Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Markvardsgatan 1, 3tr

Vasastan / Norrmalm

853 kr
Avgift
3.5
Rum
75
Boa

Högt upp i vacker fastighet anno 1891 ligger denna ljusa och välplanerade trea med generös takhöjd, vackra fönsterpartier och stor balkong mot innergård! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar härliga sällskapsytor. Modernt kök, gott om förvaring och helkaklat badrum ger ett praktiskt och bekvämt boende på populärt läge. Mycket stabil förening med låga avgifter!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3.5 rum och kök
Boarea:
75m2
Avgift:
853 inkl. Värme & Vatten
Byggnadsår:
1891
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Våningsplan:
3
Hiss
Ja

Interiör

Högt upp i vacker fastighet anno 1891 ligger denna ljusa och välplanerade trea med generös takhöjd, vackra fönsterpartier och stor balkong mot innergård! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar härliga sällskapsytor. Modernt kök, gott om förvaring och helkaklat badrum ger ett praktiskt och bekvämt boende på populärt läge. Mycket stabil förening med låga avgifter! 

Hall
Välkomnande hall med plats för avhägning och enastående förvaringsmöjligheter genom platsbyggda spegelgarderober. 

Sovrum
Från hallen nås det charmiga sovrummet med pardörrar mot den mysiga balkongen. I sovrummet skapas även en naturlig plats för kontor. Fantastiska förvaringsmöjligheter i flertalet garderober med vita dörrar. Här placeras med enkelhet säng med tillhörande nattduksbord och annan önskvärd möblering. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det rymliga vardagsrummet med härliga sällskapsytor och öppen planlösning mot köket. De stora fönsterpartierna i kombination med den generösa takhöjden ger en stort ljusinsläpp och härlig rymd. Här skapas naturlig plats att placera soffa, tv-möblemang och matsalsmöblemang. 

Kök
Hemtrevligt kök med gott om förvaring i köksskåp med vita luckor och öppna hyllplan samt goda arbetsytor på bänkskiva i trä med kaklat stänkskydd. Diskho med stilren blandare och detaljer i rostfritt stå. Detaljer i rostfritt stål. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, kyl/frys och diskmaskin. 

Sovrum 
Det mindre sovrummet nås från vardagsrummet. Här finns plats för säng, nattduksbord och övrig önskvärd möblering. Ett vackert fönsterparti fyller rummet med naturligt ljus. 

Badrum
Stilrent badrum med vitkaklade väggar och klinkergolv i sobert grå färgsättning. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod, spegel och dusch med vikväggar i glas.  

Område
Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge i hjärtat av Vasastanmed stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Vanadislunden Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer från Sveavägen.

Förening

Brf Grundläggaren 5 är en äkta bostadsrättsföreningen som bildades 1995. Föreningen består av 34 lägenheter med bostadsrätt samt 2 kommersiella lokaler. Föreningen äger marken. 

Genomförda renoveringar
1986 – Fasadrenovering, tak-och stambyte
2003 – Målning trapphus
2005 – Fönstermålning mot gård
2010 – Renovering av gård
2011 – Stamspolning och takmålning
2013 – Renovering av kök hos Framnäsgruppen
2013 – Hissreparation

Kommande renoveringar
2019 planeras fasad och tak renoveras. 

Gemensamma utrymmen
Innegård med utemöbler och grill
Cykelrum
Barnvagnsrum 
Tvättstuga 

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 8 kvm.

TV / Internet
TV och internet levereras av ComHem till en obligatorisk kostnad om 250 kr/mån. 

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering finns i området till en kostnad om 1100kr/mån. Bostaden är belägen i stor närhet till Norra Reals parkeringshus.

Ekonomi
Ordinarie avgift är halverad sedan ett flertal år, detta då avgiftslättnad råder tack vare föreningens goda ekonomi. Avgiften kommer sannolikt successivt återgå till normal nivå, även om det för närvarande inte finns några planer på förändring.

Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person. 
Föreningen godkänner delat ägande. 

Karta