Ellen Lindar

Ansvarig Mäklare

Ellen Lindar
Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Sankt Eriksgatan 74

Vasastan

3 595 000 kr
Utgångspris
1504 kr
Avgift
1.5
Rum
47
Boa

Möjlig 2:a!

Välkomna till denna unika och trevliga lägenhet om 47 kvm belägen i de attraktiva kvarteren i Atlasområdet. Här bor du i ett lugnt och skyddat läge med en trevlig utsikt över föreningens välskötta innergård samtidigt som du har pulsen vid S:t Eriksplan en kort bit från bostaden. Möjlighet att skapa ett eget drömboende!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
47m2
Avgift:
1504 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Byggnadsår:
1927-28
Lägenhetsnummer:
2021/701
Andelstal, förening:
1,62120 %
Andelstal, ägande:
1,62 %
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Interiör

Välkomna till denna unika och trevliga lägenhet om 47 kvm belägen i de attraktiva kvarteren i Atlasområdet. Här bor du i ett lugnt och skyddat läge med en trevlig utsikt över föreningens välskötta innergård samtidigt som du har pulsen vid S:t Eriksplan en kort bit från bostaden. Möjlighet att skapa ett eget drömboende!

Hall
Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. 

Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med plats för en sällskapsdel samt en matplats. Rummet har en halvöppen planlösning mot bostadens kök vilket skapar en väldigt social och trevlig yta. Här får man ett fint ljusinsläpp från vackra nishade fönsterpartier från vilka man tittar ut över föreningens vackra, lugna och välskötta innergård. Från bostaden går det att snabbt ta sig ut på innergården då det finns en utgång precis utanför lägenhetsdörren. I anslutning till vardagsrummet finns en stor garderob med mycket förvaringsutrymme. 

Sovrum
Lägst in i lägenheten finns ett rum som med fördel kan användas som sovrum där det finns utrymme för en större säng. Här finns en vacker öppenspis som skänker en fin karaktär till rummet (ej i bruk).

Kök
Trevligt och stilrent kök med gott om förvaring samt bra arbetsytor. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, kyl/frys, samt en diskmaskin.

Badrum
Rymligt, renoverat och helkaklat badrum. Badrummet är utrustat med badkar/dusch, WC, handfat, spegelskåp, handdukstork, golvvärme samt en tvättmaskin.

Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.

Område
Sankt Eriksgatan 74 är belägen i mysiga Atlasområdet nedanför Sankt Eriksplan. Här bor du lugnt och ostört samtidigt som stadens hela utbud är beläget precis runt hörnet. Sankt Eriksplan med Birkastan och Atlasområdet tillhör Stockholms mest attraktiva områden och har förstklassiga kommunikationer (grön tunnelbanelinje, stadsbussar och flygbussar) och på 5 minuters gångavstånd har du Odenplan och Citybanan(pendeltåg). Här finns ett stort och varierande utbud av restauranger, caféer och små bagerier. Atlasområdet kallas ofta för "lilla Paris" för dess pittoreska och charmiga atmosfär. Här möts det bästa av två världar med ett stort utbud av mysiga barer, butiker och restauranger invid Rörstrandsgatan och det lugna och grönskande omgivningarna i Atlas. För den som längtar efter vackra grönområden finns promenadslingorna längs Karlbergskanalen, liksom grönskande Vasaparken.

Förening

Brf Loket 35-36 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheterna Loket 35 och Loket 36. Föreningen bildades 1995-01-27 och upplåter 45 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 8 lokaler med hyresrätt. Stabil och välskött förening som äger marken.

Utförda renoveringar (urval):
1984 - Stambyte badrum/kök.
1984 - Renovering tak.
1984 - Uppvärmningssystem.
1984 - Byte av elstigare/elcentral samt omdragningen av el i lägenhet.
1996 - Ny fasad mot Sankt Eriksgatan.
2003 - Renovering samtliga trapphus.
2003 - Renovering hiss.
2004 - Nya radiatorer vindsvåningar.
2007 - Fönstermålningar.
2009 - Renovering Atlastrappan.
2010 - Byte grindar Atlastrappan
2011 - Renovering tvättstugor.
2012 - Målning av tak
2012 - Ny fjärrvärmecentral.
2014 - Ombyggnad av lokal
2015 - Renovering av lokaler inkl. VVS.
2015 - Stamrensning.
2016 - Renovering hiss.
2016 - Renovering av 2 st lokaler.
2018 - Stamspolning.
2018 - Ny ventilation vissa lokaler.

Kommande renoveringar:
För mer information gällande kommande renoveringar, vg se Årsredovisning 2018.

Gemensamma utrymmen
- Gemensam tvättstuga.
- Torkrum.
- Cykelrum.
- Välskött och grönskande utepats med grill och utemöbler.
- Samlingslokal.
- Grovsoprum och tidningsinsamling.

TV/Bredband
Bredband via ComHem. Uttag finns i alla lägenheter och 100 mbit/s ingår i avgiften.
Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Ekonomi
Föreningen sänkte avgiften med 12% i juli 2018.

Tack vare att en av föreningens hyresrätter omvandlats till bostadsrätt så har föreningen under året kunnat amortera ned lånen med 3,900,000:- vilket minskat belåningsgraden till 9% vilket innebär en belåning på 3 168 kr/kvm bostadsrättsyta vi ingången av 2018. Föreningen har en 5-årsplan vilken inkluderar en fortsatt amortering om 400 000:- per år med ett positivt kassaflöde och även ett bokföringsmässigt positivt resultat efter avskrivningar över perioden

Övrigt
Juridisk person accepteras ej.
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel 20%.
Föreningen tar ut en administrationsavgift av köpare vid inflytt om 1500 kr.

 

 

Karta