Årsta

Storsjövägen 43, 1tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 3 028 kr
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 52m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av denna yteffektiva trerummare med genomgående stilren färgpalett och vackra detaljer från byggåret. Ljust och luftigt boende med stora fönsterpartier i två väderstreck och en härlig balkong. Två sovrum i fil mot lummig gård. Helkaklat badrum och välplanerat kök i toppskick ger ett praktiskt boende i populära Årsta! Välskött förening med härlig sammanhållning och god ekonomi.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
52 KVM
Avgift:
3028 inkl. Värme & Vatten
Byggnadsår:
1946
Lägenhetsnummer:
0019
Andelstal, förening:
3.2865%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
684 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss:
Nej

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna yteffektiva trerummare med genomgående stilren färgpalett och vackra detaljer från byggåret. Ljust och luftigt boende med stora fönsterpartier i två väderstreck och en härlig balkong. Två sovrum i fil mot lummig gård. Helkaklat badrum och välplanerat kök i toppskick ger ett praktiskt boende i populära Årsta! Välskött förening med härlig sammanhållning och god ekonomi. 

Hall

Välkomnande hall med gott om förvaring i garderober med vita skjutdörrar. Från hallen nås samtliga av bostadens rum. 

Kök

Välplanerat kök med gott om förvaring i köksskåp med luckor i sobert grön ton och goda arbetsytor på mörk bänkskiva med kaklad vägg i vitt med svart fog. Köket är utrustat med spishäll, kombinerad mikro/ugn, kyl/frys, skafferi och städskåp. 
Ett stort fönsterparti med lummig utsikt samt infällda spotlights fyller köket med ljus.

Sovrum

Från hallen nås ett yteffektiv sovrum med plats för säng och tillhörande nattduksbord. Rummet fungerar även utmärkt som kontor om så önskas. Stort fönster med härligt ljusinsläpp och tidstypiska beslag och fönsterbräda i sten. 

Master bedroom

Väl tilltaget master bedroom med gott om förvaring i två garderober. Här finns plats att enkelt placera dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Det insynsskyddade sovrummet tittar ut över solig gård med lummig grönska. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med utgång till den härliga balkong. Här återfinns tidstypiska och vackra detaljer som originalelement, fönsterbrädor och sten och klassiska beslag vid fönster och balkongdörr. Här placeras enkelt matsalsmöbemang för flertalet gäster, tv-möblemang och stor soffa. På balkongen finns plats att placera ett nätt möblemang och planteringar. 

Badrum

Yteffektiv badrum utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel samt regndusch med transparent vikvägg. Väggarna är vitkalkade och på golvet ligger blått klinker. Badrummet lyses upp av flertalet infällda spotlights och här finns även ett mindre fönster. 

Övrigt

Till lägenheten tillhör källarförråd.
Lägenheten är 2 rok enligt ekonomisk plan men disponeras efter ombyggnation som 3 rum och kök. 

Område

Årsta är en mycket omtyckt stadsdel i perfekt avvägning mellan grönska och närhet till stadens puls. Här bor du i anslutning till vidsträckta Årstafältet och Årsta skog och holmar med badmöljlighet i Årstaviken både från Liljeholmskajen och Hammarby sjöstad. För den aktive finns i närområdet härliga promenadstråk, löparspår, strandpromenader med badbryggor samt utegym. Inte långt från bostaden når du Årsta torg med restauranger, mataffärer, apotek, konditori, butiker och folkets hus med biograf. Du tar dig smidigt in till Södermalm på 15 minuter, Skanstull och Hornstull ligger lika nära.  Goda kommunikationer med flertalet busslinjer, tvärbana från Valla Torg och tunnelbanan nås från Gullmarsplan med grön linje och Liljeholmen med röd linje. I Årsta finns ett gott utbud av förskolor, skolor och gymnasium. 

Förening

Brf Skattungen 2 är en äkta förening som bildades 2001. Föreningen består av 23 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och sex lokaler med hyresrätt. 

Genomförda renoveringar

2004 - Byte av elstammar och badrumsstammar samt relining av köksstammar.
2006 - Installation av fjärrvärmesystem, renovering av originalportar och installation av nya eleganta och högklassade säkerhetsdörrar till lägenheterna.
2013 - Installation fiber.

Planerade renoveringar

Styrelsen har under 2021 arbetat vidare med att utreda ett stambyte av köksstammarna. Beslut om stambyte under våren 2022 har fattats vid årsstämman 2020 och berör Storsjövägen 37, 39 och 41 (ej 43, genomfört tidigare).

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-09-15).
Tomträttsavtalet löper till 2026.

Gemensamma utrymmen

I föreningen så finns det barnvagns- och cykelrum i båda husen samt ett mindre rum med arbetsbänk. Föreningen har även en stor trevlig gemensam uteplats med grillmöjligheter. För den odlingsintresserade finns möjlighet till pallkrageodling på gården. Tvättstugan, som är utrustat med 2 stora maskiner, ett torkskåp och en torktumlare finns i port 41.

TV/Bredband

Kabel-TV via Tele2.
Bredband via Open Universe.

Parkering

Föreningen disponerar över 15 parkeringsplatser mot en kostnad av 450 kr/mån. Det är för närvarande kö.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta