Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Louise Lindbäck

Biträdande Mäklare

Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Norrbackagatan 54, 4tr

Vasastan / Birkastan

3592 kr
Avgift
3
Rum
73
Boa

I eftertraktade kvarter finner du denna vackra funkisbostad med stor balkong i väst och fungerande öppen spis. Lägenheten är i genomgående gott skick och de tidstypiska detaljerna så som fiskbensparkett, generös takhöjd, stora fönsterpartier med spanjoletter och fönsterbrädor i sten skapar en mycket tilltalande bostad. Fullt utrustat kök, gott om förvaring, tvättstuga och möjlighet till både badrum och gäst-wc. Stabil förening med god ekonomi och låg belåning. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
73m2
Avgift:
3592 inkl. Värme, VA, Kabel-TV (Basutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1936
Lägenhetsnummer:
5441
Andelstal, förening:
2.81959 %
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
400 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss
Ja

Interiör

I eftertraktade kvarter finner du denna vackra funkisbostad med stor balkong i väst och fungerande öppen spis. Lägenheten är i genomgående gott skick och de tidstypiska detaljerna så som fiskbensparkett, generös takhöjd, stora fönsterpartier med spanjoletter och fönsterbrädor i sten skapar en mycket tilltalande bostad. Fullt utrustat kök, gott om förvaring, tvättstuga och möjlighet till både badrum och gäst-wc. Stabil förening med god ekonomi och låg belåning. Välkommen på visning!

Hall:
Välkomnande hall med vackert stengolv och goda avhängningsmöjligheter på hatthylla. Från hallen nås en klädkammare med och ytterligare ett rum, båda med originaldörrar, som idag fungerar som tvättstuga, utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Detta rum har tidigare varit gäst-wc och är förberett för att åter tjäna som gäst-wc om så önskas.

Kök:
Modernt kök med gott om förvaring bakom stilrena vita släta skåpsluckor och god arbetsyta på rostfri bänkskiva med glasat stänkskydd. Maskinellt fullt utrustat med induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och mikrovågsugn och kyl/frys. Här finns plats för matsalsmöblemang. Mörkt behandlat plankgolv i original och vitmålade väggar.

Vardagsrum:
Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och lättmöblerade vardagsrummet med fungerande öppen spis och bibliotek i centrum. I vardagsrummet finns gott om plats att placera större matsalsmöblemang, soffgrupp, tv-möblemang och piano om så önskas. Stora fönsterpartier med tidstypiska spanjoletter och fönsterbrädor i sten. Ljust målade väggar och på golvet löper ståtlig fiskbensparkett. Från vardagsrummet nås den stora balkongen med trädäck och gott om plats för möblemang och planteringar. Balkongen är belägen högst upp i huset, i solsäkert västläge med markis och har utsikt mot Birkastans vackra fasader och svarta tak.

Sovrum:
Rogivande sovrum med utsikt över vackra gula fasader från sekelskiftet. Här ryms med enkelhet dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ytterligare förvaring.

Sovrum:
Genom skjutdörr från köket nås det mysiga barnrummet med ett stort fönster mot innergården. Sovrummet kan möbleras med säng, tillhörande nattduksbord, byrå samt annan önskvärd möblering. Väggarna är tapetserade och på golvet löper samma mörkt behandlade plankgolv som i köket. 

Badrum:
Badrummet är utrustat med toalett, handfat, handdukstork och badkar. Väggarna är vitkaklade med en schackmönstrad board och på golvet ligger ljust klinker med underliggande golvvärme. En fungerande betjäntklocka som går till köket är bevarad och nås från badkaret. 

Övrigt:
Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Område:
Bostaden är belägen i omåttligt populärt läge, i gränslandet mellan Röda Bergen och Birkastan, ett av innerstans mest attraktiva områden. Området kantas av gemytliga bagerier, fina caféer och välrenommerade restauranger samt systembolag och välsorterade matvarubutiker. Under sommartid öppnas alla uteserveringar och området går under namnet "Lilla Paris". Kvarteret karaktäriseras av vacker bebyggelse i natur- och vattennära läge. Stadsdelens grönskande oas Hagaparken med vidsträcktade rekreationsområden, bad och löparspår ligger i direkt närhet och på bekvämt promenadavstånd Vasaparken, Observartorielunden och Tegnérlunden. Goda kommunikationer med grön tunnelbanelinje, stadsbussar, pendeltåg och flygbussar på gångavstånd.

Förening

Brf Urnan 27 är en äkta bostadsrättsföreningen som bildades 1998 och upplåter 38 lägenheter med bostadsrätt och en kommersiell lokal med hyresrätt samt garage. Välskött förening med låg belåning i stilren hörnfastighet från 1936 med adress Norrbackagatan 54 och Väringgatan 27 som äger marken. 

Genomförda renoveringar:
2019 – renovering hiss Väringgatan 27 och byte takfönster.
2018 - Spolning avloppsstammar.
2017 -  Renovering källarlokal.
2015 -  Fiber för bredband samt målning av tak.
2014 - Spolning av V/A stammar.
2013 - Tätning av rökkanaler och ventilation.
2012 - Omläggning av stenplattor på innergården samt fönsterrenovering & installation av energiglas.
2011 - Värmeslingor på taket.
2010 - Spolning av avloppsstammar.
2009 - Renovering av innergård.
2008/2009 - Installation av ny fjärrvärmeväxlare.
2006 - Målning av hissar & hisschakt.
2005 - Gården renoverades.
2001 - Omläggning av tak samt renovering av trapphus.
1999/2000 - Fasaden putsades.
1999 -  Rörstambyte.
1999 - Elstambyte.
1999 - Balkongerna renoverades.

Planerade renoveringar kommande år:
Föreningen har påbörjat en ansökan om bygglov för balkonger.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2025, planerade åtgärder som följer;
2020 - Trapphusrenovering, byte takfönster och garagerenovering. 
2023 - Spolning avloppsstammar.
2025 - Takmålning och fönsterrenovering.

Ekonomi:
Stabil förening med god ekonomi och låg belåning. Föreningen har sagt att de höjer avgiften ca 2% årligen för att möta inflationen. 

Gemensamma utrymmen:
Grönskande innergård med utemöbler och grillmöjlighet på sommaren. 
Vädringsbalkonger finns att nyttja i trapphuset. 
Cykelrum samt plats för barnvagnar finns i garaget. 
Tvättstuga finns i källarplan med tvättmaskiner, tumlare, torkskåp samt mangel.

TV/Bredband:
Föreningen har dragit in fiber och tecknat ett avtal med Telia för bredband, telefoni och grundutbud TV, vilket ingår i avgiften.

Parkering:
Garage finns i huset med fyra parkeringsplatser och en MC-plats med utfart Norrbackagatan, separat kö.

Övrigt.
För ytterligare information, se årsredovisning. 

Karta