fbpx

Birkastan

Rörstrandsgatan 4, 5 tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Antal rum: 4 rum och kök
Storlek: 105m2
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Sensationellt och makalöst välplanerad sekelskiftesfyra på bästa adress. Högt belägen i huset med vackert burspråk, genomgående läge med balkong som bjuder på vidsträckt utsikt över takåsarna. Sekelskiftescharmen gör sig påmind i form av vackra listverk, spegeldörrar, högresta fönster och generös takhöjd. Ett hem med inbjudande sällskapsytor i fil såväl som tre sovrum mot lugn gård. Påkostad renovering där det praktiska möter det smakfulla på bästa vis. Ett ståtligt hem att träda in i! Enastående förening med oerhört låg belåning och månadsavgift.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
105 KVM
Avgift:
1361 kr/mån inkl. Värme, Vatten & Bredband
Byggnadsår:
1913
Lägenhetsnummer:
00014
Andelstal, förening:
6.48150%
Andelstal, ägande:
6.38%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag & Mekanisk
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Våningsplan:
5 tr
Hiss:
Ja

Interiör

Sensationellt sekelskifte och makalöst välplanerad fyra på bästa adress. Högt belägen i huset med vackert burspråk, genomgående läge med balkong som bjuder på vidsträckt utsikt över takåsarna. Ett hem med inbjudande sällskapsytor i fil såväl som tre sovrum mot lugn gård. Enastående förening med oerhört låg belåning och månadsavgift.

Hall

Rymlig och inbjudande hall som förser ett fint ljus genom bostaden. Väl tilltagna ytor för såväl förvaring och möblemang. Hallen binder samman bostadens sociala sällskapsdelar med sovrummen som ligger i fil mot gård. Vacker parkett i fiskbensmönster klär golven och väggarna är målade i en sober kulör.

Vardagsrum

Enastående ljus från ljuvligt burspråk välkomnar dig in till de trivsamma sällskapsytorna med plats för soffa med tillhörande möblemang. Elegant platsbyggd bokhylla utgör utmärkt förvaring samt plattform för vackra stilleben. Den fina

parketten i fiskbensmönster löper tröskelfritt in i köket.

Kök

I fil med vardagsrummet nås det smakfulla köket med utrymme för gedigen matgrupp. Köksluckorna är målade i en sober grön kulör bryter snyggt mot Carrara marmor som utgör arbetsyta. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. 

Sovrum 1

Slående vy över takåsar och utgång till balkong. Här får ni plats med en dubbelsäng och finner förvaring i platsbyggda garderober. Brädgolv i fint skick klär golvet och väggarna är målade i en ljus och sober kulör. Balkongen ligger högst upp utan någon ovan och har fri sikt över innergårdar och takåsar. Rymlig med plats för loungegrupp.

Sovrum 2

Ett perfekt barnrum eller arbetsrum som är 2 meter i bredd. Även här en vacker utsikt över takåsar. Här får ni plats med säng och arbetsbord. Förvaringen finner ni i form av platsbyggda garderober.

Sovrum 3

Väl tilltaget med plats för säng och skrivbord. Platsbyggda garderober till förvaring.

Badrum

Lyxigt och tidlöst inrett där golvet kläs av Carrara marmor i hexagonmönster med underliggande golvvärme och väggar klädda i vitt kakel. Badrummet är inrett med platsbyggt badkar, vägghängd WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt tvättpelare. 

Förråd

Direkt utanför bostaden finns ett mindre förråd som med fördel kan nyttjas som skoförvaring. Till bostaden hör ett förråd placerat på gården.

Område

Fastigheten ligger i hjärtat av Birkastan, två minuters gångväg från S:t Eriksplan. Här bor du med stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer kring Rörstrandsgatan samtidigt som det är nära till härliga grönområden som erbjuder en avkopplande miljö. Vasaparken ligger fem minuters gångväg bort. Här finns möjlighet att spela minigolf och fotboll eller besöka lekparken. Under vintern nyttjas fotbollsplanen som skridskobana. Ett stenkast bort finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott samt Hagaparken. Här erbjuds även närhet till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). I direkt närhet finns även Odenplan med goda kommunikationer i form av pendeltåg samt bussar.

Förening

Brf Björken är en äkta förening som bildades 1920. Föreningen äger Kv. Gjutaren 26 och består av 18 lägenheter med bostadsrätt och fem lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1990 - Installation av fjärrvärme.
2006 - Omputsning av gårdsfasad, omläggning av tak, nya balkonger.
2007 - Fönstermålning mot gatan.
2009 - Stambyte, elstambyte, trapphusrenovering.
2011 - Nya balkonger, elvärmekabel i hängrör och stuprör.
2012 - Fönstermålning mot gården.
2013 - Installation av automatiska dörröppnare, ommålning entréhall.
2016 - Installation bredband, installation säkerhetsdörrar.
2018 - Renovering innergård, hiss, källare, ombyggnad från råvind till lägenhet som färdigställdes 2019.
2019 - Takplåtsrenovering, byte av hisskorg och hissdörr på entréplan, renovering WC i trapphus.

Planerade renoveringar

2021 - Byte av undercentral.

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-03-18).

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga.
Cykelrum.
Innergård.

TV/Bredband

Föreningen har avtal för TV med SAPPA där basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Stockholms Stadsnät. Föreningen har även bredband via ComHem som är uppsagt och löper ut 2021-09-01.

Parkering

Föreningen disponerar inga garage- eller parkeringsplatser. Boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantsättning.

Karta