Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Olof Palmes gata 12

Norrmalm / City

3 700 000 kr
Accepterat pris.
1877 kr
Avgift
2
Rum
39
Boa
Budgivning pågår

Budhistorik

  • Bud: 3 495 000 kr
    Tid: 2019-07-26 kl. 14:28
    Av: Budgivare 2
  • Bud: 3 450 000 kr
    Tid: 2019-07-25 kl. 11:15
    Av: Budgivare 1

Välkommen till denna ytterst yteffektiva tvåa i mycket bra skick belägen på eftertraktat läge med massor av caféer, restauranger och shopping runt knuten. Öppen planlösning, välutrustat kök och balkong mot lugn gata. Passar både för singeln och paret. Välskött funkisfastighet från 1938 med det mycket populära bageriet Le Violon Dingue i bottenplan.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
39m2
Avgift:
1877 inkl. Vatten, värme, Internet
Byggnadsår:
1938
Lägenhetsnummer:
25
Andelstal, förening:
1.49009 %
Andelstal, ägande:
1.61 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
468 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss
Ja

Förening

Brf Tranhalsen 9 är en oäkta bostadsrättsförening som bildades 2003. Fastigheten är uppförd 1938. Arkitekt är Ernst Grönwall. 2004 köpte föreningen byggnaden och marken av dåvarande ägaren. I fastigheten finns 51 bostadslägenheter, varav en hyresrätt. I gatuplan finns 6 lokaler som föreningen hyr ut. Samtliga lägenheter har numera 3 - fas el. Fastigheten värms upp med fjärrvärme. Gas finns i fastigheten. Föreningen har en gemensam tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum. Städning av trapphus och tvättstuga sköts av städfirma och föreningen har inga gemensamma städdagar.

Renoveringar:
2018 - Ny undercentral för fjärrvärme
2017 Trapphusrenovering och målning
2015 - Elstigare/elledningar (3-fas) + OVK besiktning.
2014 - Hiss renoverad + nytt ventilationssystem.
2012 - Tvättstuga renoverad.
2011 - Fasad renovering + balkonger.

Stambytet skedde i etapper före föreningens bildande.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga i nedre källarplanet. På övre källarplan finns gallerförråd (ett per lägenhet) samt cykelrum.

Övrigt:
I månadsavgiften ingår vatten, värme, & internet. Månadsavgiften har varit oförändrad de senaste åren. I dagsläget finns inga planer på någon höjning.
Föreningen godkänner i dagsläget inte juridisk person som köpare.
Delat ägande kan godkännas.
Städning av trapphus och tvättstuga sköts av städfirma och föreningen har inga gemensamma städdagar.
En avgift om 149kr/månad tillkommer för kabel-TV och aviseras tillsammans med månadsavgiften.

Föreningsinfo kontrollerad 2019-07-12.

Förråd:
Förråd finns i källaren.

Interiör

Välkommen till denna ytterst yteffektiva tvåa i mycket bra skick belägen på eftertraktat läge med massor av caféer, restauranger och shopping runt knuten. Öppen planlösning, välutrustat kök och balkong med söderläge. Passar både för singeln och paret. Välskött funkisfastighet från 1938 med bl a det mycket populära bageriet Le Violon Dingue i bottenplan.

Hall:
Välplanerad hall med vitmålade väggar och grått stengolv. 3 inbyggda garderober och avhängning på hatthylla.

Kök:
Välutrustat kök med vitmålade väggar och vacker ekparkett på golvet. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, kyl/frys, spisfläkt och diskho. Gott om förvaringsutrymmen i skåp och lådor samt arbetsytor. Köket öppnar upp sig till en matplats som idag är möblerad till sovrum. Matplatsen är separerad från köket med en vägg och dörr med stora fönsterpartier på klassiskt funkissätt. Stort fönster släpper in ett underbart ljus från söder.

Vardagsrum:
Stort och rymligt vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong och stora fönster mot söder som släpper in ett underbart ljus. I anslutning till vardagsrummet finns en sovalkov som idag är möblerad med dubbelsäng. I vardagsrummet ryms med lätthet en rejäl soffgrupp, TV-möblemang och ett ordentligt matsalsmöblemang. Väggarna är målade och på golvet ligger den vackra originalparketten. 

Badrum:
Fräscht och modernt badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv. WC, dusch, handfat med tillhörande spegelskåp samt handukstork.

Område:
Här bor man på en av Stockholms mest centrala adresser nära Hötorget och mindre än 5 minuter till Stureplan. Det är bara ett stenkast till Kungsgatan, Sveavägen, Hötorget och Drottninggatan. En kort promenad till Centralstationen och mindre än 100 meter till närmsta tunnelbana (Hötorget - grön linje). Här bor men helt enkelt i mitten av allt och ingenting är svårt att nå. Hela Stockholms utbud finns inom bekvämt avstånd vare sig man vill till parker, universitet, högskola, gå på bio eller Opera, eller uteliv.

Karta