fbpx

Östermalm

Skeppargatan 28, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 2 439 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 42m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av denna varsamt renoverade bostad med solig balkong och vackra originaldetaljer.
Högt i tak och genomgående planlösning med stora fönsterpartier både mot gata och gård skapar ett luftigt boende med härligt ljusinsläpp. Vackra originaldetaljer så som spanjoletter, djupa fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med tidstypisk ventil och öppen spis. Fullt utrustat kök, gott om förvaring och välplanerat badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Bostaden har genomgående stilrena materialval, parkett och sober färgpalett. Fantastiskt läge i största närhet till både Östermalmstorg och Strandvägen. Förening med god ekonomi och två hyresrätter som stora dolda tillgångar. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
42 KVM
Avgift:
2439 kr/mån inkl. Värme, VA & TV (Grundutbud)
Byggnadsår:
1940
Lägenhetsnummer:
023
Andelstal, förening:
4.48349%
Andelstal, ägande:
4.49%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
FTX- & F-system
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna varsamt renoverade bostad med solig balkong och vackra originaldetaljer.
Högt i tak och genomgående planlösning med stora fönsterpartier både mot gata och gård skapar ett luftigt boende med härligt ljusinsläpp. Vackra originaldetaljer så som spanjoletter, djupa fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med tidstypisk ventil och öppen spis. Fullt utrustat kök, gott om förvaring och välplanerat badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Bostaden har genomgående stilrena materialval, parkett och sober färgpalett. Fantastiskt läge i största närhet till både Östermalmstorg och Strandvägen. Förening med god ekonomi och två hyresrätter som stora dolda tillgångar. Varmt välkommen på visning!

Hall

Genom säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen med tåligt klinkergolv och goda möjligheter att hänga ytterkläder på hatthylla samt att ställa skor. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det väl tilltagna vardagsrummet med stort fönsterparti och utgång till lägenhetens trädäckade balkong. På balkongen finns gott om plats att placera möblemang och växter. I vardagsrummet återfinns välbevarade detaljer så som fönsterbräda i kolmårdsmarmor med tidstypisk ventil, spanjoletter och en öppen spis (ej fungerande). Här finns gott om plats att placera matsalsmöblemang, soffa, tv och bokhylla eller kontor. 

Kök

Charmigt och välbevarat kök med gott om förvaring i skåp med klassiska beslag från byggåret. Goda arbetsytor på bänkskiva i rostfritt stål med dubbelho samt på träskiva. Köket är modernt utrustat med fläkt, gashäll, ugn, diskmaskin och fullstor kyl/frys. I anslutning till köket finns ytterligare förvaring i serveringsgången, både med bl.a. städskåp men även flertalet garderober.

Sovrum

Yteffektiv sovrum med vackert fönsterparti mot föreningens lugna innergård. Det tvådelade fönstret har tidstypiskt handtag och fönsterbräda i sten. Här finns plats att placera säng med tillhörande nattduksbord. 

Badrum

Från hallen nås det helkaklade badrummet utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med vikväggar, handdukstork och kombinerat tvättmaskin/torktumlare. Badrummet lyser upp av flertalet spotlights, väggarna är klädda i stora vita kakelplattor och på golvet ligger klinker i sober färgsättning. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd. 
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 416 418 kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2021.

Område

Bostaden är belägen på anrika Skeppargatan, endast ett stenkast från Strandvägen. Området kännetecknas av magnifik arkitektur och här finns några av Stockholms vackraste fastigheter, här samsas klassiska sekelskiftesfasader och välbyggda hus från 1940 - 1960. Kvarteret utgör en elegant och fridfull del av Östermalm med Strandvägen och Kungliga Djurgården beläget runt hörnet. Du tar dig även snabbt ner till Östermalmstorg med Saluhall och restauranger med mat från världens alla hörn, samt Stureplan med shopping och uteliv. Området erbjuder full service med välsorterade matvarubutiker, caféer och apotek. För den kulturintresserade är det inte långt till Dramatens både stora och lilla scen samt Maximteatern. Här erbjuds även goda kommunikationer med flertalet busslinjer samt tunnelbanans röda linje.

Förening

Brf Valfisken 8 är en äkta förening som bildades 1997. Föreningen äger Kv. Valfisken 8 och består av 25 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och två lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1999 - Hissrenovering.
2000 - Putsrenovering av gatufasaden, ommålning av fönster, balkongdörrr och balkongräcken på både gatu- och gårdsfasad.
2002 - Ommålning av trapphus, lägenhetsdörrar, entré och tvättstuga.
2006 - Putsning av gårdsfasad
2008 - Reparation av gårdsbjälklag och tak till källarlokalen, iordningställande av innergård.
2010 - Ventilationssystem i källarlokal.
2014-205 - Stambyte med badrumsrenoveringar och el.
2017 - Inköp av tvättmaskin.
2019 - Balkongrenovering, nya balkongräcken.
2021 - Renovering av soprummet. 

Planerade renoveringar

Föreningen planerar att renovera hissen i närtid och att renovera fasaden längre fram.

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2022-04-12).
Föreningen har två hyresrätter om sammanlagt 79 kvm, en god tillgång till föreningen i framtiden. 

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga.
Innergård.

TV/Bredband

Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Telia Fiber. 

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta