller vid Brunnsviken i Hagaparken. Med några minuters promenadväg från bostaden ligger även välkända Vasaparken med mysiga caféer, lekpark samt minigolfbana. I direkt närhet till lägenheten finns goda kommunikationer med buss, tunnelbana och pendeltåg via nya stationen på Odengatan. Även närhet till flygbussar som avgår från St. Eriksplan. 

Förening

Brf Modellen 8 är en äkta förening som bildades 2012. Föreningen äger Kv. Modellen 8 och består av 25 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet och fem lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1970 - Byte elstigar, byte V/A stammar i kök och badrum. Partiella stambyten görs i samband med renovering av kök och bad.
2013 - Vindarna säljs och vindsvåningar byggs, nya hissar, takrenovering.
2014 - Renovering av delar i trapphuset.
2014-2015 - Ny arkitektritad innergård.
2015 - Renovering fasad mot innergård, balkongbygge, renovering tvättstuga, filmning och inspektion av stammar, renovering fönster.
2020 - Stamspolning, OVK.

Planerade renoveringar

Partiellt stambyte görs vid renoveringar löpande (Aktuella lägenheten har ett renoverat badrum). Under hösten 2021 eller senast under 2022 kommer övriga stammarna att undersökas för att besluta om framtida underhållsplan, specifikt för vertikala stammar och de stammar som inte har bytts vid partiella badrumsrenoveringar. Spolning genomförd november 2020. Målning av yttre fasaden kommer också att evalueras i en sådan underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-06-14). 

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Cykelcarport.
Innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

TV/Bredband

Kabel-TV via ComHem.
Bredband via Bahnhof med 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften mot ett obligatoriskt tillägg om 139 kr/mån.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 3,5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1,5% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Karta