Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Roslagsgatan 40

Vasastan

SÅLD
Utgångspris
3
Rum
78
Boa

Välkommen till denna lyxiga vindsetage med terrass och öppen spis. Här förenas vindslägenhetens charm med sekelskiftets takhöjd och rymd. Dekorativ kakelugn och fungerande öppen spis. Väskött förening med stabil ekonomi. Ett riktigt drömboende på attraktivt läge i Vasastan.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
78m2
Avgift:
2820 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband (med ett obligatoriskt tillägg om 135kr/mån)
Byggnadsår:
1897
Lägenhetsnummer:
00010
Andelstal, förening:
3.36010 %
Andelstal, ägande:
3.36 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Driftskostnader:
375 kr/mån
Våningsplan:
4

Interiör

Välkommen till denna lyxiga vindsetage med terrass och öppen spis. Här förenas vindslägenhetens charm med sekelskiftets takhöjd och rymd. Dekorativ kakelugn och fungerande öppen spis. Väskött förening med stabil ekonomi. Ett riktigt drömboende på attraktivt läge i Vasastan.

Plan 1:

Hall:
Välkomnande hall med klinkergolv och plats för avhängning.

Kök:
Socialt och ljust kök med gott om förvaring bakom tidlöst vita luckor, bra arbetsytor på mörk bänkskiva i trä och stänkskydd i vitt glas. På golvet klär vitt brädgolv. Given plats för matplats för ca fyra till sex sittande gäster. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys i full storlek, tvättmaskin, diskmaskin, induktionshäll, ugn och fläkt.

Vardagsrum:
Lägenhetens hjärta består av det charmiga och luftiga vardagsrummet i en öppen planlösning med originaldetaljer som stuckaturer, takrosett, kakelugn, slående takhöjd, och speglade nischer i spröjsade fönster. Här finns det gott om plats för större soffgrupp med tillhörande bord, tv-möblemang och annan önskvärd möblering. Goda förvaringsmöjligheter i anslutande städskåp och stor klädkammare. Vacker och belyst trappa vätter upp mot lägenhetens andra våning. 

Badrum:
Stilrent och modernt badrum med vitt kakel på väggarna och svart klinkers på golvet. Utrustat med WC, handdukstork, duschhörna i glas med regndusch, belyst spegelskåp, handfat med tillhörande kommod och förvaringsskåp.

Plan 2:

Allrum:
Storslaget allrum med vackra takbjälkar, slående takhöjd och öppen spis. Gott om ljusinsläpp från glasdörrar och takfönster. Här finns det plats för en mysig soffgrupp för trevliga höst- och vinterkvällar framför öppen brasa. 

Terrass:
Genom dubbla skjutsdörrar i glas nås lägenhetens terrass med fri sikt över vackra takåsar. Plats för loungegrupp eller annan önskvärd möblering och plantering.

Sovrum:
Rogivande sovrum med synliga bjälkar, snetak och takfönster. På golvet klär vackert trägolv och väggarna är målade i vitt. Smart belysning genom spotlights i taket. Här finns det gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, bokhylla och annan önskvärd möblering.

Område:
Här bor du på ett lugnt och ostört läge men med närhet till restauranger, caféer och småbutiker längs gatan. Runt hörnet från bostaden ligger härliga Vanadislunden för den som söker grönområden samt ligger även både Handels och KTH på en kort promenad bort. Goda kommunikationer finns i form av T-banan från Tekniska Högskolan, Rådmansgatan eller Odenplan samt flera olika busslinjer.

Förening

Brf Ingemar 8 är en äkta förening som bildades 1910 som bostadsförening och ombildades 2003 till bostadsrättsförening. Föreningen äger Kv. Ingemar 8 och består av 39 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
1986 - Elstigar utbytta och taket omlagt.
2004 - Balkonger (ett antal balkonger är byggda senare), bastu, stambyte (partiellt).
2005 - Gården och källaren renoverades i samband med försäljning av vindsutrymmen.
2005/2006 - Ett nytt värmesystem installerades.
2006 - Gårdshusets tak renoverades.
2009 - Renovering av gårdshusets fasad, utbyte av alla dörrar i gårdshuset samt trapphusen målades om.
2010 - Stambyte (partiellt).
2014 - Ommålning taket gathus.
2017 - Nya tvättmaskiner och torkskåp.
2018 - Fönsterrenovering och även samtliga entrédörrar, installation av elektriska dörröppnare.
2019 - Partiellt stambyte av avloppsrör i källaren, omputsning gårdsmurar.
2020 - Sotning.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan, men preliminära årtal är följande
2022 - Ommålning trapphus.
2024 - Ommålning tak gårdshus.
2025 - Omputsning fasad.
Varm- och kallvattenstammarna samt värmestammen ska analyseras och se när eventuellt stambyte/relining kan behövas.

Ekonomi:
Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2020-10-13).
Föreningen har en oexploaterad vind i C-huset samt ett mindre vindsutrymme i A-huset. De har även en hyreslokal i B-husets bottenplan mot gård som skulle kunna göras om till bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Bastu.
Trevlig innergård med cykelställ, utegrill samt två sittgrupper.

TV/Bredband:
Leverantör av fiberbredband är Ownit vilket ingår i avgiften. Fastigheten har för närvarande Comhem som leverantör av kabel-TV vilket ingår i avgiften tom december år 2022 då avtalet löper ut.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande, dock minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta