Östermalm

Rådmansgatan 11, 5tr

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 1 rum och kök
Storlek: 28m2
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Högst upp med magnifik utsikt och en ljuvlig kungsbalkong! Mycket attraktivt läge där ni kan njuta av den soliga balkongen och slås av den pampiga utsikten över Engelbrektskyrkan. Lägenheten är väldisponerad och har en ljus och luftig karaktär. Låg avgift och föreningen har mycket god ekonomi med en låg skuldsättningsgrad. Den gemensamma innergården är pittoresk och prunkande under sommarhalvåret med sittgrupp och fina planteringar. En idyll mitt i stan! Det finns även ett övernattningsrum samt bastu att tillgå i föreningen. Ett enastående läge med utmärkta kommunikationer såväl som service- och restaurangutbud. Ni bor grannar med populära restaurangen Un Poco, kändiskonditori Mr Cake och natursköna Humlegården såväl som Lill-Jansskogen precis intill.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
28 KVM
Avgift:
984 inkl. Värme & Vatten + 140 kr/mån TV & Bredband
Byggnadsår:
1924
Lägenhetsnummer:
00022
Andelstal, förening:
2.01429%
Andelstal, ägande:
2.01429%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Markvärmepump (el) och el (vattenburen)
Energiklass:
C
Driftskostnader:
280 kr/mån
Våningsplan:
5 tr
Hiss:
Ja

Interiör

Högst upp med magnifik utsikt och en ljuvlig kungsbalkong! Mycket attraktivt läge där ni kan njuta av den soliga balkongen och slås av den pampiga utsikten över Engelbrektskyrkan. Lägenheten är väldisponerad och har en ljus och luftig karaktär. Låg avgift och föreningen har mycket god ekonomi med en låg skuldsättningsgrad. Den gemensamma innergården är pittoresk och prunkande under sommarhalvåret med sittgrupp och fina planteringar. En idyll mitt i stan! Ett enastående läge med utmärkta kommunikationer såväl som service- och restaurangutbud. Ni bor grannar med populära restaurangen Un Poco, kändiskonditori Mr Cake och natursköna Humlegården såväl som Lill-Jansskogen precis intill.

Hall

Inbjudande med vy in till allrummet. Den fina takhöjden ger utrymme till förvaring och här kan ni även hänga av er ytterkläderna.

Rum

Ett rymligt rum med vackert trägolv som löper vidare in till köket. Väggarna är ljust målade och här får ni in ett fint ljusspel. Plats för säng samt soffa med tillhörande möblemang.

Kök

Ljust och sobert inrett med en mycket trivsam matplats som rymmer fyra. De trivsamma sällskapsytorna binds samman ut till balkongen och såväl inne som ute slås ni av den ståtliga och fria utsikten över Engelbrektskyrkan. Köket är utrustat med spis, ugn, kolfilterfläkt samt kombinerad kyl och frys som är integrerad. Det finns även en mycket rymlig garderob att tillgå.

Kungsbalkong

Ett unikt läge där utsikt i kombination med det höga och fria läget ger er en magiskt plats att vara på. Här ryms såväl matgrupp som en sittgrupp. Under högsommar bjuds det på sol från ca 14 till sent på kvällen. 

Badrum

Inrett med WC, handfat samt dusch. Golv klätt i våtrumsmatta och väggarna helkaklade i vitt. Föreningen utförde stambyte i fastigheten 2000. 

Förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd.

Område

I klassiska kvarter invid Lärkstan och Humlegården finner du en lugna oas med närhet till puls. Promenadavstånd ner till både Stureplan och city. Utanför dörren finns Un Poco, Adam & Albin och Mr Cake. Närmaste tunnelbana är Tekniska högskolan fem minuter bort. 

Förening

Brf Näktergalen 27 är en äkta förening som bildades 1995. Föreningen äger Kv. Näktergalen 27 och består av 22 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

2000 - Stambyte, byte av elstigar.
2007 - Nytt värmesystem installerades.
2009 - Fönsterrenovering av samtliga fönster och dörrar.
2012 - Plåttaket målades om, fasadsprickor mot gatan åtgärdades.
2013 - Nytt tegel på taket.
2014 - Styrelseexpeditionen byggdes om till bostadsrätt.
2015 - Ny hiss installerades, entrén målades om.
2016 - Installation bergvärme, ny elservice indragen.
2018 - Uppfräschning av trapphuset.
2019 - Installation av inpasseringssystem, balkongrenovering, målning av källarfönster och portar.
2020 - Stamspolning, underhållsmålning av fasad, fönster och port i markplan in mot gården, ombyggnation av källarlokal till kombinerat cykelförråd och soprum med källsortering.
2021 - Renovering av kungsbalkonger mot Rådmansgatan.

Planerade renoveringar

Med start i september planerar föreningen att utföra fönsterrenovering där endast enklare underhåll med tvättning och målning är aktuellt för denna lägenhet.
Inom 2-5 år planeras fasadrenovering.

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-08-26).
Föreningen har en pågående bygglovsprocess i syfte att omvandla en källarlokal på ca 110 kvm till två bostäder för försäljning.

Gemensamma utrymmen

Kombinerat cykelförråd och soprum med källsortering i källarplan. Separat ingång från Rådmansgatan. Cykelförrådet har plats för barnvagnar. För cyklar gäller reserverad plats i cykelställ om två plan (kölista). Månadskostnad f.n. 50 kr per cykel.
Tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och linor för tvättupphängning.
Övernattningsrum med bäddsoffa samt bastu och badrum med wc, handfat och dusch i källarplan. Bokas kostnadsfritt av boende i fastigheten.
Innegård av typen prunkande trädgård med möblering för 14 sittande gäster. Här finns även tillgång till grill och solsängar. Innergården kan vid behov bokas för privat tillställning av boende i huset.

TV/Bredband

Digital-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Ownit där 1 Gbit/s ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.
Föreningens hemsida www.naktergalen27.se

Karta