fbpx

Vasastan / Sankt Eriksplan

Sankt Eriksgatan 90, 5tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 1 903 kr
Antal rum: 1.5 rum och kök
Storlek: 41m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Skuldfri förening! Möjlig två-rummare. Belägen högt upp i ståtlig fastighet från 1913 nås detta välplanerade boende med vackra och välbevarade detaljer från byggåret. Bostaden ges stor charm av tidstypiska attribut så som ljust behandlade furutiljor, nischade dörrar, fönsterpartier med småspröjs och generös takhöjd. Spektakulär utsikt från lägenhetens fönster över vackra husfasader och takåsar i skiftande färger. Gott om förvaring, stort kök och socialt disponerad vardagsrum ger ett praktiskt hem på populära Sankt Eriksplan. Förening med mycket god ekonomi där bredband och tv ingår i månadsavgiften. Bostaden kan byggas om för att disponeras som två rum och kök. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
41 KVM
Avgift:
1903 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1913
Lägenhetsnummer:
00014
Andelstal, förening:
3.19809%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
FTX
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
249 kr/mån
Våningsplan:
5
Hiss:
Ja

Interiör

Möjlig två-rummare! Belägen högt upp i ståtlig fastighet från 1913 nås detta välplanerade boende med vackra och välbevarade detaljer från byggåret. Bostaden ges stor charm av tidstypiska attribut så som ljust behandlade furutiljor, nischade dörrar, fönsterpartier med småspröjs och generös takhöjd. Spektakulär utsikt från lägenhetens fönster över vackra husfasader och takåsar i skiftande färger. Gott om förvaring, stort kök och socialt disponerad vardagsrum ger ett praktiskt hem på populära Sankt Eriksplan. Förening med mycket god ekonomi där bredband och tv ingår i månadsavgiften. Bostaden kan byggas om för att disponeras som två rum och kök. Varmt välkommen på visning! 

Hall

Välkomnande hall där du möts av lägenhetens generösa takhöjd och de ljust behandlade furutiljorna. Välplanerad förvaringslösning med hyllplan ger goda möjligheter att hänga kläder och att ställa skor. Ytterligare förvaringsmöjligheter ges i en stor klädkammare bakom varsamt framtagen originaldörr med tidstypiska nischer. 

Sovalkov

Insynsskyddad och välplanerad sovalkov med plats för en 140-säng. Gott om förvaring i stor klädkammare med likadant behandlad originaldörr som i hallen.

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det charmiga och välplanerade vardagsrummet med slående utsikt över Sankt Eriksgatan och Torsgatans ståtliga fasader från förra sekelskiftet och takåsar i ärgad plåt.  Här finns gott om plats att placera soffa med tillhörande bord, tv, matsalsmöblemang och kontorsplats om så saknas. Det stora fönsterpartiet med småspröjs i kombination med generös takhöjd ger ett ljust och luftigt rum där man gärna vistas. 

Kök

Väl tilltaget kök med plats att placera matsalsmöblemang invid det djupa fönsterpartiet med småspröjs och fri sikt. Gott om förvaring i köksskåp bakom luckor i vitrin och vitt och goda arbetsytor på bänkskiva i trä. Köket är utrustat med diskho med stilren blandare, spis, riktigt fläktsystem och kyl/frys. 

Badrum

Stort badrum med kaklade väggar i vitt och golv i grå ton. I badrummet finns toalett, spegelskåp, handfat med kommod och dusch. Badrummet är stort nog att rymma en mindre tvättmaskin, men nya installationer krävs. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Område

Här bor du på bästa läge på omåttligt populära Sankt Eriksplan, mitt i stadens puls. Från bostaden nås Karlbergsvägens och Rörstrandsgatans utbud av välkända restauranger, mysiga caféer och butiker. Området kring Birkastans nedre del brukar ofta kallas för "Lilla Paris" med liv och rörelse samt en härlig "utomlandskänsla" på gatorna. Samtidigt som Birkastans övre del i folkmun kallas "Lilla London" där fastigheterna sammanfogas av utomhusgårdar samtidigt som kvarteren är fyllda av trevliga restauranger och barer. För den som önskar mer shopping finns ett brett utbud på såvälSankt Eriksplan som Odenplan en kort promenad bort. Några kvarter från bostaden finner du promenadstråk längs med Karlbergskanalen nedanför Karlbergs slott eller vid Brunnsviken i Hagaparken. Med några minuters promenadväg från bostaden nås Vasaparken med mysiga caféer, lekpark samt minigolfbana. I direkt närhet till lägenheten finns goda kommunikationer med buss, tunnelbana och flygbuss vid Sankt Eriksplan och pendeltåg vid Odenplan.

Förening

Brf Liljan 34 är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 19 lägenheter med bostadsrätt samt två hyresrättslokaler. Föreningen är skuldfri.

Genomförda renoveringar

1985 - Stambyte samt byte av elstigar. 
2003 - Balkongbygge.
2007- Renovering av trapphus.
2010 - Fasadrenovering.
2011 - Byte av Velux-fönster.
2012 - OVK. Byte till säkerhetsdörrar. 
2014 - Byte av fjärrvärmepanna.
2017 - Byte av låscylinder i fastigheten.
2019 - Stamspolning med filmning.
2020 - Färdigställande av ny hiss. Nya utemöbler inköpta. 

Planerade renoveringar

Föreningen planerar inga större renoveringar inom 1-5 år. 
På längre sikt, inom 10 -15 år kommer föreningen genomföra fasadrenovering, stambyte, takrenovering samt fönstermålning. 

Ekonomi

Föreningen är skuldfri. 
Föreningen innehar marken med tomträtt vars avtal löper ut 2030-12-31. 
Föreningen avser att höja avgifterna med ca 5% från och med 2023.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga. Barnvagnsförråd. Cykelförvaring. Innergård.

TV/Bredband

TV & Bredband från Telenor (Bredbandsbolaget) ingår i avgiften.

Parkering

Boendeparkering råder i området.

Övrigt

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande.

Karta