Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 28 april
    12:30 - 13:15
  • 29 april
    17:30 - 18:00

Tegnérgatan 11, 4tr

Vasastan / Norrmalm

10 195 000 kr
utgångspris
4594 kr
Avgift
4
Rum
104
Boa

Belägen högt upp i huset finner du denna optimalt disponerade fyrarummare med genomgående planlösning och stor balkong mot lummig innergård. Ljust och luftigt boende med generös takhöjd och flertalet fönsterpartier i varje rum. Kökets placering i lägenhetens hjärta ger ett socialt hem där man gärna vistas. Vacker fiskbensparket löper genom hela bostaden och färgpaletten går i sober gråskala. Dubbla badrum i toppskick, gott om förvaring och tre rymliga sovrum ger ett praktiskt boende på populära Tegnérgatan. Bostaden totalrenoverades 2017. Förening med god ekonomi som äger marken. Hiss med plats för barnvagn.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
104m2
Avgift:
4594 inkl. Värme, VA & TV (Basutbud)
Byggnadsår:
1892
Lägenhetsnummer:
00010
Andelstal, förening:
7,46925 %
Andelstal, ägande:
7,46579 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
400 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss
Ja

Interiör

Belägen högt upp i huset finner du denna optimalt disponerade fyrarummare med genomgående planlösning och stor balkong mot lummig innergård. Ljust och luftigt boende med generös takhöjd och flertalet fönsterpartier i varje rum. Kökets placering i lägenhetens hjärta ger ett socialt hem där man gärna vistas. Vacker fiskbensparket löper genom hela bostaden och färgpaletten går i sober gråskala. Dubbla badrum i toppskick, gott om förvaring och tre rymliga sovrum ger ett praktiskt boende på populära Tegnérgatan. Bostaden totalrenoverades 2017. Förening med god ekonomi som äger marken. Hiss med plats för barnvagn. 

Hall
Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i skjutgarderob med spegeldörrar. 

Kök
Lägenhetens hjärta utgörs av det lingröna köket med luckor från superfront och goda arbetsytor på bänkskiva i exklusiv kvartskomposit med lågt stänkskydd. Underlimmad diskho med stilren blandare i mässing. Den maskinella utrustningen består av fläkt, ugn, kombinerad microvågsugn/ugn, spishäll,  integrerad diskmaskin och stor kyl/frys. Möjlighet att placera ett nätt matsalsmöblemang. 

Vardagsrum
Ståtligt vardagsrum med spektakulärt ljusinsläpp genom tre djupa fönsterpartier som blickar ut över takåsarna på vackra sekelskiftesfasader. Tidstypiska detaljer så som stuckaturer, nischade dörrar och vackra fönsterbeslag ger stor charm. Här finns gott om plats att placera ett matsalsmöblemang för flertalet gäster samt stor soffhörna. 

Sovrum 1
Genom nischad dörr från vardagsrummet nås ett rymligt sovrum med två vackra fönsterpartier. Gott om förvaring i lyxig walk-in closet med spegeldörrar. Det fridfulla sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och valfri inredning.

Sovrum 2
Härligt vinklat rum med dubbla fönsterpartier mot föreningens tysta innergård. Rummet disponeras optimalt som kontor eller barnrum och nås från köket genom skjutdörr med glaspartier. Högt i tak och ljust behandlad fiskbensparkett ger rymd och charm. 

Sovrum 3
Väl tilltaget master bedroom med ett stort fönsterparti och pardörrar i glas mot den härliga balkongen i söderläge. Här finns gott om plats att placera säng med tillhörande nattduksbord. Optimala förvaringsmöjligheter i stor klädkammare med full takhöjd. Den stora balkongen om närmare 5 kvm blickar ut mot föreningens innergård och har rikligt med yta att placera möblemang och växtlighet. 

WC
I anslutning till master bedroom nås stilren WC med vägghängd toalett, handfat och spegel. Väggarna är delvis klädda i kakel och på golvet ligger stora klinkerplattor i grå ton. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights.

Badrum 
Väl tilltaget badrum med vitkaklade väggar och klinkergolv med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, badrumsskåp och regndusch med vikväggar i glas. Kombinerad tvätt- och torktumlare för optimal komfort. Infällda spotlights ger generöst ljus. 

Område
Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även stor närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer. Gångavstånd till T-centralen med pendeltåg, samtliga tunnelbanelinjer, arlanda express, in- och utrikeståg och bussar. Ett boende i stockholms hjärta med närhet till allt! 

Förening

Brf Hägerberget 48 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1997. Föreningen består av 14 lägenheter som innehas med bostadsrätt och 2 kommersiella lokaler som innehas med hyresrätt. Välskött förening med god ekonomi som äger marken.

Genomförda renoveringar
1997 - Totalrenovering av gat- och gårdshus, bla. stambyte av samtliga stammar.
2000 - Byggnation av balkonger.
2005 - Omläggning av innergård.
2009 - Målning av fönster samt balkongdörrar.
2011 - Installation av nya tvättmaskiner i tvättstuga samt stamspolning.
2013 - Målning av tak och installation av fiber.
2014 - Renovering av entré och byte av styrdon för gatuhusets hiss.
2015 - Byte av styrenhet i undercentralen.
2016 - Stamspolning och målning av samtliga fönster och balkongdörrar.

Kommande renoveringar
Föreningen planerar inga större renoveringar.

Gemensamma utrymmen
Innergård
Cykelställ på innergården
Tvättstuga på innergården

Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV/Internet
TV levereras av ComHem och basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras via Fiber, Stockholms stadsnät och ett obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån tillkommer.

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering gäller på gatan, läs mer på http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Ekonomi
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar.
Obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 35 kronor för gemensamt upphandlat bostadsrättstillägg till hemförsäkring. 

Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.

Karta