Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Regeringsgatan 70C

Norrmalm / Östermalm

3272 kr
Avgift
3
Rum
70
Boa

Varm välkommen på visning av denna ytterst välplanerade trerummare med härliga sällskapsytor och generösa sovrum. Stor inglasad balkong, gott om förvaring och väl tilltaget badrum ger ett praktiskt boende på populära Norrmalm, i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan. Stilrena materialval som vita plankgolv och glasad industrivägg i kombination med tidlösa attribut som burspråk och stora fönster ger ett trivsamt boende i förening med god ekonomi.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
70m2
Avgift:
3272 inkl. Värme, VA, TV, Bredband, IP-telefoni & bostadsrättstillägg
Byggnadsår:
1982
Lägenhetsnummer:
50
Andelstal, förening:
0.771 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
FTX-system
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Ja

Interiör

Varm välkommen på visning av denna ytterst välplanerade trerummare med härliga sällskapsytor och generösa sovrum. Stor inglasad balkong, gott om förvaring och väl tilltaget badrum ger ett praktiskt boende på populära Norrmalm, i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan. Stilrena materialval som vita plankgolv och glasad industrivägg i kombination med tidlösa attribut som burspråk och stora fönster ger ett trivsamt boende i förening med god ekonomi. 

Hall:
Välkomnande hall med möjligheter att hänga kläder samt att ställa skor på slitstarkt klinker i mörk ton. Vita väggar och en mörk fondvägg som ger karaktär. 

Balkong:
Från hallen nås den inglasade balkongen med utsikt över den lummiga förskolan med lekplats. På den trädäckade balkongen finns gott om plats att placera möbler och planteringar. Infravärme gör att utrymmet kan nyttjas året om. 

Kök:
Stort och luftigt kök med med stora fönsterpartier i burspråk. Gott om förvaring i köksskåp bakom vita luckor och arbetsytor på bänkskiva i trä med rostfri ho och diskbänk samt kaklat stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, häll, ugn, diskmaskin, integrerad mikrovågsugn samt integrerad kaffemaskin. Här finns gott om plats att placera ett stort matsalsmöblemang för flertalet gäster. 

Vardagsrum:
Socialt disponerat vardagsrum med mörka väggar och samma vita plankgolv som genomgående löper genom bostaden. Vardagsrummet möbleras enkelt med soffa, tv-möblemang och kontorshörna om så önskas. 

Sovrum:
Genom spröjsad dörr från vardagsrummet nås ett väl tilltaget sovrum beläget mot den inglasade balkongen. Här finns gott om plats att placera stor säng med tillhörande nattduksbord. Förvaring erbjuds i en stor garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum:
En glasad industrivägg skiljer lägenhetens andra sovrum från vardagsrummet på ett stilrent sätt. Det yteffektiva sovrummet med ett stort fönsterparti rymmer stor säng och gott om förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar.

Badrum:
Väl tilltaget badrum med kaklade väggar och klinkergolv i sober färgsättning. Badrummet är utrustat med handfatskommod, spegelskåp, WC, handdukstork, badkar med regndusch och vikvägg i glas samt tvättpelare för optimal komfort.  

Område:
Bostaden är lugnt belägen i perfekt avvägning mellan Vasastan, City och Östermalm med närhet till all tänkbar bekvämlighet. Inte långt från bostaden breder lummiga Johanneslunden ut sig med S:t Johannes kyrka som högsta punkt. Även Tegnérlunden, Observatiorielunden och Humlegården nås på kort gångavstånd. Du tar dig smidigt ner på Birger Jarlsgatan i riktning mot Stureplan med nattliv, shopping och anrika restauranger. I närområdet finns härliga caféer, populära barer, hälsosamma lunchställen och välrenommerade restauranger med mat från världens alla hörn. Tunnelbanans gröna linje från Hötorget är belägen några minuters promenad från bostaden och röd linje från Östermalmstorg vid Stureplan.

Förening

Brf Österbotten 32 är en äkta bostadsrättsförening som består av 115 lägenheter med bostadsrätt och fyra lägenheter med hyresrätt samt tre kommersiella lokaler. En fjärde lokal är under renovering för att kunna hyras ut. Föreningen bildades år 2009 och marken innehas med tomträtt.

Genomförda renoveringar:
2010/2012 - Takrenovering samt anläggning av sedumgrästak på förskolans lågtak.
2011 - Undercentral till fjärrvärme.
2012 - Uppfräschning av innergården med fler och nya planteringar.
2016 - Renovering av ventilationsanläggning, installation av säkerhetsdörrar och spolning av köks- och badrumsstammar., ventilationsaggregaten byttes.
2017 - Ombyggnad av balkonger/terrasser.
2018 - Installation av solcellsanläggning.
2019 - Hissbyte, ombyggnad av innergård samt trapphusrenovering.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att upplåta sex nyproducerade lägenheter med bostadsrätt under 2020.

Ekonomi:
Föreningen meddelade tidigare att avgifterna skulle sänkas under 2020. Detta är nu satt på "paus" med tanke rådande situation gällande Covid-19.

Gemensamma utrymmen:
Lummig innergård med möblemang och lekplats. I föreningen ingår två tvättstugor som ligger mittemot B-porten och D-porten. De är utrustade med tvättmaskiner, mangel, torktumlare och torkskåp. Två gästlägenheter, en om 1rok och en om 3rok. Föreningslokal. Relaxrum med bastu i B-porten.

TV/Bredband:
Triple Play (bredband 1 Gbit/s, TV, och IP-telefoni) från Ownit ingår i avgiften. Kabel-TV från ComHem finns i fastigheten.

Parkering:
I huset, med ingång från David Bagares gata, nås ett parkeringshus där föreningen medlemmar har förtur till 15 platser. Att hyra en plats kostar 2 875 kr/mån och kön är relativt lång. Utöver detta erbjuds i parkeringshuset timparkering alternativt natt- och helgplatser till en kostnad om 1 125 kr/mån. Kontrollerat 2020-05-05 med Stockholm Parkering.

Övrigt:
Medlem skall vara mantalsskriven och permanent bosatt i sin lägenhet.
Föreningen godkänner delat ägande mellan make, maka eller sambo.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningsinformation kontrollerad 2020-05-07.

Karta