Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Norrbackagatan 70 A

Vasastan

7 700 000 kr
Accepterat pris
4244 kr
Avgift
3
Rum
86
Boa

Välkommen till denna påkostade tjugotalstrea med fantastisk standard, väl tilltagna sovrum, stort kök och generös takhöjd. Bostaden är mycket välrenoverad med fokus på kvalitet, stil och finish. Exklusiva materialval i kök och badrum och fiskbensparkett i alla rum. Här hittar ni en riktig drömlägenhet med högsta standard, speglade dörrar, spröjsade fönster och djupa fönsternischer i en välskött förening där man har en beslutad plan för hur man successivt ska sänka avgiften fram till åtminstone 2020. För den som önskar kan lägenheten med enkla medel byggas om till en 4:a.
Föreningen har en av innerstans bästa och största innergårdar där grannarna ofta möts för att grilla och umgås både med och utan barn. Det finns gott om förskolor och Karlbergsskolan ligger endast ett stenkast bort. Lägenheten ligger dessutom på en attraktiv adress i lugna kvarter. Många beskriver området som en egen oas för familjer i innerstan.
Välkommen till denna drömlägenhet!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
86m2
Avgift:
4244 inkl. Värme, Va & Kabel-TV (basutbud)
Byggnadsår:
1923
Lägenhetsnummer:
00534
Andelstal, förening:
1.04576 %
Andelstal, ägande:
1.02974 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
400 kr/mån
Våningsplan:
1 tr
Hiss
Ja

Interiör

Hall:
Välkomnande, rymlig hall med plats för avhängning. Väggar målade i ljusgrått. Golv av grå klinker innanför entrén och sedan fiskbensparkett som sträcker sig inåt i lägenheten. Gott om plats för förvaringslösningar efter behov.  

Kök:
Stort och lyxigt kök med gott om plats för stora middagssällskap och all matlagning man kan tänka sig. Gott om förvaringsutrymme i skåp och lådor bakom snygga grå luckor med mässingsbeslag från Buster & Punch. Bänkskiva och stänkskydd i marmor. Köket är utrustat med infälld induktionshäll, integrerad spisfläkt, inbyggd varmluftsugn, integrerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. I köket ryms ett stort matsalsmöblemang. Ett stort, spröjsat fönster ger härligt ljusinsläpp. Köket har en halvöppen planlösning mot resten av vardagsrummet vilket ger en perfekt avskärmning samtidigt som rummets storlek tas till vara på bästa sätt.  

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med ljusgrå väggar och fiskbensparkett på golvet. Halvöppen planlösning mot köket skapar en mycket rymlig och social yta. Vardagsrummet möbleras enkelt med soffgrupp och TV möblemang. Även annan önskvärd möblering ryms i det luftiga vardagsrummet. Utsökt ljusinsläpp tack vare stort fönster och den luftiga planlösningen.

Sovrum 1:
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng, nattygsbord och övrig önskvärd möblering. Rummet är beläget mot innergård och har ett stort, spröjsat fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Platsbyggd garderobsvägg med fyra rymliga garderober i samma nyans som väggarna. 
 

Sovrum 2:
Rymligt sovrum med stort spröjsat fönster mot gården. Plats för stor dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang.  

Badrum:
Badrum med vitkaklade väggar och marmorgolv. Infällda spotlights i taket och utrustat med dusch, duschvägg av glas, wc, handfat med tillhörande kommod, badrumsspegel, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare under väggmonterade förvaringsskåp.
 

GRANNEN BERÄTTAR:
Vi köpte vår lägenhet på Norrbackagatan 70a i mars 2016.

Det vi inte visste när vi köpte lägenheten var hur fantastiskt fin innergården var och hur mycket vi skulle komma till att använda den. När vi skrev på kontraktet var det snötäckt på marken så innergården sa oss inte så mycket men i maj när hela gården blommar och alla grannar kommer ut så är den magiskt.

Vår 4-åring har vänner i alla portar och barnen springer över till varandra hej vilt, vilket ger en känsla av att vi bor i radhus.

Varma sommarkvällar grillar vi ute på gården och eftersom det är en stor gård med flera grillar och mycket sittplatser så får alla plats. Vi har även haft födelsedagskalas, kräftskivor och sett på VM matcher ute på gården.

Våra sovrum ligger ut mot gården vilket gör att det är helt tyst och nästan omöjligt att förstå att vi bor mitt inne i stan.

Det vi inte heller visste när vi köpte lägenheten var hur många förskolor det ligger i området. Två min gångväg har vi till vår förskola, och runt omkring oss finns det förskolor som ligger ännu närmre. Även Karlbergsskolan ligger ett stenkast bort.

På helgerna åker vi ofta skridskor i Vasaparken eller leker en stund i lekparken Solvändan som är precis utanför dörren.

Tre minuter bort finns två stora matbutiker och SATS vilket underlättar livet ofantligt.

Utanför porten stannar Flygbussarna vilket är väldigt lyxigt när man ska ta sig fram och tillbaka till flygplatsen.

Även Buss 3, Buss 6, 76 och 77 stannar utanför så det är väldigt smidigt att ta sig till Kungsholmen, Östermalm och Liljeholmen.

Men lättast är det ändå att ta cykeln ned till stan, så smidigt med bra cykelbanor hela vägen in.

Om man gillar löpning så är Hagaparken nära eller ner mot Karlbergsslott och runt Kungsholmen är också en bra tur.

I vårt hus finns en väldigt trevlig restaurang, restaurang Marcos, där vi samlas flera familjer på en AW eller ”after förskola” lite nu och då. Frukostfrallorna handlar vi runt hörnet på Haga Bageri.

I vår bostadsrättsförening så sänks avgifterna för de flesta lägenheter varje år (fram till 2020) och det finns många hyresrätter kvar i föreningen vilket känns väldigt stabilt och tryggt.

Föreningen har ett 10-tal parkeringsplatser, men det är lång kö innan man får plats. Men märkligt nog så finns det väldigt ofta parkeringsplatser utanför porten på Norrbackagatan, vilket är skönt!

Området vi bor i känns väldigt tryggt och är ett lugnt kvarter, men ändå så nära till allt. Vi förstod verkligen inte hur bra detta område var innan vi flyttade in och nu är vi så tacksamma och glada över att vi bor där vi gör!

/Fam Lycke, våning 2

 

 

 

Förening

Brf Kannan är en mycket välskött förening med mycket god ekonomi, ca 3 mkr i kassan och låg belåning.

Föreningen köpte fastigheten 2004 och är en sk. äkta bostadsrättsförening
Föreningens adresser är Vikingagatan, Norrbackagatan, Torbjörn Klockares gata och Tempeltrappan.

Antal lägenheter är 120 s t och kvarvarande hyresgäster är f n 11 s t Hyresrätterna har varierande storlek och säljs varefter hyresgästerna lämnar lägenheterna.

Antal lokaler är 6 s t (med hyresrätt).
Verksamhet som bedrivs i lokalerna är förskola, restaurang och kontor.
Alla lokaler är f n uthyrda med varierande kontraktslängd.

Föreningen äger fastigheten.

Gemensamma utrymmen: tvättstugor, cykelförråd, lekplats samt innergård med utemöbler

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Det finns ett principbeslut från årsstämman 2009 om att justera andelstalen för samtliga lägenheter som kommer att innebära ökade avgifter för vindsvåningarna och lägenheter i Torbjörn Klockares Gata 7 och en lägre avgift för övriga lägenheter – detta kommer att ske i etapper 2017-2020.

Parkering: Boendeparkering finns på gatan utanför och föreningen har ett garage med 14 platser. (Garagekön administreras av SBC)

Utförda, större renoveringarbeten:
Stambyte - 1987
Elstigar - 1987
Värmecentral utbytt - 2009
Takomläggning - 2012

Kommande underhåll: Inga störrre underhåll är planerade för de närmaste åren.

För mer information se årsredovisningen, föreningens hemsida (www.kannan13.se) eller kontakta mäklaren.

 

Karta