fbpx

Östermalm

Karlavägen 47B

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 75m2
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

I högt och fritt läge finner ni denna perfekt disponerade genomgående sekelskifteslägenhet med tre fönster i fil över Karlavägen. Balkong och vacker kakelugn. Välkommen till detta sociala drömhem där du möts av sekelskiftets välbevarade charm med slående takhöjd om ca. 3,3m, höga golvsocklar, stuckatur, speglade pardörrar och genomgående lutade brädgolv. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
75 KVM
Avgift:
3701 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband (250/100 Mbit/s)
Byggnadsår:
1883
Lägenhetsnummer:
XVI
Andelstal, förening:
2.8%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
417 kr/mån
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

I högt och fritt läge finner ni denna perfekt disponerade genomgående sekelskifteslägenhet med tre fönster i fil över Karlavägen. Balkong och vacker kakelugn. Välkommen till detta sociala drömhem där du möts av sekelskiftets välbevarade charm med slående takhöjd om ca. 3,3m, höga golvsocklar, stuckatur, speglade pardörrar och genomgående lutade brädgolv. Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning. 

Vardagsrum

Storslaget vardagsrum med ståtlig kakelugn i vacker utformning, höga golvsocklar, stuckatur och takrosett. Gott om ljusinsläpp genom två större fönster i fil. Möbleras med enkelhet med matsalsmöbel likväl som soffgrupp.

Rum

Genom vackra pardörrar från vardagsrummet nås detta ljusa och luftiga rum som kan användas som gästrum, kontor alternativt kök. Platsbyggd förvaring genom två stora garderober. 

Sovrum

Rogivande sovrum över lugn innergård med vacker grön ton på väggarna och vackert brädgolv. Möbleras ledigt med dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och annan önskvärd möblering.

Kök

Välplanerat kök med goda arbetsytor och bra förvaring. Lantskafferi. Gott om ljusinsläpp genom större glaspartier på balkongdörr. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis och fläkt.

Balkong

Genom dubbeldörrar nås lägenhetens balkong med plats för loungegrupp över  lugna innergård.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och klinkers i schackrutigt mönster på golvet. Utrustat med WC, handfat, duschhörna i glas med takdusch och tvättmaskin.

Övrigt

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Område

Här bor du i Östermalms mittpunkt med Karlavägens grönskande allé utanför porten. Alldeles invid bostaden hittar du välsorterade ICA Esplanad som tillhör en av Stockholms främsta livsmedelsbutiker. Runt hörnet leder Nybrogatan dig vidare till Östermalmstorg, Nybroviken och Strandvägen där du passerar populära kvarterskrogen Nybrogatan 38, Spanjorskan, Östermalms Saluhall och Ciccio’s. Buss trafikerar alldeles invid porten och tar dig till stora delar av Stockholm samt tunnelbanans röda linje från Stadions tunnelbanestation rakt över gatan.

Förening

Bostadsaktiebolaget Esplanaden är ett äkta bolag som bildades 1883. Bolaget äger Kv. Hjorten 12 och består av 29 bostadslägenheter, två lokaler som innehas via aktieserier och en lokal som innehas av bolaget.

Bostadsaktiebolaget Esplanaden är ett av få kvarvarande s.k. bostadsaktiebolag i Sverige. Skattereglerna för bostadsaktiebolag och bostadsrättföreningar är desamma, liksom för aktieägare i bostadsaktiebolag och medlemmar i bostadsrättsföreningar och en aktieserie i ett bostadsaktiebolag kan belånas på samma sätt som en bostadsrätt.

Genomförda renoveringar

1988 - Stambyte.
2003 - Fasadrenovering.
2009 - Nya elstigare, takrenovering, hissrenovering,
2014/2015 - Fönsterrenovering.
2015/2016 - Trapphusrenovering.

Planerade renoveringar

Ombyggnad av gårdshuset till bostad där även gården kommer att renoveras och ett mindre hus med plats för soprum och barnvagnsrum, samt cykelförvaring med tak att byggas. Ombyggnationen förväntas inledas under 2021 och den därpå följande försäljningen stärka bolagets ekonomi. Arbetet kommer att finansieras med ett kortfristigt lån som löses vid försäljningen.

Ekonomi

Ingen avgiftsförändring är planerad (kontrollerat 2021-03-11).
Årsavgiften betalas halvårsvis.

Gemensamma utrymmen

Cykelförvaring sker på gården och i källarförråden. Tillsvidare kan barnvagnar förvaras i gårdshuset eller inne i lägenheterna.

TV/Bredband

Fastigheten är i nuläget ansluten till ComHem. I avgiften ingår ComHems basutbud, utöver detta tecknar lägenhetsinnehavarna själva abonnemang. Fastigheten är även ansluten till stadsnätet, där ytterligare leverantörer av kabel-tv är tillgängliga.
Fastigheten är ansluten till stadsnätet och ett grundabonnemang på bredband (250/100 mbit/s) hos leverantören A3 ingår i årsavgiften, med möjlighet att teckna avtal om ytterligare hastighet mot en extra kostnad. Det finns även möjlighet att teckna bredbandsabonnemang med en mängd andra leverantörer om så önskas.

Parkering

Det finns inga parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Delat ägande godkänns.
Juridisk person godkänns inte som köpare.
Köparen betalar en överlåtelseavgift om 3,5% av ett basbelopp.
Vid pantsättning utgår en avgift om 1,5% av ett basbelopp.
Det råder generellt eldningsförbud i lägenheternas eldstäder. I en del lägenheter finns kakelugnar eller öppna spisar och möjlighet kan finnas att iordningställa dessa för eldning. För detta krävs bygglov och tillstånd av styrelsen. Flera aktieägare är intresserade av att iordningställa sina eldstäder och en gemensam offertförfrågan kommer därför att genomföras inom en snar framtid. Köpare som är intresserade av att delta i denna offertförfrågan ombeds att kontakta styrelsen snarast. Observera att det inte finns någon garanti för att en eldstad går att iordningställa.

Karta