Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Love Almqvists väg 4B

Kungsholmen

2 395 000 kr
utgångspris
2172 kr
Avgift
1
Rum
27
Boa
Budgivning pågår

Budhistorik

  • Bud: 2 395 000 kr
    Tid: 2021-03-02 kl. 11:12
    Av: Budgivare 1

Varmt välkommen på visning av denna socialt disponerade och välplanerade bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum! Här bor du med genomgående stilren färgpalett, ljust behandlat parkettgolv, nischade pardörrar och vackra fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med tidstypiska ventiler. Stora fönsterpartier och generös takhöjd ger ett ljust och luftigt boende där man gärna samlas. Modernt kök med diskmaskin, gott om förvaring och förening med god ekonomi ger ett praktiskt boende på populärt läge.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
27m2
Avgift:
2172 inkl. Värme, VA & Kabel-TV (grundutbud) + 125 kr/mån Bredband
Byggnadsår:
1935
Lägenhetsnummer:
99-2040-1-46-5
Andelstal, förening:
0.74938 %
Andelstal, ägande:
0.74938 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
376 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna socialt disponerade och välplanerade bostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum! Här bor du med genomgående stilren färgpalett, ljust behandlat parkettgolv, nischade pardörrar och vackra fönsterbrädor i kolmårdsmarmor med tidstypiska ventiler. Stora fönsterpartier och generös takhöjd ger ett ljust och luftigt boende där man gärna samlas. Modernt kök med diskmaskin, gott om förvaring och förening med god ekonomi ger ett praktiskt boende på populärt läge.

Hall
Välkomnande hall med lägenhetens sociala ytor i blickfånget. Här finns gott om plats att hänga ytterkläder och ställa skor samt ytterligare förvaring i en generös klädkammare med tidstypiskt beslag.

Rum
Lägenhetens hjärta utgörs av det sociala rummet med härliga sällskapsytor tack vare öppen planlösning mot köket. Ett matsalsmöblemang för flertalet gäster placeras naturligt invid det stora fönsterpartiet med fönsterbräda i kolmårdsmarmor och tidstypisk ventil. Här finns även gott om plats för soffa, tv och stor säng med tillhörande nattduksbord. Genom nischad dörr nås en stor klädkammare med gott om förvaring. 

Kök
Genom speglade pardörrar nås det moderna kök i absolut toppskick med stilrena materialval och goda arbetsytor på ljus bänkskiva med kaklat stänkskydd. Gott om förvaring erbjuds i köksskåp bakom luckor i sobert grå färgsättning. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Ett härligt fönster fyller köket med naturligt ljus. 

Badrum
Yteffektivt badrum med handfatskommod, spegelskåp, badkar och toalett. Väggarna är kaklade väggar och på golvet ligger matta. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Område
Bostaden är belägen i ett naturskönt och omåttligt populärt område i direkt närhet till Kristinebergs och Fredhälls badklippor, småbåtshamn samt gröna parkytor. Tunnelbanans gröna linje är belägen i stor närhet till bostaden. I närområdet hittar du bl.a. mataffär, pizzeria och sushirestaurang. Strandpromenaden längs med Hornsbergs Strand med badbryggor, café och bland många andra Restaurang Piren har blivit mycket populärt hos Kungsholmsborna och ligger bara några minuters promenad bort. Lindhagens nya Galleria ligger även det endast ett stenkast bort med ett stort utbud av butiker, apotek, systembolag, gym så som Friskis och SATS samt en välsorterad ICA Maxi.

Förening

HSB:s Brf Örnar i Stockholm är en äkta förening som bildades 1935. Föreningen äger Kv. Örnar 4 och består av 87 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
1985-1986 - Totalrenovering av fastigheten inkl. stambyte, elstigar, fasadrenovering, fönster, tak och trappuppgångar.
2011 - Renovering av takterrass.
2012 - Nya tvättstugor, stamspolning, renovering av värme- och underhållscentral.
2013 - Nytt yttertak, nya rör i krypgrunden.
2014 - Nya hissar.
2016 - Stamspolning.
2017 - Åtgärdat fukt i källaren via dränering på fastighetens baksida, reparation av takfläkt, reparation av läckande varmvattensrör i värme- och underhållscentralen.
2018 - Byte av fläkt förskolan, åtgärdat fuktproblem i 4A, nytt portkodslås.
2020 - Ny ventilation i förskolan.
2021 - Renovering av trappuppgångar och cykelkällare (pågående, beräknas vara klart 19/2).

Planerade renoveringar:
2021 - Renovering av muren mellan fastigheterna på Love Almqvists väg och ventilationen i bostadshuset planeras börja under våren.

Ekonomi:
Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-02-01).

Gemensamma utrymmen:
Samlingslokal med plats för ca 35 pers som går att hyra för 100kr/dygn.
Övernattningsrum utrustat med bäddsoffa finns i föreningen, detta kostar 150kr/natt att hyra.
Bastu finns att nyttja gratis.
Cykelrum finns placerat till höger om B-uppgången.
Takterass. Det finns även två tvättstugor, en bokningsbar och en "drop-in", sammanlagt med fyra tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. Tvättmaskinerna är själdoserande med tvättmedel och sköljmedel.

TV/Bredband:
Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband och IP-telefoni via Telenor ingår i månadsavgiften mot ett obligatoriskt tillägg på 125 kr/mån.

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande, dock minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta