fbpx

Kungsholmen

Sankt Göransgatan 64B, 4tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 1 438 kr
Antal rum: 1 rum och kök
Storlek: 24m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av denna optimalt disponerade etta med stora fönsterpartier och en härlig balkong i högt läge med utsikt över Kronobergsparken! Här bor du ljust och luftigt på fjärde våningen med gott om plats att placera möblemang och yteffektiva förvaringslösningar. Väl tilltaget badrum och ett charmigt kök skapar ett trivsamt och välplanerat boende på populärt läge. Förening med låg belåning och möjlighet till parkeringsplats i huset för 800 kr/mån!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
24 KVM
Avgift:
1438 kr/mån inkl. Värme & VA
Byggnadsår:
1941
Lägenhetsnummer:
7
Andelstal, förening:
1.22%
Andelstal, ägande:
1.217%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
D
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss:
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna optimalt disponerade etta med stora fönsterpartier och en härlig balkong i högt läge med utsikt över Kronobergsparken! Här bor du ljust och luftigt på fjärde våningen med gott om plats att placera möblemang och yteffektiva förvaringslösningar. Väl tilltaget badrum och ett charmigt kök skapar ett trivsamt och välplanerat boende på populärt läge. Förening med låg belåning och möjlighet till parkeringsplats i huset för 800 kr/mån! 

Hall

Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i två originalgarderober med tidstypiska handtag. 

Badrum

Från hallen nås det rymliga badrummet med kaklade väggar i sober färgsättning och plastmatta på golv. Badrummet är utrustat med handfat, spegel, handdukstork, toalett och dusch. 

Rum

Optimalt disponerat rum med naturlig plats för soffa, matsalsmöblemang och arbets-/studiehörna. De stora fönsterpartierna fyller rummet med naturligt ljus och skapar luftiga sällskapsytor. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen med trätrall och utsikt mot Kronobergsparken och Fridhemsplan. På balkongen ges möjlighet att placera möblemang och växter. I vardagsrummet finns en välplanerad sovalkov med plats för en 120-säng och med underliggande förvaring. 

Kök

Den pittoreska köksvrån med ett charmigt fönsterparti är utrustat med spisplattor, diskho, kyl med frysfack och en portabel ugn. Yteffektivt nyttjad köksvrå med smarta förvaringslösningar på hyllplan och i köksskåp. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Område

Här bor du i perfekt avvägning mellan lummiga Kronobergsparken och alla tänkbar service på Fridhemsplan.
Ett stenkast från bostaden nås populära Västermalmsgallerian med ett stort utbud av butiker samt daglivaruhandel.
I närområdet finns flertalet välsorterade matbutiker, apotek, systembolag, caféer, bagerier och restuaranger. I närområdet finns härliga grönområden som Rålambshovsparken med utebio, yoga och badmöjligheter. För den träningsintreserade nås härliga promenadstråk längst Norr Mälarstrand, löparspår längst Kungsholms strand och flertalet träningsanläggningar i närområdet. Möjlighet till båtplats finns längst Karlbergskanalen. Optimala kommunikationer med tunnelbanans blåa och gröna linje från Fridhemsplan och flertalet busslinjer som smidigt tar dig till stadens alla hörn. 

Förening

Brf Kronobergsgården är en äkta bostadsrättsförening bestående av 65 lägenheter med bostadsrätt samt 1 kommersiell lokal. Föreningen bildades 1942 i samband med byggnationen av huset och föreningen äger marken. Föreningen har en låg belåning och en mycket engagerad styrelse som arbetar aktivt med föreningens ekonomi.

Utförda renoveringar

1990-talet – Stambyte, byte av el-stigar, fasadrenovering samt renovering av gårdsbjälklaget.
2016 – Indragning av bredband via fiber (OpenUniverse) till samtliga lägenheter och lokaler.
2020 - Installation säkerhetsdörr. 

Kommande renoveringar

Föreningen planerar inga större renoveringar. 

Gemensamma utrymmen

Två tvättstugor på vinden
Cykelparkeringar på innergård
Övernattningslägenhet.
Vindsförråd tillhör lägenheten.

TV / Bredband

Bredband via fiber och medlemmarna väljer själv leverantör.  
För utbud se nedan http://www.openuniverse.se/tjanster-leverantorer/

Parkering

Föreningen har 19 parkeringsplatser på innergården som hyrs ut för 800 kr/mån till medlemmar.
Det är för närvarande kö. (Kontrollerat 2022-03-29)
Boendeparkering gäller på gatan, läs mer på http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Ekonomi

Föreningen inte fattat några beslut om ändringar av avgiften. (Kontrollerat 2022-07-19)

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.
Läs mer om föreningen på http://www.kronobergsgarden.se/
Föreningen har tilldelats pris som "Årets Byggnadsvårdare" av Svenska Byggnadsvårdsföreningen med motiveringen;
 Bostadsrättsföreningen Kronobergsgården har utvecklat en kommunikationsstrategi med kreativt utformat informationsmaterial baserat på historiska arkivuppgifter riktat till föreningens medlemmar som skapar delaktighet och ett engagemang kring berättelsen om huset, vilket i sin tur har lett till ett gemensamt intresse för långsiktig förvaltning och varsam renovering av föreningens flerbostadshus på Kungsholmen i Stockholm. Byggnaden har därmed fått ett effektivt skydd mot ovarsamma förändringar och Bostadsrättsföreningen Kronobergsgården och dess styrelse är en inspirationskälla och ett föredöme för andra förvaltare av flerbostadshus.”

Karta