Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Rosenlundsgatan 18

Södermalm

4 275 000 kr
Utgångspris
2479 kr
Avgift
2
Rum
45
Boa
Budgivning pågår

Budhistorik

  • Bud: 4 300 000 kr
    Tid: 2020-11-30 kl. 18:24
    Av: Budgivare 2
  • Bud: 4 275 000 kr
    Tid: 2020-11-30 kl. 12:47
    Av: Budgivare 1

Välkommen till denna exceptionellt trevliga 2:a med attraktivt läge och söderbalkong högt upp i huset. Här möts man av en eftersträvansvärd, behaglig känsla så snart man kommer in i lägenheten. Lägenheten är smart planerad med rymligt sovrum, modernt badrum och snyggt, välutrustat kök med öppen planlösning mot det rymliga vardagsrummet och den underbara balkongen. En optimal drömtvåa på bra adress i Södermalms hjärta!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
45m2
Avgift:
2479 inkl. Värme, Vatten + 179 kr/mån för bredband, 124 kr/mån för kabel-TV & 340kr/mån för el.
Byggnadsår:
1932
Lägenhetsnummer:
00025
Andelstal, förening:
2.01207 %
Andelstal, ägande:
2.10297 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
350 kr/mån
Hiss
Ja

Interiör

Välkommen till denna exceptionellt trevliga 2:a med attraktivt läge och söderbalkong högt upp i huset. Här möts man av en eftersträvansvärd, behaglig känsla så snart man kommer in i lägenheten. Lägenheten är smart planerad med rymligt sovrum, modernt badrum och snyggt, välutrustat kök med öppen planlösning mot det rymliga vardagsrummet och den underbara balkongen. En optimal drömtvåa på bra adress i Södermalms hjärta!

Hall:
Välkomnande hall med plats för avhängning. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Gott om förvaring i befintliga garderober.

Vardagsrum:
Socialt disponerat vardagsrum med gott om ljusinsläpp i öppen planlösning mot köket. Vacker fiskbensparkett på golvet och vita väggar. Möbleras enkelt med soffgrupp och tillhörande soffbord, tv-möblemang och rymlig matplats.

Balkong:
Genom dubbeldörrar nås lägenhetens svårslagna balkong mot föreningens lugna innergård. Plats för loungegrupp och växtligheter. 

Kök:
Gott om förvaring bakom tidlöst vita luckor ända upp till tak. Bra arbetsytor på bänkskiva i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Spotlights i taket.

Sovrum:
Rogivande sovrum med vita väggar och heltäckningsmatta. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ytterligare förvaringslösningar för den som så önskar. Gott om ljusinsläpp genom fönster mot föreningens innergård. Sovrummet nås från hallen och vardagsrummet.

Badrum:
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och mörkt klinkers med golvvärme. Utrustat med vägghängd WC, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna i glas och tvättmaskin. Avlastningsytor på skivor av carraramarmor.

Område:
Här bor du mitt på pulserande Söder med stort serviceutbud och samtidigt nära till lummiga grönområden och vatten. I närområdet finns flertalet populära restauranger med mat från världens alla hörn, ekologiska caféer och barer! På Mariatorget kan du handla blommor och frukt eller gå på folkoperan och se teater! Flertalet grönområden nås på promenadavstånd, därvid Skinnarviksberget med spektakulär utsikt, Tantolunden med grönområden, promenadstråk och badmöjligheter, joggingspår längt Söder Mälarstrand och Högalidsparken med ståtliga Högalidskyrkan. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget och flertalet busslinjer. 

Förening

Brf Diligensen 7 är en äkta förening som bildades 2006. Föreningen äger Kv. Diligensen 7 och består av 43 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
2007-2008 - Installation av fastighets-LAN och bredbandstelefoni, entrén renoverades, OVK, byggnation av nya vindsförråd, totalrenovering av flertalet lägenheter, nybygge balkonger för lägenheter mot gården, stambyte, byte av elstigar, ny central elmätare, nytt fjärrvärmesystem, renovering av tvättstuga, källare och trapphus.
2010 - Byggnation av tre nya vindslägenheter, ny hiss (förlängd till plan 6), dränering gårdsfasad.
2014 - Stamspolning, elslingor monterades i alla dagvattenrör, förbättring av fasad mot gatorna.
2015 - Fönsterrenovering av samtliga fönster inkl. trapphus.
2019 - Service av tvättmaskiner, målning av trapphuset.
2020 - Byte av dörr till soprum, renovering entré.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Det finns även cykel/barnvagnsförvaring i källaren samt på innergården som är vacker och lummig med grillmöjligheter och utemöbler.

TV/Bredband:
Föreningen är ansluten till bredband och TV via Ownit.

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering råder i området.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
En överlåtelseavgift tas ut om 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Karta