fbpx

Vasastan

Tegnérgatan 11, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Vardagsrum
Balkong
Sovrum 3
Sovrum 1
Kök
SÅLD
Antal rum: 4 rum och kök
Storlek: 104m2
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Välplanerad fyrarummare med stor balkong i söderläge, hiss som rymmer barnvagn, genomgående planlösning och förening med god ekonomi som äger marken. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
104 KVM
Avgift:
4594 kr/mån inkl. Värme, VA & TV (Basutbud)
Byggnadsår:
1892
Lägenhetsnummer:
4
Andelstal, förening:
7.47%
Andelstal, ägande:
7.47%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
500 kr/mån
Våningsplan:
2 trappor
Hiss:
Ja

Interiör

Elegant sekelskiftesbostad som renoverats med stor stilmedvetenhet och största respekt för lägenhetens originalkaraktär. Vackra detaljer som andas sekelskifte blandas med exklusiva och moderna materialval vilket genererar en ljuvlig bostad i perfekt symbios. Genomgående högt i tak och flertalet stora fönsterpartier i varje rum samt genomgående planlösning skapar ett ljust och luftigt boende på omåttligt populära Tegnérgatan. Härlig balkong i söderläge mot föreningens innergård, tre väl tilltagna sovrum, härliga sällskapsytor och ett nyrenoverat badrum! Lägenheten har allt som hör sekelskifte till med vacker stuckatur, takrosetter, höga golvsocklar och breda plankgolv. Förening med mycket god ekonomi som äger marken ger ett tryggt boende på populärt läge. Hiss som rymmer barnvagn.Välkommen på visning!
Hall
Gedigen säkerhetsdörr öppnar upp till den välkomnande hallen med stora fönsterpartier i blickfånget. Vackert plankgolv och högt i tak lämnar optimala förvaringsutrymmen på hatthylla med tidstypiska krokar och platsbyggda skoställ. 
Kök
Socialt disponerat kök som med helkaklade väggar med svart fog och vackert spröjsat glasparti ger härlig bistrokänsla. Goda arbetsytor på rundad marmorbänkskiva med vit porslinsho och stilren blandare i mässing från Tapwell samt gott om förvaring i köksskåp med nischade luckor i trä. Fullt utrustat kök där maskinparken består av diskmaskin, induktionshäll, fläkt från smeg, kyl/frys, integrerad mikrovågsugn och ugn i arbetshöjd. Här ryms ett enklare matsalsmöblemang. (Köket renoverades 2015)
Vardagsrum
Det vackra vardagsrummet utgör med sin påtagliga sekelskiftescharm och rymd lägenhetens mittpunkt och hjärta. Välbevarade detaljer från byggåret såsom stuckatur, höga golvsocklar och breda tiljor på golvet. Generös takhöjd i kombination med de fyra stora och djupa fönsterpartierna skapar ett luftigt rum med mycket ljus. Rummet erbjuder naturlig plats att placera matsalsmöblemang liksom soffa och tv. 
Sovrum 1
Genom vackert nischade spegeldörrar nås det stora sovrummet med gott om förvaring i tre stora garderober med full takhöjd. Två stora fönsterpartier och generös takhöjd ger ett härligt ljusinsläpp till det fridfulla rummet med gott om plats för stor säng och valfri inredning. Här finns höga golvsocklar och på golvet löper samma vackra furutiljor som i samtliga av bostadens rum. 
Sovrum 2
Härligt vinklat rum med dubbla fönsterpartier mot föreningens tysta innergård. Rummet disponeras optimalt som kontor eller barnrum och nås både från kök och master bedroom. Högt i tak, höga golvsocklar och ljust behandlade furutiljor ger rymd och charm. 
Sovrum 3
Väl tilltaget master bedroom med ett stort fönsterparti och pardörrar i glas mot den härliga balkongen i söderläge. Här finns gott om plats att placera säng med tillhörande nattduksbord. Optimala förvaringsmöjligheter i fyra garderober med full takhöjd. Den stora balkongen om närmare 5 kvm blickar ut mot föreningens innergård och har rikligt med yta att placera möblemang och växtlighet. 
Badrum
Stilrent renoverat badrum från 2016 med ljust kaklade väggar med svart fog och golv med marmorkänsla. Badrummet är utrustat med tvättpelare, handfatskommod, toalett, inkaklat badkar med dusch, kaklade hyllplan samt stor spegel. 
Område
Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även stor närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer. Gångavstånd till T-centralen med pendeltåg, samtliga tunnelbanelinjer, arlanda express, in- och utrikeståg och bussar. Ett boende i stockholms hjärta med närhet till allt! 

Förening

Brf Hägerberget 48 är en äkta bostadsrättsförening som bildades1997. Föreningen består av 14 lägenheter som innehas med hyresrätt och 2 kommersiella lokaler som innehas med hyresrätt. Välskött förening med god ekonomi som äger marken.
Genomförda renoveringar
1997 - Totalrenovering av gat- och gårdshus, bla. stambyte av samtliga stammar.
2000 - Byggnation av balkonger.
2005 - Omläggning av innergård.
2009 - Målning av fönster samt balkongdörrar.
2011 - Installation av nya tvättmaskiner i tvättstuga samt stamspolning.
2013 - Målning av tak och installation av fiber.
2014 - Renovering av entré och byte av styrdon för gatuhusets hiss.
2015 - Byte av styrenhet i undercentralen.
2016 - Stamspolning och målning av samtliga fönster och balkongdörrar.

Kommande renoveringar
Föreningen planerar inga större renoveringar.
Gemensamma utrymmen
Innergård
Cykelställ på innergården
Tvättstuga på innergården
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 8 kvm.
TV/Internet
TV levereras av ComHem och basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras via Fiber, Stockholms stadsnät och ett obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån tillkommer.
Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering gäller på gatan, läs mer på http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/
Ekonomi
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar.
Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.

Karta