fbpx

Vasastan / Birkastan

Rörstrandsgatan 58

Visa planlösning Visa alla bilder
Kök
Vardagsrum
Utsikt
Balkong
Pardörrar mot balkong
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 94m2
Anmäl intresse
Jim Ribe
Ansvarig Mäklare
Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Fri utsikt, balkong i söderläge och fyra fungerande kakelugnar - Välkommen till denna sekelskifteslägenhet med en mycket bra och genomgående planlösning. Solig balkong i söderläge och fantastisk fri utsikt över Karlbergs slott, Karlbergs slottspark och Karlbergskanalen. Bevarade tidstypiska detaljer såsom fyra stycken fungerande kakelugnar, högt i tak med stuckatur, fina genomgående trägolv i originalutförande samt vackra snickerier och dörrar i original. Stora fönster med underbart ljusinsläpp. Helkaklat badrum med tvättpelare. Rymlig hiss vid entrén som nås utan trappor. Mycket välskött förening med bra ekonomi och låg belåning.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
94 KVM
Avgift:
3947 kr/mån inkl. Värme, VA & Kabel-TV (basutbud)
Byggnadsår:
1906
Lägenhetsnummer:
54
Andelstal, förening:
3.276%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
568 /mån
Våningsplan:
5 av 6
Hiss:
Ja

Interiör

Fri utsikt,balkong i söderläge och fyra fungerande kakelugnar - Välkommen till denna sekelskifteslägenhet med en mycket bra och genomgående planlösning. Solig balkong i söderläge och fantastisk fri utsikt över Karlbergs slott, Karlbergs slottspark och Karlbergskanalen. Bevarade tidstypiska detaljer såsom fyra stycken fungerande kakelugnar, högt i tak med stuckatur, fina genomgående trägolv i originalutförande, samt vackra snickerier och dörrar i orginal. Stora fönster med underbart ljusinsläpp. Helkaklat badrum med tvättpelare. Rymlig hiss vid entrén som nås utan trappor. Mycket välskött förening med bra ekonomi och låg belåning.

Hall

Välkomnande hall med plats för förvaring av skor och ytterkläder. Här finns ett välbevarat serveringsskåp i original och rakt fram, mellan vardagsrummet och sovrum 2, finns en rymlig klädkammare med loft. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger varsamt behandlade plankgolv av gran i originalutförande.

Kök

Modernt, ljust och hemtrevligt kök med mycket bra förvaring. I köket ryms ett stort matbord som är perfekt för trevliga middagsbjudningar. Klassiskt utförande med vitmålade skåpsluckor, stänkskydd i vitt kakel och bänkskiva i marmor. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, ugn och överhängande fläkt i rostfritt stål samt integrerad diskmaskin. Väggarna är målade i vitt, på golvet löper plankgolv och i kökets ena hörn står en vacker kakelugn. 

Vardagsrum

Ljust, stort och luftigt vardagsrum med en vacker kakelugn som ger rummet extra karaktär. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger plankgolv i originalutförande. Vardagsrummet möbleras enkelt med soffgrupp, soffbord och tv-möbel. Även annan önskvärd möblering ryms. Underbart ljusinsläpp genom ett stort fönster och pardörrar ut mot balkongen i söderläge. 

Sovrum 1

Lägenhetens master bedroom är ljust och rymligt och de platsbyggda garderoberna erbjuder gott om förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger plankgolv i originalutförande. Sovrummet möbleras enkelt med dubbelsäng och annan önskvärd möblering. Även i det här rummet finns en kakelugn som ger extra hemtrevnad. 

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum är även det väl tilltaget med mycket bra förvaring genom de platsbyggda garderoberna. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger plankgolv i originalutförande. Rummet kan möbleras med säng, nattygsbord och skrivbord eller annan möblering om så önskas. Här återfinns den fjärde kakelugnen.

Badrum

Ett mycket trivsamt badrum med ett stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och trevlig utsikt över takåsarna. Rummet är helkaklat med väggar i vitt och golv i sobert grå. Badrummet är utrustat med WC, handfat på marmorskiva, stor infälld spegel, badrumsskåp, dusch bakom glasväggar, tvättpelare och handduksvärmare.

Gäst-WC

Lägenhetens gästtoalett har klinkergolv i sobert grå samt vitmålade väggar och är utrustad med handfat, överhängande spegel och WC-stol.

Klädkammare

Rymlig klädkammare som ger ovanligt bra förvaringsutrymme. Den väl tilltagna takhöjden möjliggör ett loft med extra utrymme för förvaring samt hängningsanordning för långa klädesplagg och säsongskläder.

Område

Här bor du på perfekt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service inom närmsta räckhåll. Stockholms glasshus, Non Solo Bar, Mellqvist kaffebar, Burgers & Beers, Raw och Shanti är några av Birkastans höjdare och ligger bara en minuts promenad bort. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte heller långt borta. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken. Här har du även goda kommunikationer nära med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47) samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Förening

Brf Kadetten 25 är en äkta förening som bildades 1975. Föreningens fastighet ligger i hörnet av Tomtebogatan och Rörstrandsgatan och består av 35 lägenheter samt sex uthyrda lokaler. De tre uppgångarna har adresserna Tomtebogatan 50, Rörstrandsgatan 58 och 60.
Föreningen äger marken. 
Föreningens ekonomi är god.

Genomföda renoveringar

1979-1980 - Totalrenovering 
1979-1980 - El-stigar 
1979-1980 - Stambyte
1990 - Nytt tak
2014 - Nytt gårdsbjälkslag

Kommande renoveringar

Föreningen planerar inga större renoveringar.

Gemensamma utrymmen

Bastu, cykelrum & tvättstuga. 

Ekonomi

Föreningen planerar inga avgiftsförändringar. 

Kabel-TV & Bredband

Föreningen har ComHem som leverantör, basutbud för kabel-TV ingår i avgiften. Det finns även öppet fibernät där medlemmar som så önskar själva kan välja operatör.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person. 

Karta