Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Luntmakargatan 90, 4tr

Vasastan / Norrmalm

2661 kr
Avgift
3.5
Rum
76
Boa
14
Bia

Exklusiv vindsvåning med fungerande öppen spis, synliga takbjälkar och stor balkong med många soltimmar. Charmigt boende som kombinerar vindskaraktär med klassiska sekelskiftesattribut som stuckatur och ståtlig kakelugn. Över fyra meter i takhöjd och stora takfönster ger ett ljust och luftigt hem på omåttligt populära Norrmalm. Socialt disponerat boende med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Två härliga sovrum, loft samt gott om förvaring och helkaklat badrum. Bostaden går i sober färgskala och på golvet ligger ljusa tiljor. Låg avgift och välskött förening. Hiss hela vägen upp till bostaden.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3.5 rum och kök
Boarea:
76m2
Biarea:
14m2
Avgift:
2661 inkl. Värme, VA & TV(Basutbud)
Byggnadsår:
1907
Andelstal, förening:
5.0129 %
Andelstal, ägande:
5.0129 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
FTX, FT & Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme (I lägenheten finns några element med direktverkande el som bekostas av föreningen)
Våningsplan:
4
Hiss
Ja

Interiör

Exklusiv vindsvåning om 90 kvm golvyta med fungerande öppen spis, synliga takbjälkar och stor balkong med många soltimmar. Charmigt boende som kombinerar vindskaraktär med klassiska sekelskiftesattribut som stuckatur och fungerande kakelugn. Över fyra meter i takhöjd och stora takfönster ger ett ljust och luftigt hem på omåttligt populära Norrmalm. Socialt disponerat boende med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Två härliga sovrum, loft samt gott om förvaring och helkaklat badrum. Bostaden går i sober färgskala och på golvet ligger ljusa tiljor. Låg avgift och välskött förening. Hiss hela vägen upp till bostaden. 

Hall:
Välkomnande hall med förvaring i klädkammare. Slitstarkt och praktiskt klinkergolv med golvvärme. 

Kök:
Lägenhetens hjärta utgörs av bostadens fantastiska kök med köksö. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar sociala ytor och en naturlig umgängesplats. Goda arbetsytor på bänkskiva i carreramarmor och stilren blandare. Gott om förvaring i vita stilrena kökskåp. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Bakom köket finns ett stort skafferi med kombinerat tvättmaskin/torktumlare. 

Vardagsrum:
De stora takfönstrena i kombination med glasdörren ut mot balkongen ger vardagsrummet och köket ett fantastiskt ljusinsläpp. Tack vare den öppna planlösning mellan kök och vardagsrum har du en naturlig plats för ett stort matsalsmöblemang för middagsbjudningar. Vardagsrummet kan möbleras med soffa, soffbord samt tv-möbel. Centrerat i rummet står den fungerande öppna spisen. Den härliga terrassen med dag och eftermiddagssol nås från vardagsrummet och rymmer möblemang och planteringar. Från vardagsrummet nås ett välplanerat och praktiskt loft med plats för gästsäng om 180 cm alt förvaring. 

Sovrum:
Rymligt och rogivande sovrum där väggarna är målade i modern blågrön nyans. En garderobbsvägg med skjutdörrar ger optimala förvaringsmöjlighter. En vacker och fungerande kakelugn, stuckatur i taket samt ljusflödet från det stora spröjsade fönstret ger sovrummet ytterligare karaktär. 

Rum:
Stilrent sovrum med platsbyggd förvaring i nättare garderober vid snedtak. Rummet är sobert färgsatt och på golvet löper samma breda tiljor som i vardagsrum. Härligt ljusinsläpp från stort takfönster. Här finns plats för säng med tillhörande nattduksbord alternativt kontor. 

Badrum:
Yteffektivt badrum utrustat med toalett, handfatskommod, spegelskåp och spabad med dusch. Väggarna är klädda i ljust kakel och klinkersgolv med golvvärme. Rummet lyses in av flertalet infällda spotlights,

Övrigt:
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. 

Område:
Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge i hjärtat av Vasastan med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Vanadislunden Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer från Sveavägen.

Förening

BRF Makaren 11 är en äkta bostadsrättsförening med 25 lägenheter i Stockholm. Föreningen bildades år 1995. Belägen på Markvardsgatan 11 & Luntmakargatan 90. 

Genomförda renoveringar:
1976 - Stambyte.
1998 - Vindsvåning.
2000 - Fasad.
2000 - Fasad.
2005 - Målning av fönster.
2015 - Rökkanaler tätades.
2015 - Stamspolning.
2018 - Renovering tvättstuga.  

Kommande renoveringar:
Inga större renoveringar planerade och föreningen följer en underhållsplan.

Ekonomi:
Inga planerade avgiftsförändringar. 
Avgiften sänktes 2018.

Gemensamma utrymmen:
Innergård med grillplats.
Tvättstuga.

TV/Bredband: 
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Com Hem.

Övrigt:
För mer information, se årsredovisningen.

Karta