Norrmalm / Vasastan

Luntmakargatan 36, 1tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 2 822 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 57m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av detta moderna hem med stilrena materialval och välbevarad charm från byggåret 1939! Här bor du med stora sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Generöst ljusinsläpp genom tre stora fönster med tidstypiska spanjoletter och fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med klassisk ventil. Fullt utrustat kök, dimbar belysning, stort badrum i stilrent utförande och gott om förvaring i en generös walk-in closet ger ett praktiskt boende. Genomgående sober färgpalett och ljust behandlad stavparkett. Bostaden är belägen på populärt läge med stor närhet till både Vasastan och Östermalm.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
57 KVM
Avgift:
2822 inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV (grundutbud) + 125 kr/mån Bredband
Byggnadsår:
1939
Lägenhetsnummer:
36
Andelstal, förening:
8.78318%
Andelstal, ägande:
8.8%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft & Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
463 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss:
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av detta moderna hem med stilrena materialval och välbevarad charm från byggåret 1939! Här bor du med stora sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Generöst ljusinsläpp genom tre stora fönster med tidstypiska spanjoletter och fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med klassisk ventil. Fullt utrustat kök, dimbar belysning, stort badrum i stilrent utförande och gott om förvaring i en generös walk-in closet ger ett praktiskt boende. Genomgående sober färgpalett och ljust behandlad stavparkett. Bostaden är belägen på omåttligt populärt läge med stor närhet till både Vasastan och Östermalm. 

Hall

Välkomnande hall med möjligheter att hänga kläder och att ställa skor. I anslutning till hallen finns lägenhetens stora walk-in closet med optimala förvaringsmöjligheter. 

Sovrum

Välplanerat sovrum som ges stark karaktär av de mörka industriväggarna med glaspartier. Här finns plats att placera 180-säng och liten kontorsplats om så önskas. Ljust målade väggar och på golvet ligger samma ljust behandlade stavparkett som i vardagsrummet. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med stora fönsterpartier och öppen planlösning mot köket. Här finns gott om plats att placera soffa, soffbord och tv-möblemang. Fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med tidstypiska ventiler och spanjoletter ger stor charm. 

Kök

Välplanerat kök med gott om förvaring i köksskåp bakom gråa köksluckor och gott om förvaring på bänkskiva i Carrara marmor med underlimmad ho. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, mikrovågsugn och kyl/frys. Den öppna planlösningen skapar naturligt plats att placera ett stort matsalsmöblemang. 

Badrum

Väl tilltaget badrum med kaklade väggar och klinkergolv i marockanskt mönster med underliggande golvvärme. Här finns stor dusch med vikväggar i glas, vägghängd wc, spegelskåp med belysning, handfatskommod, handdukstorkar och badrumsskåp. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Område

Här bor du tyst och lugnt på populära Luntmakargatan med stadens puls runt knuten. Populärt läge med direkt närhet till alla tänkbara bekvämligheter med Stureplan, Odenplan och Hötorget beläget på bekvämt promenadavstånd. Inte långt bort nås biografer, Kulturhuset och Stadsteatern liksom Centralbadets grönskande innergård med spa och café i en avkopplande och lummig miljö. I området finns flertalet välrenommerade restauranger med mat från världens alla hörn, välsorterade matvarubutiker, populära caféer och oändliga shoppingstråk. Härliga grönområden i Johannesparken, Tegnérlunden och Observatorielunden. Goda kommunikationer genom tunnelbanans gröna linje från Hötorget liksom flertalet stadsbussar och gångavstånd till T-centralen med inrikes- och utrikeståg, pendeltåg och Arlanda Express.

Förening

Brf Den Lilla Oxen är en äkta förening som bildades 2009. Föreningen äger Kv. Oxen Mindre 31 och består av 25 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet och tre lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

2013 - Stambyte, byte av elstigar och elcentral, nya badrum i samtliga lägenheter, nätverksinstallation för bredband.
2014 - Värmeinjustering och ventilbyte (stamventiler och radiatorventiler).
2015 - Ny tvättstuga i källarplan, nya källarförråd.
2016 – Hissrenovering, tätning av ventilationskanaler.
2017 - Nya digitala lås till entré/källare/soprum/tvättstuga, digital tvättstugebokning, fönsterrenovering med energiglas, installation av brandvarnare och brandsläckare i trapphus och källare.
2018 – OVK, toalett samt dusch installerad i källaren.
2019 – Fasadrenovering, entrématta.

Planerade renoveringar

2021 - Elrevision och energideklaration, injustering och OVK.
2022 - Balkongrenovering, bjälklagsrenovering.

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-04-27).
Föreningen planerar att sälja den kvarvarande hyresrätten under året och amortera på lånen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Cykelrum.

TV/Bredband

Bredband 1000/1000 Mbit/s via Bredband2 med ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån.
Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta