Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 31 maj
    11:30 - 12:15
  • 01 juni
    18:00 - 18:30

Regeringsgatan 70A, 5tr

Norrmalm / Östermalm

4 995 000 kr
utgångspris
3068 kr
Avgift
2
Rum
65
Boa

Belägen högt upp i huset finner du denna generösa tvårummare med härliga sällskapsytor och genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Härlig balkong med milsvid utsikt och väl tilltagna fönster ger ett ljust och luftigt boende på populärt läge! Genomgående ljus färgpalett och ekparkett. Stort kök med generösa arbetsytor och köksö, gott om förvaring i flertalet skjutgarderober och badrum med tvättpelare! Ljussystem i hela lägenheten styrbart via Philips Hue. Förening med god ekonomi och engagerad styrelse. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
65m2
Avgift:
3068 inkl. Värme, VA, TV, Bredband, IP-telefoni & bredbandstillägg
Byggnadsår:
1982
Lägenhetsnummer:
26/A1505
Andelstal, förening:
0.723 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
FTX-system
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
452 kr/mån
Våningsplan:
5
Hiss
Ja

Interiör

Belägen högt upp i huset finner du denna generösa tvårummare med härliga sällskapsytor och genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Härlig balkong med milsvid utsikt och väl tilltagna fönster ger ett ljust och luftigt boende på populärt läge! Genomgående ljus färgpalett och ekparkett. Stort kök med generösa arbetsytor och köksö, gott om förvaring i flertalet skjutgarderober och badrum med tvättpelare! Ljussystem i hela lägenheten styrbart via Philips HueFörening med god ekonomi och engagerad styrelse. Varmt välkommen på visning!

Hall:
Genom säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen med kökets stora fönsterparti i blickfånget. Goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob med skjutdörrar i spegel. Från hallen nås samtliga av lägenhetens ytor.

Kök:
Väl tilltaget och socialt kök med goda arbetsytor på mörk bänkskiva och förvaring i köksskåp med vita luckor. Överlimmad diskho med stilren blandare och stänkskydd i svart kakel. Härliga sällskapsytor vid köksön med bänkskiva i svart granit och naturlig plats för ett stort matsalsbord invid burspråket med utsikt mot Kungstornen. Den maskinella utrustningen består av separat kyl och frys, mikro, induktionshäll, ugn, fläkt samt en integrerad diskmaskin.

Vardagsrum:
Lägenhetens hjärta utgörs av det socialt disponerade vardagsrummet med stora fönsterpartier som fyller rummet med naturligt ljus. Här finns plats för soffa, tv-möblemang, arbetshörna och bokhylla.

Sovrum:
I tyst gårdsläge ligger det väl tilltagna sovrummet med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Hel garderobsvägg med skjutdörrar ger optimal förvaring. 

Balkong:
Invid lägenhetens entre finns en loftgång mot innergården som delas med den yttre grannen. Här disponerar de båda medlemmarna varsin del av loftgångens balkonger som ger en fantastisk fin utsikt över innergårdens grönskande takkrona och milsvid stadsvy.

Badrum:
Stilrent badrum i sober färgsättning med stora kakelplattor på väggarna och klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med vägg i glas och tvättpelare för optimal komfort.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett stort källarförråd. I lägenheten finns ljusstyrning via dimmer installerat för alla taklampor som gör det möjligt att styra dem via app och smarta assistenter (Philips Hue-systemet). Alla lampor kan också tändas, släckas och dimmas via lampknapparna på väggarna.

Område:
Bostaden är lugnt belägen i perfekt avvägning mellan Vasastan, City och Östermalm med närhet till all tänkbar bekvämlighet. Inte långt från bostaden breder lummiga Johanneslunden ut sig med S:t Johannes kyrka som högsta punkt. Även Tegnérlunden, Observatiorielunden och Humlegården nås på kort gångavstånd. Du tar dig smidigt ner på Birger Jarlsgatan i riktning mot Stureplan med nattliv, shopping och anrika restauranger. I närområdet finns härliga caféer, populära barer, hälsosamma lunchställen och välrenommerade restauranger med mat från världens alla hörn. Tunnelbanans gröna linje från Hötorget är belägen några minuters promenad från bostaden och röd linje från Östermalmstorg vid Stureplan.

Förening

Brf Österbotten 32 är en äkta bostadsrättsförening som består av 115 lägenheter med bostadsrätt och fyra lägenheter med hyresrätt samt tre kommersiella lokaler. En fjärde lokal är under renovering för att kunna hyras ut. Föreningen bildades år 2009 och marken innehas med tomträtt.

Genomförda renoveringar:
2010/2012 - Takrenovering samt anläggning av sedumgrästak på förskolans lågtak.
2011 - Undercentral till fjärrvärme.
2012 - Uppfräschning av innergården med fler och nya planteringar.
2016 - Renovering av ventilationsanläggning, installation av säkerhetsdörrar och spolning av köks- och badrumsstammar., ventilationsaggregaten byttes.
2017 - Ombyggnad av balkonger/terrasser.
2018 - Installation av solcellsanläggning.
2019 - Hissbyte, ombyggnad av innergård samt trapphusrenovering.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att upplåta sex nyproducerade lägenheter med bostadsrätt under 2020.

Ekonomi:
Föreningen meddelade tidigare att avgifterna skulle sänkas under 2020. Detta är nu satt på "paus" med tanke rådande situation gällande Covid-19. 

Gemensamma utrymmen:
Lummig innergård med möblemang och lekplats. I föreningen ingår två tvättstugor som ligger mittemot B-porten och D-porten. De är utrustade med tvättmaskiner, mangel, torktumlare och torkskåp. Två gästlägenheter, en om 1rok och en om 3rok. Föreningslokal. Relaxrum med bastu i B-porten.

TV/Bredband:
Triple Play (bredband 1 Gbit/s, TV, och IP-telefoni) från Ownit ingår i avgiften. Kabel-TV från ComHem finns i fastigheten.

Parkering:
I huset, med ingång från David Bagares gata, nås ett parkeringshus där föreningen medlemmar har förtur till 15 platser. Att hyra en plats kostar 2 875 kr/mån och kön är relativt lång. Utöver detta erbjuds i parkeringshuset timparkering alternativt natt- och helgplatser till en kostnad om 1 125 kr/mån. Kontrollerat 2020-05-05 med Stockholm Parkering.

Övrigt:
Medlem skall vara mantalsskriven och permanent bosatt i sin lägenhet.
Föreningen godkänner delat ägande mellan make, maka eller sambo.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningsinformation kontrollerad 2020-05-07.

Karta