fbpx

Vasastan

Rådmansgatan 75, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
accepterat pris: 9 500 000 kr
Avgift: 4 058 kr
Antal rum: 4 rum och kök
Storlek: 95m2
Visningar: måndag 3/10, 18.00 – 18.30
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Niklas Söderström
Assistent
Niklas Söderström
Fastighetsmäklarassistent

Accepterat pris. GARAGE I HUSET! RYMLIG HISS! Perfekt boende för barnfamiljer med flertalet förskolor i närområdet. Välplanerat hem med stora sällskapsytor och tre sovrum i fil mot tyst innergård. Genomgående planlösning med stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett ljust och luftigt hem med plats för den stora familjen. Praktiskt boende med gott om förvaring, två helkaklade badrum och stor hiss. Socialt disponerat hem med kök och vardagsrum i öppen planlösning och fransk balkong. Här bor du i förening med god ekonomi och garage med lediga platser!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
95 KVM
Avgift:
4058 kr/mån inkl. Värme & VA (+141 kr för bredband)
Byggnadsår:
1971
Lägenhetsnummer:
00011
Andelstal, förening:
2.57306%
Andelstal, ägande:
2.62765%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
F
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
649 kr/mån
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

GARAGE I HUSET! RYMLIG HISS! Perfekt boende för barnfamiljer med flertalet förskolor i närområdet. Välplanerat hem med stora sällskapsytor och tre sovrum i fil mot tyst innergård. Genomgående planlösning med stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett ljust och luftigt hem med plats för den stora familjen. Praktiskt boende med gott om förvaring, två helkaklade badrum och stor hiss. Socialt disponerat hem med kök och vardagsrum i öppen planlösning och fransk balkong. Här bor du i förening med god ekonomi och garage med lediga platser!

Hall

Välkomnande hall med gott om plats att ställa skor och hänga ytterkläder på hatthylla. 

Kök

Väl tilltaget kök med goda arbetsytor på bänkskiva i svart granit med kaklat stänkskydd och gott om förvaring i köksskåp med luckor i trä. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, skafferi, integrerad mikro och fullstor kyl och frys. Ett matsalsmöblemang får plats invid det stora fönsterpartiet. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med delvis öppen planlösning mot köket. Här finns gott om plats att placera soffa, tv-möblemang och matsalsbord om så önskas. 

Badrum

Från hallen nås ett av bostadens stilrena badrum utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegel, regndusch med vik-väggar och badrumsskåp. Väggarna är klädda i stora vita kakelplattor och på golvet ligger grått klinker med golvvärme. 

Sovrum

Väl tilltaget sovrum mot tyst innergård med ljust grå ytskikt. Här finns plats att placera stor säng med tillhörande nattduksbord och även kontorsmöblemang. I anslutning till alla sovrummen finns en stor garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum

Mindre sovrum med vita väggar och en fondvägg i den klassiska tapeten Elefant från Svensk Tenn och på golvet ligger samma ljust behandlade stavparkett som genomgående löper genom hela bostaden. Här placeras säng och ytterligare förvaring om så önskas. 

Master bedroom

Ljust och luftigt sovrum med generöst ljusinsläpp genom ett tvådelat fönsterparti. Här placeras ledigt dubbelsäng med nattduksbord och förvaringslösningar. 

Badrum

Stort badrum med kombinerat tvättmaskin/torktumlare, regndusch med vikväggar i glas, spegelskåp, handfat med kommod och vägghängd wc. Kakel och klinker i samma utförande som i det andra badrummet och även här finns golvvärme och spotlights. 

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd med hiss hela vägen upp. 

Område

Alldeles intill Tegnérlunden ligger omåttligt populära Rådmansgatan. Kvarteret karaktäriseras av sina välkända restauranger och välbesökta antikaffärer. Ett boende med största närhet till utmärkta kommunikationer genom tunnelbanans gröna linje liksom citybanan och flertalet busslinjer från Odenplan som smidigt tar dig till stadens alla hörn. Området kantas av gemytliga bagerier, omtyckta caféer och välrenommerade restauranger samt två systembolag och välsorterade matvarubutiker så som Wasahallen och ICA Sabbatsberg. Stadsdelens grönskande oaser Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden ligger i direkt närhet och på bekvämt promenadavstånd finns löpspår och möjlighet till bad i lummiga Hagaparken. 

Förening

Brf Mjölnaren är en äkta förening som bildades 1970 och äger fastigheten med tillhörande mark. Föreningen upplåter 52 stycken lägenheter med bostadsrätt samt två stycken bostadsrättslokaler. Föreningen har även ett garage i huset med 19 garageplatser, dit hissen går hela vägen. 

Genomförda renoveringar

2005 - Målning av fönster, renovering av fasad.
2008 - Byte av tvättmaskiner och torktumlare i gemensam tvättstuga.
2009 - Takrenovering.
2010 - Optimering av undercentral.
2011 - Byte av fläktmotorer och styrning av ventilation.
2014 - Byte av horisontella stammar i bottenplan. Optimering av ventilationssystem.
2015 - Nytt torkskåp.
2017 - Byte av fläkt från frånluftsventilationen.
2019 - Ny undercentral. 
2020 - Nya LED-armaturer i korridorerna.
2021 - Stambyte. Byte av elstigare. Ventilation.

Planerade renoveringar

Enligt åtgärdsplan ligger byte av hiss, byte av takplåt och byte av putsfasad som kommande renoveringar. Beslut är ej fattade i styrelsen på projektstart. 

Ekonomi

Föreningen höjde avgiften med 2% i januari 2022 för att möta förväntat genomsnittlig inflation i samhället. 
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget men föreningen har som avsikt att fortsatt genomföra höjningar för att möta inflationen vid början av varje nytt år. 

Gemensamma utrymmen

Takterrass. Tvättstuga. Grovsoprum. Cykelrum/Barnvagnsrum.

TV/Bredband

Huset är anslutet till KabelTV via Tele2 med ett gruppavtal som innefattar DigitalTV HD bas samt bredband 250/50 för en totalkostnad på 141kr/mån.

Garage

Föreningen har ett garage i huset med 19 platser. 
Kö tillämpas. Boende i föreningen har förtur. 
Månadskostnad för garage ca 1700kr.

Övrigt

Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. 
Föreningen accepterar delat ägande tillsammans med släkting. 
Överlåtelseavgift betalas av köpare. 
Informationen är kontrollerad med styrelsen 2022-09-12.

Karta