fbpx

Mälarhöjden / Hägersten

Sankt Mickelsgatan 101

Visa planlösning Visa alla bilder
Utgångspris: 15 000 000 kr
Antal rum: 8 rum
Tomtarea: 980m2
Biarea: 124m2
Storlek: 240m2
Visningar: söndag 14/4, 11.15 – 12.00, tisdag 16/4, 18.30 – 19.00
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

En av Mälarhöjdens största privatbostäder där du kan förverkliga drömmen om ett rymlig villa, parhus där du bor spatiöst med goda hyresintäkter eller ett generationsboende. Möjligheterna är oändliga och dina behov avgör vad du ser. Välkommen till denna rymliga villa på väl tilltagen hörntomt där byggnaden har rivits ut på ett gediget sätt och är redo att börja byggas. Detta är perfekt för den som söker utrymme och komfort i ett etablerat och populärt område. Här finns möjlighet att skapa ett hem som inte bara imponerar med sin storlek, utan även med genomtänkt funktionalitet. Missa inte chansen att förvärva denna unika fastighet i Mälarhöjden. Detta är en investering i framtidens boende.

Byggnaden är idag utriven och det står köparen fritt att själv bekosta och bygga som det passar.

Fakta

Objekt:
Villa
Rum:
8 rum
Tomtarea:
980 KVM
Biarea:
124 KVM
Boarea:
240 KVM
Vatten / avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Planbestämmelser:
tomtindelning: Turboken t 1-10 (1939-08-04) stadsplan: Mälarhöjden och del av hägersten (1939-10-14)
Taxeringsår:
2021
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde tomt:
4 864 000 kr
Taxeringsvärde byggnader:
3 152 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
8 016 000
Summa pantbrev:
238 149 kr
Byggnadsår:
1922
Byggnadstyp:
2 plansvilla med källare
Typ av bebyggelse:
Friköpt - Småhus
Fasad:
Maxisten (kalksandsten)
Tak:
Papp
Stomme:
Träreglar, lättbetong
Bjälklag:
Trä, betong
Grundläggning:
Källare
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Bergvärme
Energideklaration registrerad:
2023-05-25
Energiprestanda:
92
Energiklass:
D
Hiss:
Nej

Beskrivning

En av Mälarhöjdens största privatbostäder där du kan förverkliga drömmen om ett parhus där du bor spatiöst med goda hyresintäkter eller ett generationsboende. Möjligheterna är oändliga och dina behov avgör vad du ser. Välkommen till denna rymliga villa på väl tilltagen hörntomt där byggnaden har rivits ut på ett gediget sätt och är redo att börja byggas. Detta är perfekt för den som söker utrymme och komfort i ett etablerat och populärt område. Här finns möjlighet att skapa ett hem som inte bara imponerar med sin storlek, utan även med genomtänkt funktionalitet. Missa inte chansen att förvärva denna unika fastighet i Mälarhöjden. Detta är en investering i framtidens boende.

Byggnaden är idag utriven och det står köparen fritt att själv bekosta och bygga som det passar.

Det finns 13 inteckningar om 238 149 SEK.
Driftskostnaden uppskattas till ca 40 000 kr/år baserat på en vuxen. Försäkring tillkommer. Uppgifter från tidigare säljare.

Område

Mälarhöjden är ett idylliskt område med nöjen för alla åldrar och är belägen i ett naturskönt område vid Mälarens strand. Här bor du i vackra omgivningar med grönområden inpå knuten. Längs promenadstråken vid vattnet finns flera mysiga caféer som Konditori Lyran, Café Uddvillan och Vintervikens café. Här kan du även njuta av Mälarhöjdsbadet och i närområdet finns båthamnar, badplatser samt en gård med djur och aktiviteter för barnen. Flertalet fina kulturella upplevelser med utomhusutställningar och Nobels dynamitfabrik. Mälarhöjden har matbutiker, caféer, restauranger, butiker och service. Tunnelbanans röda linje tar dig till city på ca 15 minuter.

Karta