Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Tomtebogatan 17

Birkastan / Vasastan

SÅLD
Utgångspris
2
Rum
60
Boa

Högt upp i huset finner du denna enastående sekelskiftesbostad med fungerande kakelugn i fastighet anno 1911. Bostaden har totalrenoverats med spektakulärt kvalitetsfokus och stor respekt för lägenhetens originalkaraktär. Ett modernt hem med välbevarade detaljer från byggåret så som djupa fönsternischer, höga golvlister, takrosetter, stuckaturer, plankgolv och speglade dörrar med tidstypiska beslag. Den generösa takhöjden i kombination med fyra stora, spröjsade fönster skapar en ljus och luftig bostad som är lätt att längta hem till.

Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåning, bra hyresintäkter från 2 hyresrätter och 4 lokaler och därmed låga månadsavgifter.

Välkommen!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
60m2
Avgift:
1822 inkl. Vatten, Värme
Byggnadsår:
1911
Lägenhetsnummer:
00014
Andelstal, förening:
2 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
5
Hiss
Ja

Interiör

Högt upp i huset finner du denna enastående sekelskiftesbostad med fungerande kakelugn i fastighet anno 1911. Bostaden totalrenoverats med spektakulärt kvalitetsfokus och stor respekt för lägenhetens originalkaraktär. Ett modernt hem med välbevarade detaljer från byggåret så som djupa fönsternischer, höga golvlister, takrosetter, stuckaturer, plankgolv och speglade dörrar med tidstypiska beslag. Den generösa takhöjden i kombination med fyra stora, spröjsade fönster skapar en ljus och luftig bostad som är lätt att längta hem till.

Hall:
Välkomnande hall med platsbyggd avhängning direkt till höger från ytterdörren sett. 

Vardagsrum:
Stora fönsterpartier med vackra nischer fyller det socialt disponerade vardagsrummet med naturligt ljus. Vardagsrummet har vackra tidstypiska detaljer så som höga golvlister, speglade dörrar, takrosett och lätt pigmenterade plankgolv som genomgående löper i hela bostaden. En praktfull, grön kakelugn i ger rummet ytterligare karaktär. Vardagsrummet möbleras enkelt med soffgrupp, tv-möbel samt annan önskvärd möblering. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar naturlig plats för ett stort matsalsmöblemang. 

Kök:
Exklusivt modernt kök med god förvaring genom massiva beigea släta luckor med mässingbeslag. Köket är utrsustat med inbyggd varmluftsugn, integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin samt induktionshäll och integrerad fläkt. Bänkskiva och stänkskydd i carraramarmor. Stilren blandare och diskho i mässing. Social matplats med plats för stora middagssällskap. Öppen planlösning mot vardagsrum.

Master bedroom:
Rogivande, stort och vackert sovrum målat i beige ton som bryter snyggt mot den vita stuckaturen och de höga golvlisterna. Sovrummet har badrum en suite. Möbleras enkelt med dubbelsäng och tillhörande inredningsdetaljer. Två stora fönster skapar ett magiskt ljusflöde in i sovrummet. Platsbyggd stilfull garderobsvägg ger optimal förvaring. 

Badrum en suite:
Praktfullt badrum med golv och duschhörna i marmor och väggar målade i beige ton. Badrummet är inrett med duschhörna, handfat med kommod och överhängande spegel samt tvättmaskin. Längst in i badrummet finns en rymlig klädkammare bakom vackra dubbeldörrar.

WC:
WC med golv i grön kolmårdsmarmor och väggar målade i vitt. Utrustad med WC och handfat i marmor med kommod i trendig mossgrön nyans och överhängande stor spegel. 

Klädkammare:
I vardagsrummet finns ytterligare en inbyggd och rymlig klädkammare.  

Område:
Här bor du i perfekt läge i populära Birkastan. Stockholms glasshus, Non Solo Bar, Mellqvist kaffebar, Burgers & Beers, Raw och Shanti är några av Birkastans höjdare och ligger bara en kort promenad bort. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte heller långt borta. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken. Här har du även goda kommunikationer nära med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 53) samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Förening

Brf Eldaren 1 u.p.a registrerades 1920-05-08. Föreningen består utav 41 lägenheter varav 2 stycken är hyreslägenheter. Föreningen upplåter också 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta förening som äger marken. 

Genomförda renoveringar:
1978, 1986 - Utbyte av köksstammar.
1980 - Utbyte av elstigar.
1980, 1996 - Byte av toalettstammar.
1996 - Renovering av tvättstuga.
1997 - Fasadrenovering.
1998 - Takrenovering.
2002 - Värmeväxlare utbytt.
2005 - Renvovering av hyreslägenheter.
2006 - Underhåll stamspolning.
2007 - Utbyte av fönster i lokaler.
2008 - Underhåll av värmesystem.
2009 - Renovering av källarutrymme.
2012 - OVK underhåll.
2015 - Tillbyggnad av balkonger.
2918 - Byte av samtliga fönster. 

Kommande renoveringar:
Underhållsplan är under utarbete i detta nu. Större renoveringar beslutas gemensamt om under årrsstämman som äger rum i april. 

Gemensamma utrymmen:
Innegård.
Cykelrum.
Cykelställ på gården. 
Grovsoprum.
Tvättstuga med 2 stycken tvättmaskiner, 2 stycken torktumlare, mangel och torkskåp. 

Ekonomi:
Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåning, bra hyresintäkter från 2 hyresrätter och 4 lokaler och därmed låga månadsavgifter. Föreningen planerar inga förändringar av månadsavgiften.

TV/Bredband:
Föreningens leverantör av kabel-tv och bredband är ComHem. 

Parkering:
Föreningen har inga parkeringsplatser eller garage. Boendeparkering gäller. 

Övrigt:
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande men man ska vara skriven på adressen för att beviljas ägande. Delat ägande medges mellan medlemmar skrivna i fastigheten.
För mer information besök föreningens hemsida: http://www.bfeldaren1.se. 

Karta