Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 25 oktober
    13:00 - 13:45
  • 26 oktober
    17:30 - 18:00

Sveavägen 83, ÖG

Vasastan

4 650 000 kr
utgångspris
1834 kr
Avgift
2
Rum
58
Boa

Belägen mot tyst och lummig innergård finner du denna välplanerade hörnlägenhet med härligt ljusinsläpp från spröjsade fönsterpartier med tidstypiska spanjoletter. Här finns allt som hör tjugotalet till med serveringsskåp, nischade dörrar, generös takhöjd med sobra takrosetter och ståtlig fiskbensparkett. Generös takhöjd och stora fönster skapar ett ljust och luftigt boende med härliga sällskapsytor. Romantiskt kök med stor matplats, helkaklat badrum med tvättmaskin och gott om förvaring ger ett praktiskt boende på populärt läge. Möjlig mini-trea! Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
58m2
Avgift:
1834 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1925
Lägenhetsnummer:
00102
Andelstal, förening:
2.37840 %
Andelstal, ägande:
2.38 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
1043 kr/mån
Våningsplan:
BV
Hiss
Ja

Interiör

Belägen mot tyst och lummig innergård finner du denna välplanerade hörnlägenhet med härligt ljusinsläpp från spröjsade fönsterpartier med tidstypiska spanjoletter. Här finns allt som hör tjugotalet till med serveringsskåp, nischade dörrar, generös takhöjd med sobra takrosetter och ståtlig fiskbensparkett. Generös takhöjd och stora fönster skapar ett ljust och luftigt boende med härliga sällskapsytor. Romantiskt kök med stor matplats, helkaklat badrum med tvättmaskin och gott om förvaring ger ett praktiskt boende på populärt läge. Möjlig minitrea! Välkommen på visning! 

Hall
Välkomnande entré med gott om plats att hänga ytterkläder på hatthylla samt att ställa skor. Från entrén nås en inre hall med fiskbensparkett och en stor välvd dörröppning mot vardagsrummet i blickfånget. Den inre hallen kan nyttjas för ytterligare förvaring eller som hemma-kontor. 

Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med vacker fiskbensparkett och ett stort fönster med spröjs och spanjoletter som skänker naturligt ljus. Här finns gott om plats att placera soffa, tv-möblemang och bokhylla. En sober takrosett pryder taket. 

Kök
Lägenhetens hjärta utgörs av det härliga köket med goda arbetsytor på bänkskiva i trä med diskho i porslin under ett vackert fönsterparti mot innergården. Gott om förvaring i köksskåp med speglade dörrar, i serveringsskåp och en stor städskrubb. Den maskinella utrustningen består av en stor fristående gasspis med varmluftsugn, fläkt och kyl/frys. Stor matplats för flertalet gäster invid ett mindre fönster mot innergården. 

Sovrum
Väl tilltaget hörnrum med tidstypiskt spröjsade fönster i två väderstreck och högt i tak. Gott om förvaring i klädkammare och plats att ställa ytterligare garderober om så önskas. Här finns plats att ställa stor säng med tillhörande nattduksbord. 

Övrigt
Till lägenheten hör två förråd, ett på stort på vinden och ett i källaren. 

Område
Bostaden är belägen i omtyckt läge i perfekt avvägning mellan lummiga grönområden och myllrande citypuls. Här bor i populärt område med närheten till såväl Sibirien som kvarteren runt Odenplan. Inte långt bort från bostaden nås omtyckta restauranger som L'Avventura, Svartengrens, Tranan, Vinbaren GrusGrus, Meno Male och Delphine & Edouard. 
Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar, gym och restauranger med mat från världens alla hörn. Närhet till Vanadislunden, Hagaparken, Observatorielunden och Brunnsvikens härliga promenadstråk och badmöjligheter. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och Odenplan samt närhet till Roslagsbanan.

Förening

Brf Nejlikan 21 är en äkta förening som bildades 2001. Föreningen äger Kv. Nejlikan 21 och består av 30 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
2004 - Stamrenovering samt elstigar. Renovering trapphus och huvudentré.
2005 - Byte av fjärrvärmecentral.
2010 - Spolning av köksstammar.
2011 - Installation elektrisk dörröppnare huvudentré, renovering fjärrvärmerum.
2012 - Reparation/byte av värmeslingor på taket.
2013 - Nya moduler installerade i soprum.
2015 - Fönsterrenovering.
2016 - Renovering av hissarna, byte av motorer samt elektronik.
2018 - Fiberinstallation, nya tvättmaskiner till tvättstugan.
2019 - Sotning av eldstäder.

Planerade renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade.

Ekonomi:
Föreningen planerar ingen avgiftsförändring (kontrollerat 2020-10-05).
Föreningens ekonomi är god och har gott om likvida medel.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en trevlig innergård med både trädgårdsmöbler och grill. På vinden finns en bra tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, kallmangel och stort torkrum i anslutning till tvättstugan. Cyklar kan förvaras både på gården och i ett utrymme i källaren och för barnvagnar finns ett praktiskt barnvagnsrum.

TV/Bredband:
Viasat levererar bredband och TV (baspaket) som ingår i avgiften. Fiber via IP-only.

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering råder i området.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta