fbpx

Södermalm / Mariaberget

Tavastgatan 22, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Utgångspris: 4 995 000 kr
Avgift: 2 277 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 50m2
Visningar: söndag 11/12, 13.00 – 13.30
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen att ta kontakt för privatvisning! Välplanerad och charmiga lägenhet med härlig balkong, belägen på omåttligt populära Mariaberget. Här återfinns vackra detaljer från byggåret så som fiskbensparkett, plankgolv, djupa fönster med fönsterbrädor i marmor och nischade originaldörrar med nyckelbeslag. Praktiskt boende tack vare gott om förvaring, helkaklat badrum med tvättmaskin och fullt utrustat kök med matplats. Väl tilltaget vardagsrum med utgång till den stora balkongen som blickar ut över grönska och pittoreska Tavastgatans vackra bebyggelse. Möblerbar hall som fungerar utmärkt som kontor. Förening med god ekonomi som äger marken!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
50 KVM
Avgift:
2277 kr/mån inkl. Värme & VA. Obligatoriskt tillägg om 60 kr/mån för Balkongfond & 145 kr/mån för Bredband.
Byggnadsår:
1932
Lägenhetsnummer:
032
Andelstal, förening:
3.9412%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Driftskostnader:
400 kr/mån
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna välplanerade och charmiga lägenhet med härlig balkong, belägen på omåttligt populära Mariaberget. Här återfinns vackra detaljer från byggåret så som fiskbensparkett, plankgolv, djupa fönster med fönsterbrädor i marmor och nischade originaldörrar med nyckelbeslag. Praktiskt boende tack vare gott om förvaring, helkaklat badrum med tvättmaskin och fullt utrustat kök med matplats. Väl tilltaget vardagsrum med utgång till den stora balkongen som blickar ut över grönska och pittoreska Tavastgatans vackra bebyggelse.  Möblerbar hall som fungerar utmärkt som kontor. Förening med god ekonomi som äger marken! 

Hall

Välkomnande hall med fiskbensparkett och ljust målade väggar. Gott om förvaring på hatthylla samt i en garderob bakom nischad originaldörr med tidstypiskt nyckelbeslag. Den möblerbara hallen går utmärkt att nyttja som kontor.

Badrum

I anslutning till hallen nås det stilrena badrummet med väggar klädda i stora vita kakelplattor och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch med vikväggar, handfat med kommod, spegel, handdukstork, toalett, tvättmaskin och förvaring på väggfasta hyllor. Badrummet lyses upp av flertalet spotlights. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med glasade pardörrar mot den härliga balkongen. Den trädäckade balkongen har gott om plats att placera möblemang och planteringar. Vardagsrummet har generös takhöjd, ljust målade väggar och vacker fiskbensparkett på golvet. Här placeras ledigt stor soffa och tv-möblemang.

Sovrum

Originaldörr med nisch leder till sovrummet med plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Ett stort tvådelar fönsterparti med fönsterbräda i marmor som blickar ut över lummiga träd. På golvet löper ljust behandlade plankgolv. 

Kök

Stilrent kök med gott om förvaring på bänkskiva i svart granit med kaklat stänkskydd och underlimmad ho med stilren blandare. Här finns gott om förvaring i köksskåp bakom luckor i vitt och vitrin. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, spishäll, fläkt och avfallskvarn. Invid det stora fönsterpartiet med fönsterbräda i marmor skapar naturlig plats att placera ett matsalsmöblemang. I anslutning till köket finns en garderobsvägg med tre garderober och städskåp. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 154 707 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Område

Bostaden är belägen på anrika Mariaberget, en vacker och attraktiv del av Södermalm som kännetecknas av kulturhistorisk bebyggelse, kullerstensgator och fantastiska vyer! Här bor du i en lugn oas, bara ett stenkast från Mariatorget och myllrande Swedenborgsgatan med barer, uteserveringar och restauranger som bjuder på mat från världen alla hörn. Längs Hornsgatan finns flertalet butiker som säljer allt från möbler och belysning till vintagekläder och vinylskivor. På Mariatorget kan du handla blommor och frukt, gå på Folkoperan och se teater, eller bara njuta av en bok på någon av parkens bänkar. I närområdet finns flertalet välsorterade och ekologiska matvarubutiker, samt caféer och bagerier. Härliga grönområden nås på promenadavstånd: pittoreska Monteliusvägen och Ivar Los park med generös panoramavy från Mariabergets höjder, Skinnarviksberget med utsikt över Riddarfjärden, Söder Mälarstrand med joggingspår längs vattnet, Tantolunden med grönområden, promenadstråk och badmöjligheter samt Högalidsparken med ståtliga Högalidskyrkan. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget, och flertalet busslinjer.

Förening

Brf Tavastgatan 22 är en äkta förening som bildades 1991. Föreningen äger Kv. Katthuvudet 28 och består av 22 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

2022 - Stamspolning, installation matavfallskvarnar.
2020 - Trapphusrenovering.
2016-2017 - Renovering av innergård.
2015 - Stamspolning, isolering av vind.
2014 - Ny stamledning (avser en reparation på befintlig stamledning).
2012 - Fasad- och fönsterrenovering.
2007 - Renovering av portdörren.
2006 - Renovering av hisskorg.
2005 - Målning av fönster, låsbyte till gemensamhetsutrymmen.
2004 - Lagt om taket, nyinstallation av hiss.
1987 - Stambyte.

Planerade renoveringar

Föreningen har inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

Föreningen gör en årlig avgiftshöjning med 2% för att täcka kapitalkostnader och säkra ett positivt kassaflöde (kontrollerat 2022-11-10).

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga.
Cykelrum.
Innergård.

TV/Bredband

TV via Ownit eller Tele2, individuell teckning.
Bredband via Ownit 1000Mbit/s mot ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande, minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köpare.
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Karta