Vasastan

Sveavägen 92, 5 & 6tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 1 010 kr
Antal rum: 2.5 rum och kök
Storlek: 60m2
Biarea: 4m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Louise Lindbäck
Ansvarig Mäklare
Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Exklusiv etagevåning med fungerande öppen spis och låg avgift. Här bor du som i en koja bland träden, högst upp i en vacker fastighet anno 1901. En fantastiskt ljus bostad med ljudisolerade fönster, fönsterskydd och mörkläggning. Här finns även ett inbyggt högtalarsystem, stor vinkyl, walk-in-closet samt AC för yttersta komfort. Ett socialt drömhem med öppen planlösning, generös takhöjd tillsammans med ett stilrent kök och badrum. Belägen i en välskött förening som äger marken. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
60 KVM
Biarea:
4 KVM
Avgift:
1010 inkl. Värme, vatten, kabel-TV, bredband & bredbandstelefoni
Byggnadsår:
1901
Lägenhetsnummer:
521
Andelstal, förening:
2.50%
Andelstal, ägande:
2.50%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
451 kr/mån
Våningsplan:
5 & 6
Hiss:
Ja

Interiör

Exklusiv etagevåning med fungerande öppen spis och låg avgift. Här bor du som i en koja bland träden, högst upp i en vacker fastighet anno 1901. En fantastiskt ljus bostad med ljudisolerade fönster, fönsterskydd och mörkläggning. Här finns även ett inbyggt högtalarsystem, stor vinkyl, walk-in-closet samt AC för yttersta komfort. Ett socialt drömhem med öppen planlösning, generös takhöjd tillsammans med ett stilrent kök och badrum. Belägen i en välskött förening som äger marken. Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande hall bakom säkerhetsdörr. I hallen finns en anslutande garderob med plats för förvaring. Här finns även en integrerad, väl tilltagen vinkyl från Smeg med plats för 198 flaskor. På golvet ligger klinkerplattor med underliggande golvvärme.

Badrum

Ett modernt och stilrent badrum i jordnära kulör. Klinkers på golv, stora kakelplattor på väggar samt mosaik i dusch. Badrummet är utrustat med duschblandare bakom vikväggar i glas, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, vägghängd WC, kommod med förvaring, stor spegel samt uppvärmd handdukstork. Spotlights och inbyggt högtalarsystem i tak samt golvvärme.

Vardagsrum

Ett mycket socialt och mysigt vardagsrum med öppen planlösning och fungerande öppen spis. Fantastiskt ljusinsläpp genom två fönsterkupor samt ytterligare två takfönster, samtliga ljudisolerade. Platsbyggda elementskydd. På golvet ligger ett vackert ljuslaserat ekgolv och väggarna går i en sober kulör med en fondvägg i betong som skapar en exklusiv känsla. Genomgående spotlights med dimmers i hela lägenheten. Inbyggt högtalarsystem från Sonance 5.1 surround i taket. Öppna möbleringsmöjligheter med plats för matplats, soffgrupp, soffbord, tv samt annan inredning som önskas.

Kök

Mycket smakfullt kök från Claesson med vita släta skåpsluckor som löper från golv till tak för maximal förvaring. Vit bänkskiva i kvartskomposit. Köket har alla bekvämligheter såsom induktionshäll, varmluftsugn, micro, diskho samt integrerad diskmaskin, köksfläkt och kyl/frys. Samtliga vitvaror från Siemens. Köket har bra med arbetsyta. Den öppna planlösningen mot bostadens vardagsrum skapar en rymd i bostaden.

Sovrum

Via en bred trätrappa nås bostadens övre plan och ett mysigt sovrum. Trapp- och lofträcke i glas. Här ryms dubbelsäng, nattduksbord, TV samt annan önskvärd inredning. Två stora takfönster fyller rummet med ljus. I bostaden finns mörkläggningsgardiner för alla fönster samt fönsterskydd mot värme. På golvet ligger en stilren heltäckningsmatta som är genomgående för hela övervåningen. Här är en AC installerad som kan reglera värmen både åt varmt och kallt.

Rum

Genom speglad dörr nås bostadens andra rum. Rummet nyttjas idag som sovrum med kan även nyttjas som kontor och arbetsplats. Egen ingång från våning 6.

Walk-in-closet

I anslutning till rummet nås bostadens välplanerade och rymliga walk-in-closet. Här finns gott om plats för förvaring av både kläder och skor.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Lägenheten står som 2 rum och kök enligt ekonomisk plan.

Område

Mycket attraktivt läge med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även stor närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Vanadislunden, Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med några meter till tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer. Gångavstånd till T-centralen med pendeltåg, samtliga tunnelbanelinjer, Arlanda express, in- och utrikeståg och bussar. Närhet till pendeltågsstationen på Odenplan. Ett boende i Stockholms hjärta med närhet till allt!

Förening

Brf Palmträdet 5 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1990. Föreningen äger fastigheten Kv. Palmträdet 5 och består av 27 lägenheter med bostadsrätt och sex lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1981 - Totalrenovering av samtliga lägenheter vilket även omfattade stambyte och byte av el-stigar.
2007 - Takmålning.
2008 - Byte till säkerhetsdörrar.
2011 - Renovering av tvättstugan.
2012 - Vindslägenheter uppfördes.
2013 - byte av överdel av tak.
2014 - Hissrenovering.
2015 - Fönsterrenovering. Byte av värmeväxlare. Godkänd OVK.
2016/2017 - Injustering av värmesystem.
2018 - Installation av fiber. Stamspolning.
2019 - Renovering av ytskikt i barnvagnsrum samt renovering av källargång.
2020 - Renovering av soprum samt införande av sortering av matavfall. Radonmätning.

Planerade renoveringar

2021 - Utbyte av ventilationsanläggning (berör mest lokalerna).

Ekonomi

I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen

Innergård, här finns bland annat cykelparkering, utemöbler, sandlåda och ett flertal planteringar.
I källaren finns grovsoprum och stor tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Tv/Bredband

Fastigheten är ansluten till ComHems nät för kabel-TV (Medium 8), bredband och bredbandstelefoni, vilket ingår i medlemmarnas avgift till föreningen.
Fiber är installerat, abonnemang tecknas enskilt av den som vill nyttja fibern.

Parkering

Föreningen disponerar inga garageplatser. I området råder boendeparkering.

Övrigt

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande.
För ytterligare information se föreningens årsredovisning.

Karta