fbpx

Vasastan

Sigtunagatan 6, 1,5tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 5 149 kr
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 87m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

På attraktiva Sigtunagatan visas denna optimalt disponerade trerummare med välbevarade attribut från byggåret. Här återfinns pardörrar i pastelltoner, två detaljrika kakelugnar, prålig stuckatur och nylagd fiskbensparkett. Högt i tak och genomgående planlösning med stora fönsterpartier mot både gata och gård ger ett ljust och luftigt hem. Stilren färgsättning, påkostade materialval och gott om förvaring i samtliga rum. Fungerande kakelugn och mysig balkong med förmiddagssol som är omgiven av gårdarnas grönska. Tvättstuga i lägenheten samt hiss som rymmer de flesta barnvagnar skapar ett praktiskt boende och mycket trivsamt hem på omåttligt populär adress.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
87 KVM
Avgift:
5149 kr/mån inkl. värme, VA & TV. Tillkommer obligatoriskt tillägg om 75 kr/mån balkongunderhåll
Byggnadsår:
1899
Lägenhetsnummer:
01
Andelstal, förening:
4.6923%
Andelstal, ägande:
4.7179%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk & självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
425 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss:
Ja

Interiör

På attraktiva Sigtunagatan visas denna optimalt disponerade trerummare med välbevarade attribut från byggåret. Här återfinns pardörrar i pastelltoner, två detaljrika kakelugnar, prålig stuckatur och nylagd fiskbensparkett. Högt i tak och genomgående planlösning med stora fönsterpartier mot både gata och gård ger ett ljust och luftigt hem. Stilren färgsättning, påkostade materialval och gott om förvaring i samtliga rum. Fungerande kakelugn och mysig balkong med förmiddagssol som är omgiven av gårdarnas grönska. Tvättstuga i lägenheten samt hiss som rymmer de flesta barnvagnar skapar ett praktiskt boende och mycket trivsamt hem på omåttligt populär adress. 

Hall

Ljust rosa pardörrar bjuder in till den välkomnande hallen. I anslutning till entrén ges möjlighet att hänga ytterkläder samt ställa skor. Från hallen nås en tvättstuga med tvättpelare och hyllor som tar tillvara på takhöjden och erbjuder ytterligare förvaring.
Kök
Fantastiskt kök med goda arbetsytor på bänkskiva i tidlös Carreramarmor. Gott om förvaring i köksskåp med full höjd bakom beiga luckor och underskåp med fronter i ekfanér från Lucks by Robo. Köket är utrustat med gasspis från Smeg, dold fläkt, diskmaskin från Miele och fullstor kyl & frys. Invid det djupa fönsterpartiet som blickar mot gårdens grönska finns platsbyggd kökssoffa med ytterligare förvaring. Här finns charmiga detaljer så som rundad bänkskiva, läderbeklädda beslag och små öppna hyllplan.

Sovrum

Master bedroom är ett stort sovrum med platsbyggd förvaring i en garderobsvägg med dörrar som går ton i ton med väggarna. Här placeras enkelt dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och spjälsäng om så önskas. Genom glasade pardörrar nås lägenhetens balkong med morgon- och förmiddagssol. Balkongen är belägen mot föreningens välskötta innergård och ges insynsskydd tack vare en lummig trädkrona. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det väl tilltagna vardagsrummet med två nischade fönster mot Sigtunagatan. Rummet pryds av en fungerande kakelugn, tjusiga stuckaturer och vacker takrosett samt höga golvlister och pardörrar i två riktningar. Här placeras ledigt ett matsalsmöblemang, soffgrupp och bokhylla. Väggarna är sobert färgsätta och på golvet ligger den vackra fiskbensparkett som genomgående löper genom bostaden. 

Sovrum

Genom pardörrar nås ett ljuvligt rum i behagligt grön ton och med en vacker, cremebeige kakelugn. Dubbla fönster med nisch släpper in behagligt ljus över höga golvlister och fina stuckaturer. Här finns gott om plats att placera dubbelsäng och kontorsmöblemang eller ytterligare förvaring. Stor klädkammare med full höjd tillgodoser den mesta av förvaringsbehov. Rummet kan även nyttjas som matsal, bibliotek eller byggas om till ett stort kök (alternativ planritning). 

Badrum

Stilrent badrum med väggar och golv klädda i grön kolmårdsmarmor. Badrummet har glasad duschhörna med regndusch, handmunstycke och infällda reglage. Vägghängd wc, handduksvärmare och stor kommod i enhetligt utförande. Påkostade väggarmaturer från FLOS och tvättställsblandare från Vola. Infällda led-spotlights med dimmer samt reglerbar golvvärme.  

Övrigt

Lägenheten disponerar källarförråd.
All omfattande renovering måste godkännas av föreningen.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 616 252 kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2023.

Område

Alldeles intill Vasaparken ligger omåttligt populära Sigtunagatan med vackra fastigheter från sekelskiftet. Kvarteret karaktäriseras av sina välkända restauranger och välbesökta antikaffärer. Ett boende med största närhet till utmärkta kommunikationer genom tunnelbanans gröna linje liksom citybanan och flertalet busslinjer från Odenplan som smidigt tar dig till stadens alla hörn. Vasastan kantas av gemytliga bagerier, caféer och välrenommerade restauranger samt två systembolag och välsorterade matvarubutiker. Stadsdelens grönskande oaser Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden ligger i direkt närhet och på bekvämt promenadavstånd finns löparspår och möjlighet till bad i lummiga Hagaparken. 

Förening

Brf Sigtunarosen 6 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2006. Föreningen äger kv. Rosen 6 med tillhörande mark och består av 22 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

Föreningen tillämpar metoden partiellt stambyte där föreningen byter ut delar av systemet som tillhör en skild lägenhet i samband med medlemmars renovering av badrum och kök. De flesta stammar har bytts.
2002 - Fönster.
2007 - Montering balkonger, renovering trapphus.
2008 - Gårdsrenovering, målning yttertak.
2011 - Hissrenovering.
2013 - Ny fjärrvärmecentral, nytt ventilationssystem i tvättstugan.
2016 - Montering nya fönster (exkl. vindslägenheter), OVK.
2017 - Reparation av fasadskador.
2018 - Montering av taksäkerhetsanordningar.
2019 - Renovering/ommålning av yttertak.
2021 - Renovering av fönster i vindslägenhet, reparation värmekälla i tvättstuga.
2022 - Partiellt stambyte lgh 19, reparationer av hiss.
2023 - Byte av horisontella avloppsstammar i gårdshus, reparation putssläpp skorsten, OVK.

Planerade renoveringar

2024 - Byte av horisontella stammar i gatuhusets källare, preliminärt sommar/höst 2024.

Gemensamma utrymmen

Två gårdar med utemöbler.
Tvättstuga.

TV/Bredband

TV via Tele2 där basutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Tele2, individuell anslutning.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köpare.
För mer information, se föreningens hemsida www.sites.google.com/site/brfsigtunarosen6.

Karta