Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Kungsholms strand 137, 4tr

Kungsholmen

1944 kr
Avgift
2
Rum
37
Boa

Fyra trappor upp i en vacker funkisfastighet på Kungsholms strand finner du denna välplanerade tvårummare med stor balkong mot innergård med eftermiddagssol. Välbevarade detaljer från byggåret, högt i tak och sober färgpalett ger ett stilrent hem med karaktär. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar härliga sällskapsytor. Renoverat kök, gott om förvaring och helkaklat badrum. Förening med mycket god ekonomi som äger marken. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
37m2
Avgift:
1944 inkl. Värme, VA, Kabel-TV (Basutbud), Bredband 1000/1000 samt bostadsrättstillägg
Byggnadsår:
1937
Lägenhetsnummer:
71401
Andelstal, förening:
1.04980 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Bergvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
306 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss
Ja

Interiör

Fyra trappor upp i en vacker funkisfastighet på Kungsholms strand finner du denna välplanerade tvårummare med stor balkong mot innergård med eftermiddagssol. Välbevarade detaljer från byggåret, högt i tak och sober färgpalett ger ett stilrent hem med karaktär. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar härliga sällskapsytor. Renoverat kök, gott om förvaring och helkaklat badrum. Förening med mycket god ekonomi som äger marken. Välkommen på visning! 

Hall
Välkomnande entré med goda möjligheter att hänga kläder på hatthylla samt att ställa skor. Ytterligare förvaring erbjuds i en stor garderob med spegeldörrar i skjutdörrar. 

Kök
Stilrent kök med goda arbetsytor på bänkskiva i svart granit med diskbänk och ho i rostfritt stål. Gott om förvaring i fullhöga köksskåp med takanslutning bakom luckor i ljusgrått. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar naturlig plats för ett stort matsalsmöblemang. 

Vardagsrum
Härliga vardagsrum med plats att placera soffa och tv-möblemang. Stort tredelat fönsterparti och generös takhöjd skapar ett ljust och luftigt rum där man gärna umgås. Från vardagsrummet nås lägenheten trädäckade balkong med eftermiddagssol, här finns plats för utemöbler och planeringar. På golvet löper en ståtlig fiskbensparkett och väggarna är ljust målade. 

Sovrum
Insynskyddat sovrum med mörkt parkettgolv och sobert målade väggar. Här finns plats att placera stor säng med tillhörande nattduksbord och ytterligare förvaring om så önskas. I dagsläget står här en garderob med vit dörr. Ett vackert fönsterparti med tidstypiska spanjoletter blickar ut över lummig grönska. 

Badrum
Från hallen nås det väl tilltagna badrummet med ljust kaklade väggar och mörkt klinkergolv med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och badkar. 

Övrigt
Källarförråd tillhör lägenheten. 

Område
Natursköna Kungsholms strand erbjuder promenadstråk längst vattnet med utsikt mot Vasastan och Karlbergs Slott. Vackra omgivningar med promenadstråk längst Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken med grönområden och badmöjligheter. Mycket attraktivt läge med Fridhemsplans breda serviceutbud precis runt knuten. Området erbjuder ett rikt utbud av restauranger, caféer och shopping. Flertalet välsorterade matbutiker, systembolag, apotek och gym i direkt närhet. Mycket goda kommunikationer med tunnelbanans gröna och blå linje samt flertalets busslinjer och stamnätets blåa bussar (linje 1, 3 och 4). Idylliska Kungsholmstorg, Fredhällsklipporna, Kronobergsparken och Rådhusparken är belägna på promenadavstånd från bostaden.

Förening

Brf Bojen 12 bildades 1996 och beskattas som en sk. "äkta" bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheterna Bojen 12 och Bojen 13 och dessa bebyggdes 1934 - 1936. Föreningen består av 80 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter med hyresrätt. 

Genomförda renoveringar:
1976 - Stambyte samt installation 3-fas
1999 - Nya källarförråd samt nytt tätskikt på innergården
2000 - Omputsning av fasad, renovering av balkonger.
2001 - El-stambyte
2004 - Renovering av hiss
2008 - Stamspolning
2011 - Utvändig fönstermålning.
2013 - Byte av VVS-rör i krypgrund
2017 - Omputsning av fasader på bottenvåning mot gatan. 
2018 - Partiella stambyten i 10 badrum och 14 kök samt trapphusrenovering.
2019 - Installation av bergvärme.
Läs om ytterligare renoveringar i årsredovisningen.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en åtgärdsplan som sträcker sig till 2029, där nedan åtgärder är listade.
2021-2025 - Omläggning av papptak. Denna renovering planerades utföras i sommar, men vid undersökning öppnades möjlighet för att tilläggsisolera taket, lägga om terrasserna och bygga bastu på taket, vilket skulle kräva bygglov och därför är det snarare troligt att renoveringen sker sommaren 2021.
2021 - Nytt gårdsbjälklag, kostnadsuppfattning på mellan 4 - 6 mkr.
Föreningen passar på att göra partiella stambyten vid varje renovering av kök eller badrum. 

Gemensamma utrymmen:
Innergård.
Tvättstuga
Terrasser på både 137:an och 139:ans tak. 
Styrelserum
Övernattningslägenhet. 

TV / Internet:
TV levereras av ComHem och basutbudet ingår i månadsavgiften. 
Internet levereras av Stockholms Stadsnät och en gruppanslutning om 1000/1000 Mbit ingår i månadsavgiften. 

Parkering:
Föreningen har inga parkeringsplatser, boendeparkering gäller på gatan. 

Ekonomi:
Bostadsrättstillägget betalas av föreningen. 
Installationen av bergvärme bekostades av intäkterna vid en försäljning av hyresrätt. Försäljningen inbringade dock mer pengar än kostnad för installation av bergvärme, därför är belåningen något lägre i årsredovisning 2019. 
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. 

Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.
Föreningen godkänner att föräldrar köper en bostadsrätt åt sitt barn. Den som bor i lägenheten (barnet) ska dock, liksom varje ägande förälder, vara delägare med minst 10 %.
Bostadsrättstillägget (till hemförsäkringen) för samtliga bostadsrättslägenheter betalas sedan den 1 juli 2011 av föreningen.
Föreningen tar ut en stadgeenlig överlåtelseavgift av förvärvare på 2,5 % av prisbasbeloppet
Föreningen tar ut en stadgeenlig pantsättningsavgift av pantsättare på 1 % av prisbasbeloppet.
Vid andrahandsuthyrning tar föreningen tar ut en stadgeenlig andrahandsuthyrningsavgift av den som hyr ut sin bostadsrätt i andra hand på årligen 10 % av prisbasbeloppet.

Läs mer om föreningen på deras hemsida: https://bojen12.bostadsratterna.se

Karta