Louise Lindbäck

Ansvarig Mäklare

Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Tomtebogatan 40, 5tr

Vasastan

SÅLD
2
Rum
56
Boa

Varmt välkomna till denna sekelskiftestvåa, högt upp i huset med fungerande kakelugn och balkong. Ett drömhem i en öppen planlösning med nyrenoverat kök och badrum med exklusiva detaljer från Buster + Punch och Tapwell. Sekelskiftescharm såsom pardörrar, stuckatur, takrosetter, generös takhöjd och fiskbensparkett. Stora fönsterpartier med utsikt över himlen och takåsarna. En välplanerad bostad med gott om förvaring, diskmaskin samt förberett för tvättmaskin belägen i en stabil och lågt belånad förening.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
56m2
Avgift:
2511 inkl. Värme, vatten & Tv + obligatoriskt balkongtillägg om 107 kr/månad tillkommer.
Byggnadsår:
1907
Lägenhetsnummer:
00017
Andelstal, förening:
2.4 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
5
Hiss
Ja

Interiör

Varmt välkomna till denna sekelskiftestvåa, högt upp i huset med fungerande kakelugn och balkong. Ett drömhem i en öppen planlösning med nyrenoverat kök och badrum med exklusiva detaljer från Buster + Punch och Tapwell. Sekelskiftescharm såsom pardörrar, stuckatur, takrosetter, generös takhöjd och fiskbensparkett. Stora fönsterpartier med utsikt över himlen och takåsarna. En välplanerad bostad med gott om förvaring, diskmaskin samt förberett för tvättmaskin belägen i en stabil och lågt belånad förening.

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning och skohylla. Här finns utrymme förberett för tvättmaskin. Vacker takrosett i tak. Specialbeställt fönsterparti i ek mot kök.

Vardagsrum
Ett socialt vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Fantastiskt ljusinsläpp genom dörrarna ut till lägenhetens balkong samt ett ytterligare fönster. Magisk utsikt över himlen och Stockholms takåsar. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och genom pampiga pardörrar nås sovrummet. Öppna möbleringsmöjligheter med plats för matplats, soffgrupp samt annan inredning som önskas. I vardagsrummet finns även ett platsbyggt skåp för förvaring.

Kök
Otroligt stilrent kök med mattsvarta beslag från Buster + Punch som är genomgående för hela bostaden. Svart bänkskiva i granit och stänkskydd i kakel som går ton i ton med resten av rummet. Bra arbetsyta på arbetsbänk och gott om förvaring. Köket är utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, köksfläkt, diskho samt integrerad diskmaskin och kyl/frys. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger stora sociala ytor och skapar en rymd i bostaden.

Sovrum
Genom vackra pardörrar nås det rogivande sovrummet med en fantastisk fungerande kakelugn som ger det lilla extra till alla mysiga vinterkvällar. I sovrummet finns ett stort fönster med utsikt över himlen och fasaderna från sekelskiftet längs med Tomtebogatan. Mycket bra förvaring bakom garderobsvägg. Vackra stuckaturer, takrosetter och speglande nischer. Sovrummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng, nattduksbord, barnsäng eller kontorsplats samt annan önskvärd möblering.

Badrum
Ett mycket stilfullt badrum inrett med stora kakelplattor i grå kulör. Badrummet är inrett med duschblandare och handukstork från Tapwell, kommod med förvaring, spegelskåp samt WC. Spotlights i tak och golvvärme.

Balkong
Från vardagsrummet nås lägenhetens fantastiska balkong där man kan njuta av många frukostar i förmiddagsolen. Högt läge med milsvid utsikt. Balkongen kan med enkelhet möbleras med soffgrupp, bord och växtlighet.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Område
Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. I området finns också flera gym och träningsanläggningar. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Vid Sankt Eriksplan har du även utmärkta kommunikationer. I närheten finns även härliga grönområden så som Hagaparken, Vanadislunden, Observatorielunden och Enkehusparken. 

Förening

Brf Kadetten 20-21 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1981. Föreningen äger fastigheterna Kv Kadetten 20 och Kadetten 21 och består av 44 lägenheter med bostadsrätt, en lokal med bostadsrätt, två lokaler med hyresrätt samt två lokaler som disponeras av föreningen.

Genomförda renoveringar
2020 - Trapphus samt pågående renovering av tak mot gatan.
2019 - Konvertering av ca 125 kvm lokalyta till 5 bostadsrätter.
2017/2018 - Stambyte kök samt badrum.
2013/2014 - Fönster renoverades.
2013 - Stammarna tryckspolades.
2012/2013 - Takrenovering.
2010 - Trapphus målades & hissar renoverades.
2008 - Balkonger byggdes.
2007 - Taket målades.
2005 - Gården renoverades.
2002 - Stammarna tryckspolades.
2001/2002 - Fasaden renoverades.
1975 - Stammar & El-stigar byttes.

Planerade renoveringar
2020 – Installation av fiber (december)
Föreningen har inga större renoveringar planerade då fastigheten är i ett mycket gott skick och har gjort alla de stora renoveringarna under de senaste åren.

Ekonomi
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar.
Föreningen har goda intäkter från hyreslokaler samt dolda tillgångar i sin lokalyta. Under 2019 genomfördes en konvertering av 2 av föreningens lokaler som färdigställdes till 5 mindre bostadsrättslägenheter. Kapitaltillskottet från försäljningarna har använts till amortering.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig innergård med grill- och utemöbler samt sandlåda och gungor för barnen.
I anslutning till innergården ligger en stor och välskött föreningslokal med pentry.
En halv trappa ned från gården nås tvättstugan med modern utrustning. Här finns 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, en mangel samt ett torkskåp.
I källaren finns tillgång till 2 cykelförråd (ett i uppgång 40 och ett i uppgång 42).
I källaren finns även ett barnvagnsrum i uppgång 42 (till vänster om hissen).

Tv/Bredband
Kabel-TV (grundutbud) och bredband via ComHem ingår i månadsavgiften. Avtalet med ComHem är uppsagt till december 2020 och indragning av fiber planeras.

Parkering
I föreningens fastighet finns ett garage som hyrs ut till en extern hyresgäst. Boendeparkering råder i området, se www.stockholm.se för mer information.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta