Kungsholmen

Kungsklippan 5, 1tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Pris: 4 800 000 kr
Avgift: 2 038 kr
Antal rum: 2 rum och kök (enligt föreningen)
Storlek: 46m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

I skuldfri förening finner ni denna sekelskiftesbostad med högt läge och fri vy. Högt i tak, tre fönster i fil, platsbyggd förvaring samt välbevarade originaldetaljer. Välkommen till denna yteffektiva bostad med två sovrum, helkaklat badrum med tvättmaskin samt stilfullt renoverat kök. Här bor du i lugnt läge, högst upp på Kungsklippan med stadens puls precis runt hörnet. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök (enligt föreningen)
Boarea:
46 KVM
Avgift:
2038 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1921
Lägenhetsnummer:
26
Andelstal, förening:
2.09101%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Våningsplan:
1tr
Hiss:
Ja

Interiör

Sekelskiftesbostad med fri vy och högt i tak, tre fönster i fil, platsbyggd förvaring samt välbevarade originaldetaljer. Skuldfri förening. Välkommen till denna yteffektiva bostad med två sovrum, helkaklat badrum med tvättmaskin samt stilfullt renoverat kök. Här bor du i lugnt läge, högst upp på Kungsklippan med stadens puls precis runt hörnet. Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning. Platsbyggd sovplats samt förvaring i form av garderobsvägg. Det som idag används som extra sovrum kan med enkelhet byggas om till en walk-in closet. 

Vardagsrum

Med tre fönster i fil och med socialt öppen planläsning mot köket. Möbleras ledigt med både soffgrupp och matplats. Högt i tak, djupa fönsternischer, speglade dubbeldörrar samt vitpigmenterade furutiljor på golvet. Fönstren har bevarade originaldetaljer så som spanjoletter och fönsterbänkar i sten. 

Kök

Nyrenoverat och rymligt kök med gott om arbetsyta och förvaring. Stilrent svarta luckor på underskåp, pigmenterad träskiva samt överskåp med luckor i glas. Tidlös diskho i porslin, induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl och frys. Öppen planlösning mot vardagsrummet gör att det ledigt möbleras med matgrupp.  

Sovrum

Genom klassiskt vackra speglade dubbeldörrar når du bostadens sovrum i direkt anslutning till vardagsrummet. Väl tilltaget fönster med ger rummet ljus och rymd. Plats för dubbelsäng. 

Badrum

Nyrenoverat helkaklat badrum med golvvärme. WC, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin samt takdusch med glasvägg. 

Övrigt

Lägenheten disponerar ett förråd i källaren.

Område

Bostaden är belägen i perfekt läge i lugnet uppe på Kungsklippan med stadens puls precis runt hörnet. Här bor du i stor närhet till vatten med promenadstråk längst Norr Mälarstrand samt löparspår och båtplatser längst Kungsholmsstrand. Inte långt bort nås även Kronobergsparken, Rålambshovsparken med strand och Karlbergs slott. Närområdet erbjuder välsorterade matvarubutiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn! Inte långt bort ligger Fridhemsplan med ett brett utbud av shopping både längst Fleminggatan, Sankt Eriksgatan och i Västermalmsgallerian. Goda kommunikationer med tunnelbanans blåa linje från rådhuset och flertalet busslinjer. En kort promenad tar dig till Centralstationen för arlanda express, inrikes- samt utrikeståg, pendeltåg och tunnelbanans samtliga linjer.  

Förening

Brf Opalen 4 är en äkta bostadsrättsförening som sedan 2012 äger fastigheten Opalen 4 med tillhörande mark. Föreningen består av 32 lägenheter med bostadsrätt samt två hyresrättslokaler. 

Genomförda renoveringar

2014 – Stambyte, byte av elstigar, renovering av tvättstuga. Ny värmestigare och ny undercentral. Takmålning.
2014/2015 – Fasadrenovering, balkongrenovering samt renovering av fönster. OVK.
2018/2019 – Trapphusrenovering samt byte till säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2020/2021 - Renovering av gårdsbjälklaget.

Planerade renoveringar

Föreningen planerar inga större renoveringar. 

Ekonomi

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga. Cykel- och barnvagnsrum. Mindre föreningsrum. 

TV/Bredband

Via Ownit. Fiber finns ansluten till varje lägenhet vilket ger ett basutbud för internet och TV som ingår i avgiften. Medlemmarna beställer och bekostar själva om de önskar tillägg utöver basutbudet på TV, internet och telefoni. 

Parkering

Boendeparkering råder i området.

Övrigt

Överlåtelseavgift om 2.5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen. 
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev. 
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. 
Föreningen godkänner inte delat ägande där den ena parten inte avser att bosätta sig i fastigheten. 
Mer information finns på föreningens hemsida www.opalen4.se

Karta