Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Louise Lindbäck

Biträdande Mäklare

Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Regeringsgatan 85B, 2tr

Norrmalm / Östermalm

2421 kr
Avgift
2.5
Rum
80
Boa

MÖJLIG 3,5 RUM OCH KÖK! Belägen i vacker fastighet anno 1929 finner du denna genomgående bostad med stora spröjsade fönsterpartier med spanjoletter, generös takhöjd, vackra golv och stor balkong i västläge mot innergård! Många vackra detaljer så som glasade pardörrar, serveringsskåp, fungerande öppen spis och speglade originaldörrar med tidstypiska beslag ger stor charm. Väl tilltagna rum och stora sällskapsytor skapar ett socialt boende med plats för många vänner. Praktiskt boende med tvättmaskin, fullt utrustat kök, gott om förvaring och hiss! Förening med god ekonomi som äger marken. Varmt välkommen på visning! Lägenheten kan med enkla medel återställas till 3,5 rum och kök.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
80m2
Avgift:
2421 inkl. Värme & Vatten
Byggnadsår:
1929
Lägenhetsnummer:
00014
Andelstal, förening:
2.23062 %
Andelstal, ägande:
2.23 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
650 kr/mån
Våningsplan:
2
Hiss
Ja

Interiör

Belägen i vacker fastighet anno 1929 finner du denna genomgående bostad med stora spröjsade fönsterpartier med spanjoletter, generös takhöjd, vackra golv och stor balkong i västläge mot innergård! Många vackra detaljer så som glasade pardörrar, serveringsskåp, fungerande öppen spis och speglade originaldörrar med tidstypiska beslag ger stor charm. Väl tilltagna rum och stora sällskapsytor skapar ett socialt boende med plats för många vänner. Praktiskt boende med tvättmaskin, fullt utrustat kök, gott om förvaring och hiss! Förening med god ekonomi som äger marken. Varmt välkommen på visning! Lägenheten kan med enkla medel återställas till 3,5 rum och kök. 

Hall
Välkomnande hall med väggar klädda i pärlspont och lägenhetens härliga bibliotek i blickfånget. Här finns gott om plats att ställa skor samt att hänga kläder på platsbyggd hatthylla. 

WC
Från hallen nås den charmiga gäst-wcn med tapetserade väggar och klinkergolv i beige ton. Wc:n är utrustat med öppna hyllplan, spegel, vägghängd belysning och handfat med kaklat stänkskydd i en dovt blå ton. 

Kök
Väl tilltaget och charmigt kök med gott om förvaring i köksskåp med luckor i speglade nischer samt vitrin och goda arbetsytor på bänkskiva i mörkt trä med kaklat stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn och kyl/frys. Ett stort fönsterparti med tidstypisk spröjs och spanjoletter fyller rummet med naturligt ljus. Genom pardörrar med stora glaspartier nås den härliga balkongen i soligt västläge. Invid balkongöppningen finns gott om plats för ett stort matsalsmöblemang för flertalet gäster. Köket har tidigare bestått av två rum och kan med enkla medel delas av för att återgå till originaldisponeringen som 3,5 rum och kök. I anslutning till köket finns en serveringsgång med skafferi, serveringsskåp och stor klädkammare bakom originaldörr. 

Sovrum
Väl tilltaget sovrum med stort fönsterparti mot förenings lummiga innergård. Här finns gott om förvaring i fyra garderober med varmvita luckor och i klädkammare bakom originaldörr med tidstypiskt nyckelbeslag. Här finns gott om plats att ställa dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ytterligare förvaringsmöblemang om så önskas. Väggarna är målade i en sobert blå ton och på golvet ligger samma vackra furutiljor som i köket. 

Bibliotek 
Lägenhetens mittpunkt utgörs av det härliga biblioteket med fungerande öppenspis i vackert blågrön färgsättning. Här möbleras idag med läshörna men kan även andra inredningsalternativ är möjliga. I rummet finns den vackra taklist som återfinnes i flera rum och Vacker taklist och på golvet ligger ståtlig fiskbensparkett. 

Vardagsrum
Härliga sällskapsytor skapas i det socialt disponerade vardagsrummet, beläget i anslutning till biblioteket. Här finns gott om plats att placera soffgrupp, tv-möblemang och arbetshörna. De vackra pardörrarna mellan rummen och den generösa takhöjden tillåter vackert ljusinsläpp från det spröjsade fönsterpartiet. 

Duschrum
Från biblioteket nås det väl tilltagna duschrummet med vitkalkade väggar och klinkergolv i beige ton. Duschrummet är utrustat med handfat, spegelskåp, handdukstork, dusch med vikväggar och tvättmaskin för optimal komfort. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Stringhyllan i vardagsrummet ingår ej. 

Område
Bostaden är lugnt belägen i perfekt avvägning mellan Vasastan, City och Östermalm med närhet till all tänkbar bekvämlighet. Inte långt från bostaden breder lummiga Johanneslunden ut sig med S:t Johannes kyrka som högsta punkt. Även Tegnérlunden, Observatiorielunden och Humlegården nås på kort gångavstånd. Du tar dig smidigt ner på Birger Jarlsgatan i riktning mot Stureplan med nattliv, shopping och anrika restauranger. I närområdet finns härliga caféer, populära barer, hälsosamma lunchställen och välrenommerade restauranger med mat från världens alla hörn. Tunnelbanans gröna linje från Hötorget är belägen några minuters promenad från bostaden och röd linje från Östermalmstorg vid Stureplan.

Förening

Brf Torkan 20 är en äkta förening som bildades 2000. Föreningen äger Kv. Torkan 20 och består av 43 lägenheter med bostadsrätt, tre lägenheter och sex lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
2003 – Stambyte, byte av elstigar med trefas, bullerisolering, tävling och bullermätning av fönster.
2006 – Tak och stuprännor byttes, byggnation av vindsvåningar, hissrenovering, tvättstuga byggdes i källaren, balkonger och franska balkonger byggdes.
2009 – Trapphusrenovering.
2011 – Fönsterrenovering.
2015 – Garage och garageport renoverades.
2020 – Fasadrenovering, värmesystemet har setts över.

Planerade renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade inom de närmaste åren.

Ekonomi:
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-02-23).
Föreningen har sagt upp en lokalhyresgäst och planerar att göra om den till en hyreslägenhet.
Föreningen planerar att sälja hyreslägenheter för att amortera ner sina lån.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga.
Uteplats.

TV/Bredband:
Kabel-TV via ComHem och Telia.
Bredband via Telia.

Parkering:
Föreningen har sex garageplatser som kan hyras för en kostnad på 3 650 kr + moms. För närvarande är det kö till samtliga platser.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande mellan föräldrar och barn.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta