fbpx

Årsta

Siljansvägen 77, 4tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 3 580 kr
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 53m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av denna välplanerade trerummare med stor balkong och fri utsikt. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger stora sällskapsytor. Ljust och luftigt hem tack vare stora fönsterpartier och trivsamt hörnläge. Gott om förvaring och nyrenoverat helkaklat badrum skapar ett praktiskt boende på populära Siljansvägen! Förening med god ekonomi och stor inglasad terrass.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
53 KVM
Avgift:
3580 kr/mån inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV (grundutbud) Tillkommer en obligatorisk avgift om 57kr/mån för bredband.
Byggnadsår:
1948
Lägenhetsnummer:
44
Andelstal, förening:
0.32705%
Andelstal, ägande:
0.32758%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
375 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss:
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna välplanerade trerummare med stor balkong och fri utsikt. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger stora sällskapsytor. Ljust och luftigt hem tack vare stora fönsterpartier och trivsamt hörnläge. Gott om förvaring och nyrenoverat helkaklat badrum skapar ett praktiskt boende på populära Siljansvägen! Förening med god ekonomi och stor inglasad terrass. 

Hall

Välkomnande hall med plats att hänga ytterkläder på hatthylla samt att ställa skor. En stor och inredd klädkammare erbjuder gott om förvaring.

Sovrum

Från hallen nås bostadens största sovrum, insynsskyddat med grönskande utsikt. Här finns gott om plats att placera dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring erbjuds i en stor garderob med vita dörrar. Ett stort och tvådelat fönster med fönsterbräda i sten och vackert element ger charm och ljusinsläpp.

Vardagsrum

Lägenhetens sociala mittpunkt utgörs av det luftiga vardagsrummet i hörnläge, med stora fönsterpartier i två väderstreck. Den öppna planlösningen mot köket ger härliga sällskapsytor och skapar naturlig plats att placera matsalsmöblemang. Från vardagsrummet nås den stora balkongen i söderläge med gott om plats för möblemang samt planteringar. 

Kök

Stilrent och fullt utrustat kök med gott om förvaring i köksskåp bakom vita luckor och gott om arbetsytor på mörk bänkskiva med stilfull svart diskho och blandare. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn, mikro, spishäll och kyl/frys. I köket finns plats att installera köksö om så önskas. 

Sovrum

Från vardagsrummet nås lägenhetens mindre sovrum med plats för enkelsäng och kontorshörna. På golvet ligger samma parkettgolv i ek som genomgående löper genom bostaden och väggarna är målade i en sober grå nyans. 

Badrum

I anslutning till hallen nås det helkaklade badrummet utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch med stilren industriglasvägg. Stilfullt hexagonformat kakel och klinker i ljus ton och takdusch med blandare i svart. 

Övrigt

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 156 388 kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2021.

Område

Årsta är en mycket omtyckt stadsdel i perfekt avvägning mellan grönska och närhet till stadens puls. För den aktive finns i närområdet härliga promenadstråk, löparspår, strandpromenader med badbryggor samt utegym. Idylliska Årsta torg erbjuder restauranger, mataffärer, apotek, konditiori, butiker och folkets hus med biograf. Du tar dig smidigt in till Södermalm på 15 minuter, likväl Hornstull som Skanstull. Goda kommunikationer med pendeltåg från Årstaberg, flertalet busslinjer, tvärbana och tunnelbanan nås från Gullmarsplan med grön linje och Liljeholmen med röd linje. Här bor du med närhet till vidsträckta Årstafältet och Årsta skog och holmar med badmöljlighet i Årstaviken både från Liljeholmskajen och Hammarby sjöstad. I Årsta finns även ett gott utbud av förskolor, skolor och gymnasium. 

Förening

Brf Siljan är en äkta förening som äger kv Balungen 3. Föreningen består av 258 lägenheter med bostadsrätt samt 56 stycken hyreslokaler varav de flesta är förråd och uthyrda till medlemmar i föreningen. Tomten är upplåten med tomträtt med avtal som sträcker sig fram till 2027. 

Genomförda renoveringar

2021 - Stamspolning
2020 - Byte av trapphusbelysning
2016/2020 - Dränering utmed grunden till alla låghusen. 
2018 - Föreningslokalen Siljansgården totalrenoverades.
2016 - Asfaltsarbeten, byte till elektroniskt låssystem, byte av radiatorer, belysningsarbeten. 
2015 - Stamspolning, målning av tak, byte av radiatorer.
2013/2015 - Målning av samtliga trapphus.
2012 - Byte av ventilationsfläktar.
2009 - Byte till treglasfönster.
2001/2002 - Byte av spillvattenledningar i samtliga fasader. 
1992/1994 - Stambyte, omläggning av tak, fasadrenoveringar, renoveringar av balkonger samt byte av elstigar. 

Planerade renoveringar

En preliminär syn av höghusens fasader 2015 indikerade att putsen släppt delvis från huskroppen och att vi inom tio år behöver putsa om fasaderna. Styrelsen kommer att undersöka detta närmare under kommande år.

Ekonomi

Föreningen planerar att höja månadsavgiften med 6% från och med 1 april 2023 (kontrollerat 2023-02-01).

Gemensamma utrymmen

Inom föreningen finns tre tvättstugor med modern maskinpark, grillplats, bastu, cykelrum, gym, föreningslokal som även fungerar som övernattningslägenhet, takterrasser, samt hobbylokaler.

TV/Bredband

Grundutbud av tv-kanaler från Tele2 ingår i månadsavgiften. Ytterligare tv-kanaler och eventuella andra tjänster från Tele2 bekostas av respektive bostadsrättshavare.
Alla lägenheter har också internetuppkoppling genom gruppanslutning från Ownit. En obligatorisk kostnad på 57 kr/mån tas ut tillsammans med månadsavgiften för lägenheten. Hastigheten på internetuppkopplingen är 700–1000 Mbit/s. I gruppanslutningen ingår fast telefoni utan månadsavgift (samtalsavgift tillkommer dock). Ownit har även tv-tjänster. Telefoni och tv kräver att bostadsrättshavaren tecknar separat abonnemang hos Ownit och köper deras router.

Parkering

Det finns inte några lediga garageplatser inom föreningen. Det finns fyra parkeringsplatser som samtliga är uthyrda. Intresserade medlemmar kan ställa sig i kö till dessa.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande med max 4 bostadsrättsinnehavare per lägenhet med minst 10% ägarandel per person. 
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. 
För att bli medlem i Brf Siljan krävs att man även är medlem i HSB Stockholm.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av säljare.

Karta