Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Metargatan 13

Södermalm

SÅLD
3
Rum
72
Boa

Varmt välkommen på visning av denna fantastiska trea i etage med slående utsikt över Lilla Blecktornsparken och mot SoFo! Milsvid utsikt i två väderstreck gör att du från bostaden både ser Katarina kyrka, Sofia kyrka likväl som Hammarbybacken. På vinden finns 20 kvm ytterligare golvyta/biarea! Bostaden ges stor charm av den tydliga vindskaraktären med synliga takbjälkar likväl som av de spröjsade fönsterpartierna och ståtliga fiskbensparketten. Ljus och luftig bostad med stora fönsterpartier och generös takhöjd på båda våningsplanen, hela 3,90 m till nock på vinden! Genomgående stilren färgpalett och vackra golv skapar en röd tråd genom hela bostaden. Praktiskt boende med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, gott om förvaring och helkaklat badrum. Föreningen undersöker möjlighet att bygga balkong även från köket, bygglovsansökan är inskickad.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
72m2
Avgift:
3366 inkl. Värme & VA
Byggnadsår:
1931
Lägenhetsnummer:
1308
Andelstal, förening:
3.990 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Våningsplan:
3
Hiss
Nej

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna fantastiska trea i etage med slående utsikt över Lilla Blecktornsparken och mot SoFo! Milsvid utsikt i två väderstreck gör att du från bostaden både ser Katarina kyrka, Sofia kyrka likväl som Hammarbybacken. På vinden finns 20 kvm ytterligare golvyta/biarea! Bostaden ges stor charm av den tydliga vindskaraktären med synliga takbjälkar likväl som av de spröjsade fönsterpartierna och ståtliga fiskbensparketten. Ljus och luftig bostad med stora fönsterpartier och generös takhöjd på båda våningsplanen, hela 3,90 m till nock på vinden! Genomgående stilren färgpalett och vackra golv skapar en röd tråd genom hela bostaden. Praktiskt boende med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, gott om förvaring och helkaklat badrum. Föreningen undersöker möjlighet att bygga balkong även från köket, bygglovsansökan är inskickad. 

Hall
Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i städskåp med nischad dörr i original, två garderober, sittbänk och på hatthylla. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ljust behandlad fiskbensparkett. 

Badrum
Från hallen nås det stilrena badrummet med vitkaklade väggar med svart fog, samt våtrumsfärg i grått och klinkergolv i hexagonmönster. Badrummet är utrustat med handfatskommod, spegelskåp, badrumsskåp, dusch, toalett och kombinerad tvättmaskin/torktumlare för optimal komfort. 

Kök
Lägenhetens sociala mittpunkt utgörs av det fantastiska köket med matplats för stora sällskap! Gediget kök i stilrent utförande med gott om förvaring i kökskåp samt skafferi med nischade svarta luckor och beslag i mässing. Goda arbetsytor erbjuds på bänkskiva i trä med diskho i porslin och vitkaklad vägg med svarta fogar. Maskinparken består av integrerad diskmaskin, fläkt, kombinerad kyl/frys och exklusiv gasspis med 5 plattor från Smeg. Ett stort fönsterparti med spröjs fyller rummet med naturligt ljus. Från köket går en ljust grå målad trappa upp till vindsplanet. 

Sovrum
Charmigt sovrum med härligt ljusinsläpp från det spröjsade fönsterpartiet med vackra spanjoletter och fönsterbräda i marmor. Det mörka plankgolvet ger härlig kontrast till de sobert målade väggarna och Elsa Beskow tapeterna. Här finns plats att placera säng med tillhörande nattduksbord.  

Vardagsrum
Den stilrena trappan med glasräcke leder dig till det mysiga vardagsrummet med tydlig vindskaraktär och hela 3,90 m till nock! Från vardagsrummet nås den ljuvliga terrassen med slående utsikt över Lilla Blecktornsparken och Sofo, härifrån syns både Sofia kyrka och Katarina kyrka! Vardagsrummet har gott om plats för en stor soffa och tv-möblemang. Ljust behandlat furugolv och stilren färgsättning i petroleumblått. 

Kontor
En takkupa skapar en luftig kontorsplats invid ett stort fönsterparti med milsvid utsikt mot Hammarbybacken och över brandgula takåsar. 

Sovrum
Stort master bedroom med synliga takbjälkar och två härliga takfönster. Det luftiga och rymliga rummet ger gott om plats för stor säng med tillhörande nattduksbord och valfri inredning. Förvaring erbjuds i en stor garderobsvägg med vita pardörrar. 

Område
Här bor du i ljuvliga kvarter med tydlig äldre Södermalmskaraktär, vackra förgårdar runt fastigheterna och lummig växtlighet. I området finns flertalet grönområden och parker som bland annat vidsträckta Stora Blecktornsparken, Lilla Blecktornsparken med kändistäta Bleck, Vitabergsparken med Sofia Kyrka, Helgalunden, Bjurholmsplan och inte långt bort nås Årstaviken med promenadstråk längst vattnet. Bostaden är belägen ett stenkast från populära SoFo med närhet till det bästa stadsdelen har att erbjuda! Inte långt bort nås Nytorget, alla härliga uteserveringar och Urban Deli samt Skånegatans pulserande uteliv med flertalet krogar och restauranger med mat från världens alla hörn. Området erbjuder stora shoppingutbud på Götgatsbacken, i Brunogallerian, Ringens centrum och i Skrapan. Flertalet välsorterade matvarubutiker finns i området kombinerat med mindre nischade butiker med vegetarisk inriktning. Populära och välbesökta Teatern i Ringens centrum erbjuder mat med olika inriktning från välkända krögare.  Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Skanstull och flertalet innerstadsbussar. 

Förening

Brf Långreven 18 är en äkta förening som bildades 1986. Föreningen äger marken och består av 34 lägenheter.

Genomförda renoveringar:
1989 - Badrumsstammar
1991 - Tak
1994 - Elstigar
1994 - Fasad
1995 - Trapphus
2013 - Relining köksstammar
2014 - Renovering av tvättstuga

Gemensamma utrymmen:
Innergård.
Cykelförråd.
Tvättstuga.
Barnvagnsförråd

TV/Internet:
Kabel-tv och Internet Kabel-tv finns att tillgå via IP-Only med deras utbud av leverantörer. 

Ekonomi:
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar i dagsläget. 

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel 10%. 
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen har lämnat in ansökan om balkonger på våning 1-3, men fått avslag tidigare så det är inte troligt att det blir nu heller.

Karta