Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 17 maj
    17:00 - 17:30

Luntmakargatan 36, 1tr

Norrmalm / Vasastan

4 850 000 kr
utgångspris
2822 kr
Avgift
2
Rum
57
Boa

Varmt välkommen på visning av detta moderna hem med stilrena materialval och välbevarad charm från byggåret 1939! Här bor du med stora sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Generöst ljusinsläpp genom tre stora fönster med tidstypiska spanjoletter och fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med klassisk ventil. Fullt utrustat kök, dimbar belysning, stort badrum i stilrent utförande och gott om förvaring i en generös walk-in closet ger ett praktiskt boende. Genomgående sober färgpalett och ljust behandlad stavparkett. Bostaden är belägen på populärt läge med stor närhet till både Vasastan och Östermalm.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
57m2
Avgift:
2822 inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV (grundutbud) + 125 kr/mån Bredband
Byggnadsår:
1939
Lägenhetsnummer:
36
Andelstal, förening:
8.78318 %
Andelstal, ägande:
8.8 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft & Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
463 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av detta moderna hem med stilrena materialval och välbevarad charm från byggåret 1939! Här bor du med stora sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Generöst ljusinsläpp genom tre stora fönster med tidstypiska spanjoletter och fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med klassisk ventil. Fullt utrustat kök, dimbar belysning, stort badrum i stilrent utförande och gott om förvaring i en generös walk-in closet ger ett praktiskt boende. Genomgående sober färgpalett och ljust behandlad stavparkett. Bostaden är belägen på omåttligt populärt läge med stor närhet till både Vasastan och Östermalm. 

Hall
Välkomnande hall med möjligheter att hänga kläder och att ställa skor. I anslutning till hallen finns lägenhetens stora walk-in closet med optimala förvaringsmöjligheter. 

Sovrum
Välplanerat sovrum som ges stark karaktär av de mörka industriväggarna med glaspartier. Här finns plats att placera 180-säng och liten kontorsplats om så önskas. Ljust målade väggar och på golvet ligger samma ljust behandlade stavparkett som i vardagsrummet. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med stora fönsterpartier och öppen planlösning mot köket. Här finns gott om plats att placera soffa, soffbord och tv-möblemang. Fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med tidstypiska ventiler och spanjoletter ger stor charm. 

Kök
Välplanerat kök med gott om förvaring i köksskåp bakom gråa köksluckor och gott om förvaring på bänkskiva i Carrara marmor med underlimmad ho. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, mikrovågsugn och kyl/frys. Den öppna planlösningen skapar naturligt plats att placera ett stort matsalsmöblemang. 

Badrum
Väl tilltaget badrum med kaklade väggar och klinkergolv i marockanskt mönster med underliggande golvvärme. Här finns stor dusch med vikväggar i glas, vägghängd wc, spegelskåp med belysning, handfatskommod, handdukstorkar och badrumsskåp. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Område
Här bor du tyst och lugnt på populära Luntmakargatan med stadens puls runt knuten. Populärt läge med direkt närhet till alla tänkbara bekvämligheter med Stureplan, Odenplan och Hötorget beläget på bekvämt promenadavstånd. Inte långt bort nås biografer, Kulturhuset och Stadsteatern liksom Centralbadets grönskande innergård med spa och café i en avkopplande och lummig miljö. I området finns flertalet välrenommerade restauranger med mat från världens alla hörn, välsorterade matvarubutiker, populära caféer och oändliga shoppingstråk. Härliga grönområden i Johannesparken, Tegnérlunden och Observatorielunden. Goda kommunikationer genom tunnelbanans gröna linje från Hötorget liksom flertalet stadsbussar och gångavstånd till T-centralen med inrikes- och utrikeståg, pendeltåg och Arlanda Express.

Förening

Brf Den Lilla Oxen är en äkta förening som bildades 2009. Föreningen För

Genomförda renoveringar:
2013 - Stambyte, byte av elstigar och elcentral, nya badrum i samtliga lägenheter, nätverksinstallation för bredband.
2014 - Värmeinjustering och ventilbyte (stamventiler och radiatorventiler).
2015 - Ny tvättstuga i källarplan, nya källarförråd.
2016 – Hissrenovering, tätning av ventilationskanaler.
2017 - Nya digitala lås till entré/källare/soprum/tvättstuga, digital tvättstugebokning, fönsterrenovering med energiglas, installation av brandvarnare och brandsläckare i trapphus och källare.
2018 – OVK, toalett samt dusch installerad i källaren.
2019 – Fasadrenovering, entrématta.

Planerade renoveringar:
2021 - Elrevision och energideklaration, injustering och OVK.
2022 - Balkongrenovering, bjälklagsrenovering.

Ekonomi:
Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-04-27).
Föreningen planerar att sälja den kvarvarande hyresrätten under året och amortera på lånen.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Cykelrum.

TV/Bredband:
Bredband 1000/1000 Mbit/s via Bredband2 med ett obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån.
Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta